Senior Data Engineer
Development en TechMedior, SeniorAmsterdam32 - 40 uur

Senior Data Engineer

Development en TechMedior, SeniorAmsterdam32 - 40 uur
HotITem
Mannen aan het werk achter beeldscherm
Flexibel werken
Werken in een omgeving waar iedereen gelijk is
Veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen

Hot ITem helpt organisaties verbeteren met behulp van data. Hier komt veel techniek bij kijken. We zoeken een Senior Data Engineer die hier een scherpe visie op heeft, die weet hoe data waarde kan toevoegen voor onze klanten en eventueel onze Junior en Medior Data Engineers wil begeleiden in de projecten. Ben je op zoek naar een plek waar je als mens centraal staat, snel resultaat kan boeken en wordt omringd door de beste data experts van Nederland? Lees dan verder!

Samen met een projectteam van o.a. Data Engineers, Informatieanalisten, Architecten en Business Consultants verzorg jij de complete aanpak en technische stack bij onze klanten; van data ingestion tot data transformatie en informatie generatie.

Hoe kun jij jouw expertise inzetten?

 • Bijvoorbeeld bij klanten in de nutssector waar een Microsoft Azure native stack gerealiseerd moeten worden, bestaande uit o.a. ADLS, Data Factory, Synapse, Azure AS en PowerBI.
 • Daarbij speelt vaak ook dat meerdere legacy on-premise omgevingen naar de cloud gemigreerd moeten worden als onderdeel van complexe landschap transformaties.
 • Hoe gaat dit werken, hoe ontwikkelen we dit op de beste manier en leveren we als team snel waarde aan de klant? Dat is waar jij aanhaakt.

Binnen Hot ITem zijn we vendor agnostisch, dus geen technologie op het gebied van data is ons te gek! Naast Azure native oplossingen zoals ADLS, Synapse en Data Factory werken wij ook met bijvoorbeeld Snowflake, AWS en diverse 3rd party ETL-tools (Informatica, SAP BODS, etc.) en met eigen datagedreven ontwikkelframeworks. Het ontwikkelen richting real-time operational intelligence speelt bij ons een belangrijke rol en hierbij werken we met nieuwe concepten als datamesh, datahubs en lakehouses in onze architectuur. Wil je hier meer van weten of helpen ontwikkelen dan kan dat bij ons altijd. En van spreken op congressen tot het opnemen van podcasts; wij stimuleren een actieve bijdrage van harte!

Jouw vaardigheden

Jouw vaardigheden

Als ervaren Data Engineer ben je van nature lui, daarom wil je zoveel mogelijk automatiseren voor jezelf en de klant. Je hebt ervaring met het bouwen van data-oplossingen in Azure, zoals Data Factory, SQL DB, Synapse, ADLS, of Databricks. Of in AWS met o.a. Glue, Lakeformation of Redshift. Andere gerelateerde data-technologieën zijn ook welkom, we sluiten niks uit. 

Daarnaast heb je kennis van:
 • Eén van de volgende cloud platformen: Azure, AWS, Snowflake en/of Google Cloud
 • Beheersing van SQL en/of Python
 • Ervaring met datamodelling (3NF, dimensioneel en/of Data Vault)
 • Hibride cloud, cloud infra en data & analytics concepten
 • Bouwen van data pipelines (ETL) met behulp van bijvoorbeeld Databricks, of andere ETL tools
 • DevOps en CI/CD gedreven ontwikkelstandaarden en -technieken
 • Vloeiend Nederlands en Engels
 • Een Azure, AWS of Snowflake certificering op het gebied van Data is een pré maar kan ook bij ons gehaald worden
Wat krijg je van ons?

Wat krijg je van ons?

Dé kans om je te ontwikkelen als Cloud Coach richting onze engineers, teams aan te sturen als Tech Lead of trekker van een Agile expertise of innovatiegroep te worden. Je continu kunnen ontwikkelen als professional, gesteund door ervaren peers en korte lijnen met onze CTO. Onze actieve Engineering competentie zit op jouw deelname te wachten.
 • Salaris tussen de € 4.400,- en € 6.900,- o.b.v. 40 uur
 • Een contract voor onbepaalde tijd met mogelijkheid tot parttime werken
 • Een leasebudget en bonusregeling
 • Telefoon en laptop
 • Onkostenvergoeding én internetvergoeding
 • Sabbatical opties en goede pensioenverzekering
 • 27 vakantiedagen en 2 prestatieverlofdagen
 • Flexibel werken: regie over je eigen werktijden - naast thuis en bij de klant, bieden we je een goed bereikbare werkplek in Amsterdam met een prachtig uitzicht over het IJ
 • Wekelijkse stoelmassage, een gym, dakterras en Danz Café waar je altijd even een praatje kunt maken met je collega’s
Onze identiteit

Onze identiteit

Hot ITem gelooft in wendbare, datagedreven organisaties die de concurrentie voorblijven door zich snel te kunnen aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen. Alles wat wij doen heeft tot doel om de performance van mensen, afdelingen en organisaties onderscheidend te verbeteren. Dit doen wij samen met onze klanten, op basis van kwalitatief goede data en inzicht in de cruciale zaken. 
Al ruim 25 jaar ervaren we dat onze filosofie écht werkt. We staan voor een scherpe aanpak waarin we doorbraken creëren op het gebied van prestatieverbetering en rusten niet tot de baten zijn geïncasseerd door de klant.

Wij zijn onderdeel van Conclusion, een ecosysteem van 25+ expertbedrijven.

Eva Ghebrial, recruiter bij Hot ITem
Heb je vragen?

Kijk verder

contact