• Expertises

    Door middel van welke expertises we jouw organisatie ondersteunen

  • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Nieuws, events en artikelen van Conclusion Digital

Coachr coaching app om jongeren te stimuleren

Conclusion Digital heeft voor de Gemeente Rotterdam de mobiele iOS en Android app Coachr voor coaches en Coachr voor jongeren ontwikkeld. 

Klant

Gemeente Rotterdam

Markt

Overheid, Openbare Veiligheid & Non-profit

Het Jongerenloket Rotterdam

is een initiatief van de gemeente Rotterdam voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar die niet op school zitten en geen baan hebben. Samen met de jongeren wordt gekeken naar mogelijkheden op het gebied van onderwijs, werk of een eventuele hulpvraag. Uitgaande van hun talenten en de wil om zelf aan hun toekomst te gaan werken.

Gedurende een traject van een jaar worden de jongeren aan een coach gekoppeld, die ze helpt in gesprekken, met advies en het aandragen van concrete opleidingen, stages en vacatures.

Met de coach is dus intensief contact nodig en het Jongerenloket vroeg ons mee te denken over een effectieve en aansprekende manier om met deze jongeren te communiceren. Een uitdaging die ons zeer aansprak!

Inzet van social media viel snel af, omdat de meeste van deze jongeren in een kwetsbare fase zitten en er meestal niet op zitten te wachten dit met hun vrienden te delen. Onderzoek wees uit dat ze, hoewel ze niet over veel geld beschikken, wel bijna zonder uitzondering een smartphone bezitten. En dat er op die smartphone veel gecommuniceerd wordt via applicaties als Snapchat en WhatsApp. Op basis van dit inzicht hebben we Coachr ontwikkeld.

Coachr is een mobiele applicatie die het mogelijk maakt via de smartphone in een beveiligde omgeving berichten, vacatures en opleidingen uit te wisselen tussen coach en jongere en afspraken vast te leggen. De app is voor iOS en Android in twee varianten uitgebracht: Coachr voor de jongere en Coachr voor de coach.

De app voor de jongeren bevat een chatmodule, een inbox voor vacatures en opleidingen en een sectie waarin de overeengekomen afspraken staan vermeld. Bij het eerste gebruik wordt de jongeren gevraagd om zich te identificeren met één van tien rolvoorbeelden. Het doel daarvan is om de jongere een gevoel te geven dat hij niet alleen staat in zijn situatie. Verder geeft het de coach direct een goed beeld van waar de jongere mee zit. Via de chatmodule kan de jongere snel korte berichten uitwisselen met de coach. In de inbox komen vacatures en opleidingen binnen, die de coach in een verkorte versie stuurt. Deze kan beoordeeld worden als ‘interessant’ of ‘niet interessant’. Bij interesse wordt de volledige tekst automatisch via mail verstuurd.

De app voor de coach toont een overzicht van alle jongeren en en biedt de mogelijkheid om met hen te communiceren. In één oogopslag is te zien of en wanneer jongeren gereageerd hebben op berichten of doorgestuurde opleidingen en vacatures. Ongelezen berichten staan bovenaan. Complexere taken zoals het redigeren en doorsturen van vacatures en opleidingen en beheertaken worden uitgevoerd in een dashboard dat voor tablets en pc’s geschikt is.

Coachr is een echte ‘Digital Integration’ case en draait op dit moment in een pilotfase bij een selecte groep coaches. Het moet leiden tot efficiëntere communicatie en intensiever contact met de jongeren op een voor hen vertrouwd medium. Het biedt inzicht in de activiteit en maakt contact op hoge frequentie mogelijk, waardoor de coach in staat is om beter vinger aan de pols te houden. Daarnaast wordt al het contact automatisch vastgelegd in een log, wat het bijhouden van het dossier minder tijdrovend maakt. Coachr maakt ook de samenwerking tussen coaches makkelijker. Vacatures en opleidingen die door een coach ingevoerd worden, zijn meteen voor alle coaches beschikbaar om door te sturen. Overdracht van jongeren bij ziekte of vakantie is via het dashboard met een paar muisklikken gedaan. Gemaakte afspraken, gevoerde gesprekken en doorgestuurde vacatures en opleidingen gaan automatisch mee. De vervanger kan van het gekozen rolmodel ook afleiden met welke problemen elke jongere kampt.

Coachr stroomlijnt het proces en bespaart tijd. Tijd die opnieuw geïnvesteerd kan worden en waarmee het Jongerenloket meer jongeren kan helpen.

Nieuwsgierig naar onze andere klantcases?

Samen naar een succesvol Anders Reizen platform

Benieuwd naar de mogelijkheden?

De koffie staat altijd klaar!

Anneke Zijlstra

Digitale strategie
AZijlstra@conclusion.nl
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2022   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Expertises
© Conclusion 2022   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies