Back to the Low Code future! APG presents....

APG, Algemene Pensioen Groep - uitvoerder van onder andere ABP pensioenfonds – volgt nieuwe technologie op de voet om te zien of dit hen kan helpen om waarde te creëren voor pensioenuitvoering. Nu steeds meer organisaties lowcode/nocode platformen omarmen en de technologie volwassen is geworden is voor APG het moment daar om te verkennen of deze platformtechnologie ook voor hen van toegevoegde waarde kan zijn.    

de opdracht

De opdracht van het APG/SIS Technology Innovation team aan Conclusion: Organiseer een intern event met als doel een level knowledge field te creëren, zodat er een eenduidig beeld is binnen APG over LC/NC. Het event is oriënterend van aard en wordt leveranciersneutraal ingestoken.

 

opzet evenement

In verband met COVID-19 werd een in eerste instantie offline ééndaags event omgebogen naar een meerdaagse online editie.

 • Kick-off
  Maandag werd gestart met een kick-off - een enthousiaste opening van het APG evenement - met keynotes Engbert Verkoren over LC/NC en een best practice van MN services.

 • Tracks
  Dinsdag, woensdag en donderdag kon men in totaal 9 korte tracks van 30 minuten volgen over aansprekende onderwerpen met betrekking tot LC/NC, gepresenteerd door experts uit het Conclusion ecosysteem en externe sprekers uit het Conclusion netwerk.

 • Challenge
  Gedurende de week kregen APG IT professionals de kans om software van de betrokken leveranciers te verkennen, doordat leveranciers hun software beschikbaar stelden en oefenopdrachten begeleidden, ‘de LC/NC challenge’.

 • Paneldiscussie

  Op vrijdag een afsluitende sessie van 1,5 uur, waarin de IT professionals van APG hun bevindingen presenteerden die ze tijdens de LC/NC challenge hadden opgedaan, gevolgd door een paneldiscussie met belangrijke APG stakeholders over draagvlak voor LC/NC binnen de organisatie.

 

resultaten

Het eerste digitale Busines & IT Technology Innovation evenement van APG is een feit. Wij zijn trots op de behaalde resultaten.

 

 • Ruim 900 sessiedeelnemers; een groot bereik in de organisatie

 • Een beoordeling van een 7,6 voor de opzet van het programma en ruim een 7 over de inhoud van de sessies;

 • Draagvlak om serieus te onderzoeken of LC/NC een optie is om binnen APG te introduceren.

 • Enthousiasme vanuit organisatie over de opzet van het digitale event en mogelijkheden gesignaleerd om dit vaker in te zetten voor andere organisatiedoeleinden.

SUCCESFACTOREN DIGITALE EVENT

 • Korte sessies verspreid over de week maakt het gemakkelijker voor medewerkers om tijdens hun werk aan te sluiten;
 • Variërend aanbod in programma waardoor aansluiting op behoefte medewerkers uit verschillende doelgroepen (business&it);
 • Groot bereik, de hele organisatie kan bij behoefte aansluiten;
 • Digitale belastbaarheid is beperkt doordat programma is opgeknipt in losse programma onderdelen verdeeld over de week;
 • Inzet van kwalitatief goede externe leveranciers voor productie en regie zorgt voor professionaliteit in uitzending.

 

COCREATIE ECOSYSTEEM

In de uitvoering van deze opdracht is de meerwaarde van het Conclusion ecosysteem goed te zien.

 • Coördinerende projectmanager om de organisatie in goede banen te begeleiden werd vervuld vanuit Conclusion Implementation;

 • Kennis en ervaring met betrekking tot eventmanagement, techniek en communicatie werd vervuld door Marcom Conclusion Holding;

 • De content van verschillende programmaonderdelen werd verzorgd door onze werkmaatschappijen met Lowcode ervaring, namelijk: Conclusion Low Code Company, MyBrand en Virtual Sciences;

 • En een belangrijke rol als keynote spreker werd vervuld door onze CEO Engbert Verkoren.

 

conclusie

Door een gelijkwaardige samenwerking tussen opdrachtgever, projectleider en eventmanager is er binnen 6 weken een succesvol event neergezet. Met behulp van strakke To Do lijsten, het stellen van prioriteiten, het dagelijks communiceren en het overzichtelijk documenteren heeft geleid tot een succesvol evenement. En niet te vergeten ook het vleugje humor en relativeringsvermogen heeft daaraan bijgedragen. A big thank you to APG voor deze mooie opdracht.

“Conclusion heeft geholpen dit event te organiseren. Professioneel, gedreven en enthousiast hebben we vaak tot 's avonds laat met elkaar geschakeld om hier een succes van te maken” aldus Wout Bucker, Innovation Hunter APG.
Daniëlle Graat
Een ding is zeker.
Er kan meer dan je denkt.
Bel Daniëlle Graat +31 (0)6 52 33 79 88
Ziet er goed uit. Ik wil meer!