• Onze vacatures

  Alle vacatures op één plek: vind de vacature die bij jou past!

 • Wat jouw expertise ook is, wij vertellen je meer.

 • Conclusion: een unieke bundeling van bedrijven met elk hun eigen signatuur.

 • Lees de verhalen van onze collega’s of ontmoet ons live of digitaal!

werken-bij-meeting

Vacature

Traineeship Datamanagement Specialist

Hot ITem | Conclusion

Junior

Amsterdam, Nederland

32 - 40 uur

Over deze vacature

Ons op maat gemaakte opleidingsprogramma biedt jou de juiste balans tussen mens, proces en technologie, en tussen data-architectuur, datagovernance en echt aan de slag gaan met data. We benaderen vraagstukken vanuit bedrijfskundig perspectief, waarbij we jouw kennis van processen en organisatiestructuren vergroten en focussen op de businessdoelen. Je komt in een collegiale en leergierige groep met vakgenoten terecht, waarbij je veel ruimte krijgt om te leren en nauw begeleid wordt door een mentor.

In je kennismakingsperiode stel je, ondersteund door je mentor, een eerste versie van jouw persoonlijke opleidingsprogramma samen. Tijdens het programma ontwikkel je jouw consultancy- en datamanagement-skills, begeleid door onze experts vanuit de verschillende competenties. Je kunt kiezen voor je eigen mix van functionele en technische skills, afhankelijk van jouw affiniteit. Vervolgens ga je met collega's aan de slag in een klanttraject om je kennis in de praktijk toe te passen. Een indruk van trainingen die je in het opleidingsprogramma kunt verwachten:

Hot ITem Fundamentals (on-site):
Introductie datamanagement met een inleiding in metadata, datakwaliteit, referentie- en masterdata
Data-architectuur, conceptueel (data)modelleren
Dataprofiling en data-lineage / impact
Business Intelligence
Communicatie- en presentatievaardigheden
E-learnings ondersteund door ervaren datamanagement-tooling-experts:
Inrichten van een datagovernance operatingmodel
Gebruik van een metamodel als communicatiemiddel
Inrichten van rollen en creëren van workflows en integraties
Ontwikkeling van datakwaliteit-dashboards
De trainingen zijn modulair opgezet en je kunt je kennis al snel toepassen in projecten bij een van onze klanten. Uiteindelijk word je gecertificeerd Solution Architect.

Jouw rol nadat je het traineeship hebt afgerond
Als Datamanagement Specialist help je organisaties om op de juiste manier met data om te gaan. Binnen onze klanttrajecten ben je verantwoordelijk voor het uitdenken en implementeren van datamanagement-oplossingen. Dit doe je door een goede analyse te maken van de bestaande datakwaliteit-issues en -uitdagingen. Hoe ziet de bestaande datahuishouding eruit en wat is het volwassenheidsniveau? Wat is de kritische data en welke verbeteringen zijn nodig op korte termijn? Welke relevante gegevensstromen zijn er? Welke informatievoorziening is er al waarvoor de data optimaal georganiseerd moet worden?

We zorgen ervoor dat je uiteindelijk in staat bent om samen met het team datamanagement-oplossingen te ontwerpen die passen bij de klantorganisatie. Deze klanten coach en ondersteun je vervolgens bij de toepassing binnen een specifiek domein, zodat datamanagement echt gaat werken binnen de organisatie. Oftewel: definities worden opgesteld en gedeeld, datakwaliteit wordt gemeten en verbeterd en masterdata wordt eenmalig geregistreerd en meervoudig gebruikt. Daarnaast geef je klantspecifieke demo’s, voer je datakwaliteit-scans uit en neem je de klant mee in de potentiële gevolgen van geconstateerde datakwaliteit-issues.

Datamanagement-tooling
Hot ITem biedt datagovernance-oplossingen van hoge kwaliteit. Naast datagovernance en metadatamanagement, ondersteunt de door ons geïmplementeerde software ook datakwaliteit- en referentiedatamanagement. Kortom: de tool biedt een volledige oplossing voor klantvragen die datagedreven willen werken. Bij Hot ITem duik je samen met de klant de inhoud in en je rol is veelzijdig: je voert analyses uit, implementeert datagedreven oplossingen en traint klantmedewerkers.

Onze identiteit

Bij Hot ITem Groep staat ontwikkelen centraal en je deelt de passie voor data met 330 enthousiaste collega’s. Onze missie is om de performance van mensen, afdelingen en organisaties onderscheidend te verbeteren. Dit doen wij door het tot stand brengen van een wendbaar datafundament en het realiseren van een datagedreven organisatie en cultuur. De kernwaarden waar we voor staan zijn: inspirerend, sociaal, scherp, verantwoordelijk en gericht op groei. Ze staan centraal in de wijze waarop we dagelijks projecten doen en hoe we medewerkers coachen en beoordelen.

Wij geloven dat wij ons als organisatie onderscheiden met onze medewerkers. Dit zijn gepassioneerde specialisten op het gebied van business intelligence en besturing (Hot ITem), business analytics (Future Facts), meetbare transitie naar een datagedreven organisatie en cultuur (Hot ITem Academy), informatiecontinuïteit in een datagedreven organisatie (HIBRID), data integratie vraagstukken (AMIS) en databeheer voor pensioenfondsen (DataTrust), met een inhoudelijke focus op bedrijfskundig, functioneel, technisch of veranderkundig vlak.

Jou missen we nog

Wij vinden het belangrijk dat jij past binnen de cultuur van Hot ITem. Dit zorgt voor jouw en ons  werkgeluk! In het kort houdt dit in dat je inspirerend, sociaal, verantwoordelijk, scherp en gericht op groei bent. Uiteraard beschik je daarnaast over de volgende basics om in aanmerking te komen voor dit programma:
 • Een afgeronde bachelor of masterdiploma in (Bedrijfskundige) Informatica of data science, ofwel minimaal 3 jaar ervaring in het datawerkveld
 • Het geeft je energie om organisaties te helpen bij het duurzaam op orde brengen van hun datahuishouding, zodat deze hun datagedreven doelstellingen kunnen waarmaken
 • Affiniteit met het analyseren en interpreteren van databronnen en -stromen
 • Interesse in datacatalogi, metadatamanagement, en/of semantisch datamanagement
 • Programmeer-skills (SQL, Python, R) zijn zeer welkom, maar geen vereiste
 • Je herkent jezelf in de competenties analytisch sterk, geduldig, kwaliteitsbewust, inlevingsvermogen en overtuigingskracht
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
Pas je niet precies in dit profiel maar ben je wel enthousiast geworden? Ook dan moedigen we je aan om te solliciteren. Bij Hot ITem kijken we niet alleen naar skills maar ook naar potentie en helpen we je graag de volgende stap te maken in je carrière.

Waardering voor je werk

 • Een Fast Track van hoog niveau waarbij jouw opgedane kennis meer vorm krijgt en gelijk toepasbaar in een klantomgeving waarbij je meteen ziet wat de impact is van jouw oplossingen
 • Een start salaris van €2.950,- bruto, slagingsbonus van €1.000,- bruto
 • Reiskostenvergoeding, netto onkostenvergoeding en een internetvergoeding
 • Na 6 maanden komen daar een vast contract, een stap in salaris en een leasevergoeding bij.
 • Telefoon, telefoonabonnement en laptop 
 • Onkostenvergoeding én internetvergoeding
 • Sabbatical opties en goede pensioenverzekering
 • 27 vakantiedagen en 2 prestatieverlofdagen
 • Flexibel werken: regie over je eigen werktijden - naast thuis en bij de klant, bieden we je een goed bereikbare werkplek in Amsterdam met een prachtig uitzicht over het IJ
 • Wekelijkse stoelmassage, een gym, dakterras en Danz Café waar je altijd even een praatje kunt maken met je collega’s
 • Een groep slimme collega’s die behoren tot de beste dataprofessionals van Nederland

Niet gevonden wat je zoekt?

Junior Business Consultant

Conclusion Consulting

Junior

Utrecht

32 - 40 uur

Contact
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
 • Thema's
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies