• Expertises

    Door middel van welke expertises we jouw organisatie ondersteunen

  • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Over Xforce, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

  • Nieuws, events en artikelen van Xforce

  • Nieuwsgierig geworden? Kom werken bij Xforce

Het “Tower as code” project is een groot succes geworden.

De klant waar Alex Bron vanuit Conclusion Xforce voor werkt, had het configuratie management geautomatiseerd met behulp van Ansible en AWX. Dat draaide prima – tot de machine waar AWX op draaide, crashte. Toen bleek dat het teruglezen van een backup in AWX niet vanzelfsprekend is. Tijd dus om ook de inrichting van AWX zelf te automatiseren: “Tower as Code” was een feit.

Alex Bron, consultant bij Conclusion Xforce, is werkzaam in het Openstack team van een internationale klant. Dit team is verantwoordelijk voor de architectuur van Openstack bij deze klant. Er zijn meerdere Openstack installaties verspreid over de hele wereld die onder verantwoordelijkheid van dit team vallen. Om al die installaties correct geconfigureerd te houden, wordt Ansible ingezet als configuratie management tool. En omdat de playbooks gescheduled gedraaid worden, en de logging van de playbook runs bewaard moet blijven, is gekozen om AWX, de community-versie van Ansible Tower in te zetten.

Uitdaging

Nadat een AWX server gecrasht was, moest de AWX installatie weer teruggeplaatst worden. Hierbij bleek dat de reguliere backup / restore methode niet voldoet, omdat het terugzetten van gegevens in de juiste volgorde dient te gebeuren en dit in de standaard restore procedure niet is geregeld. Daarom is het project “Tower as code” gestart, waarbij de hele installatie en inrichting van de AWX omgeving vanuit Ansible playbooks werd uitgevoerd. Alle entiteiten binnen AWX zoals inventories, job templates en credentials werden opgeslagen in Ansible dictionairies, waarbij vertrouwelijke gegevens als wachtwoorden versleuteld werden. Op deze manier was het niet alleen eenvoudig om in geval van nood een nieuwe AWX terug te zetten, maar werd er ook voor gezorgd dat de verschillende AWX installaties voor verschillende continenten altijd consistent waren ingericht.

Succes

Het “Tower as code” project is een groot succes geworden. Ook bij het upgraden van AWX kan dankzij “Tower as code” eenvoudig een test-omgeving worden opgebouwd op een nieuwe AWX-versie, met dezelfde inhoud als de productie-omgeving heeft. Het succes is niet alleen bij deze klant gevierd, maar ook gedeeld op het Red Hat Forum 2019, waarbij de code van “Tower as code” openbaar is gemaakt. Inmiddels zijn ook andere klanten met “Tower as code” geholpen om hun Ansible Tower of AWX installatie onder controle te krijgen.

Klant

Automotive sector

Automotive

Markt

Zakelijke dienstverlening

Publicatiedatum

26 januari 2021

logo van AWX
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Expertises
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies