• Expertises

    Door middel van welke expertises we jouw organisatie ondersteunen

  • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Over Conclusion Zuyd, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

  • Nieuws, events en artikelen van Conclusion Zuyd

  • Nieuwsgierig geworden? Kom werken bij Conclusion Zuyd

Slimmer samenwerken bij TopOnderzoek

TopOnderzoek is een onderzoeksbureau dat gespecialiseerd is in het raadplegen van meningen. Het bestaat uit een team energieke mensen die graag nog beter willen samenwerken. Thuiswerken is normaal geworden binnen het bedrijf en steeds vaker wordt er in hybride vorm samengewerkt.  

Klant

TopOnderzoek

Markt

Overheid, Openbare Veiligheid & Non-profit

Publicatiedatum

3 augustus 2021

TopOnderzoek vroeg zich af of ze dit wel op een slimme manier doen. Ze zochten naar de juiste tools om dit te doen, zodat ook in een hybride vorm optimaal samengewerkt kan worden. We planden een sessie om allereerst te achterhalen wat het precieze doel was en wat belangrijk voor de organisatie was. Vervolgens inventariseerden we de tools die al beschikbaar zijn, zowel in als buiten de organisatie, om daarna hun werkwijze en processen te vertalen naar de te gebruiken tools. 

Het doel was snel bepaald: minder documenten over en weer mailen, sneller onderling kunnen communiceren en niet meer locatiegebonden zijn voor wat betreft de voortgang van de projecten. Na de inventarisatie bleek dat TopOnderzoek al met Microsoft Teams werkt, maar alleen om met elkaar te videobellen en te chatten. Maar MS Teams is een stuk veelzijdiger dan dat en TopOnderzoek had hiermee voldoende in handen om hun doelen te bereiken.  

We liepen met het team door de mogelijkheden van MS Teams en maakten de vertaalslag naar hun werk(proces). Belangrijk daarbij was om te laten zien hoe eenvoudig de tool is en om de bewustwording bij het team te creëren dat al veel beschikbaar is om efficiënt samen te werken. 

Veel bedrijven herkennen waarschijnlijk deze situatie. Er wordt vaak maar van een fractie van het potentieel van een tool gebruikt. Of soms erger, er worden nieuwe tools aangeschaft terwijl eenzelfde functionaliteit allang beschikbaar is binnen de huidige tools. Daardoor wordt het vaak niet slimmer werken, maar harder werken. Niet het doel dat men voor ogen heeft. 

Toponderzoek is blij met het eindresultaat. Het team werkt actief met MS Teams en gebruikt de tool zoals het bedoeld is. Daarnaast blijven ze ook de processen vertalen en kritisch bekijken of hetgeen wat ze doen nog slimmer en efficiënter kan.  

Herken je jouw bedrijf in bovenstaande situatie en wil je aan de slag hiermee? Neem dan contact met ons op via zuyd@conclusion.nl en we doorlopen deze stappen ook met jouw organisatie. 

Ook slimmer samenwerken met MS Teams?

Neem contact met ons op!

Björn Nievergeld

Manager Implementatie, Transitie en Roadmap
bjorn.nievergeld@conclusion.nl
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2022   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security
  • Expertises
© Conclusion 2022   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security