• Expertises

    Door middel van welke expertises we jouw organisatie ondersteunen

  • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Nieuws, events en artikelen van Conclusion Digital

ALD Choice, een nieuw leaseconcept

Conclusion Digital heeft voor ALD Automotive de website ontwikkeld waar gewilde en economisch verstandige auto(modellen) worden aangeboden.

Klant

ALD Automotive

Markt

Zakelijke dienstverlening

Thema

Leading digital change

Conclusion en ALD Automotive lanceren tijdens de AutoRAI in Amsterdam ALD choice, een nieuw leaseconcept dat in co-creatie is ontstaan. Deze nieuwe leaseformule biedt de leaserijder een online omgeving met een persoonlijk leaseaanbod en de mogelijkheid zelf te kiezen voor het type vervoersmiddel (nieuwe auto, gebruikte auto, elektrische fiets of OV) en flexibiliteit in contractduur (dag, maand of langer).

Bedrijven die gebruikmaken van ALD choice genieten vooral van het inkoopvoordeel en de lagere operationele kosten (daling van gemiddeld 10%). Bovendien komt het risico van het beheer van het wagenpark voor kilometerafrekeningen en andere incidentele kosten te liggen bij ALD Automotive in plaats van bij het bedrijf. Jeroen Kruisweg, commercieel directeur van ALD Automotive en initiatiefnemer van ALD choice, verwacht in 2016 tot een ALD choice-vloot te komen van 5.000 voertuigen, waaronder de voertuigen van launching partner Conclusion.

ALD AUTOMOTIVE VERGROOT INKOOPKRACHT KLANT

Klanten die kiezen voor ALD choice geven hun medewerkers toegang tot een online portal. De portal (in samenwerking met Conclusion gebouwd) wordt frequent ververst met de nieuwste modellen auto’s en jonge gebruikte auto’s met een gunstige bijtelling.

In de portal worden auto’s en modellen aangeboden die gewild zijn, maar ook economisch verstandige keuzes zijn. Doe je dat voor meerdere klanten dan bundel je de inkoopkracht voor deze modellen. Hierdoor wordt de onderhandelingspositie sterker richting automerken en kan ALD Automotive aantrekkelijkere prijsafspraken maken. Op die manier biedt ALD choice werkgevers een lagere TCO (totale eigendomskosten), terwijl de werknemers meer keuze hebben, zowel in looptijd als merk/model.

Voor bedrijven houdt het gebruik van de portal een flinke tijdsbesparing in het wagenparkbeheer in. Individuele offertes hoeven niet langer gemaakt en gevalideerd te worden, de portal handelt de aanvraag geautomatiseerd af.

BETALEN PER MEDEWERKER

Een andere noviteit is dat er niet meer betaald wordt per auto, maar een vast bedrag per medewerker per maand wordt afgeschreven. Voor werkgevers betekent dit grote flexibiliteit waarmee de kosten voor het wagenpark eenvoudig te begroten zijn. De kosten voor meer/minder-kilometers komen hiermee te vervallen en er is een landelijke haal- en breng service, zodat de optie vervangend vervoer komt te vervallen.

Nieuwsgierig naar onze andere klantcases?

Verder denken dan vandaag met Inventum

Benieuwd naar de mogelijkheden?

De koffie staat altijd klaar!

Anneke Zijlstra

Digitale strategie
AZijlstra@conclusion.nl
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2022   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Expertises
© Conclusion 2022   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies