Junior Data Consultant
DataJuniorAmsterdam32 - 40 uur

Junior Data Consultant

DataJuniorAmsterdam32 - 40 uur
Ben jij een data-enthousiasteling op zoek naar een uitdagende rol in de wereld van data-analyse? Kom bij Furore Conclusion werken als Junior Data Consultant en zet je passie voor data en zorg om in concrete impact. Ontwikkel je carrière en maak een impact
Mannen aan het werk achter beeldscherm
Data-driven inzichten, impactvolle besluitvorming
Innovatieve projecten, continu groeipotentieel.
Toonaangevende zorg- en wetenschapsklanten

Als Junior Data Consultant krijg je bij ons de kans om in een tot twee jaar tijd te ontdekken waar je kennis, kunde en interesse ligt qua data-innovaties en toepassingen in de zorg. Zo bieden wij je uiteenlopende projecten en ga je ontdekken of je wilt specialiseren in de techniek, de zorgprocessen of juist aan de stakeholderskant.
 

Ga je bijvoorbeeld de wensen van stakeholders op het gebied van informatieproducten omzetten naar technische requirements? Of vind je het interessant om data uitgiftes te doen en datasets te maken voor wetenschappelijk onderzoek? Of word je juist enthousiast van het maken van informatieproducten zoals PowerBI dashboards?
 

Hoe dit er concreet uitziet?
Als onderdeel van een scrum team werk je samen met BI specialisten en data developers aan een nieuw datawarehouse waar alle bronsystemen in het ziekenhuis worden geïncludeerd zodat data op een juiste en veilige manier benaderbaar is voor de eindgebruikers. Je rol in dit projectteam is het analyseren hoe data vanuit de bronsystemen – denk aan het elektronisch patiëntendossier of IC-monitoring - in het huidige datawarehouse terechtkomen. Het resultaat van deze analyse is een datamodel waarmee bijvoorbeeld gegevens kunnen worden uitgewisseld met een ander ziekenhuis. Daarnaast zijn er ook andere projecten:

 • Zo assisteer je onderzoekers door gestructureerde data uit ongestructureerde vrije tekst te halen;
 • Help je onze klanten - meestal ziekenhuizen - met waardevolle, data gedreven toepassingen;
 • Ben je betrokken bij het omzetten van medische gegevens uit verschillende bronnen tot bruikbare en uitwisselbare datasets (ofwel klinische bouwstenen);
 • Functioneer je als de brug tussen de business en de ICT om klinische bouwstenen te modelleren.

Als startende Junior Data Consultant bouw je aan je kennis en netwerk. Zo hebben we daar ook een Young Professional Programma voor opgericht. Gedurende het gehele traject word je begeleid door een buddy. Furore Conclusion is specialist in de inrichting en het beheer van elektronische patiëntendossiers (EPD) en je werkt regelmatig samen met collega’s uit dit team.

Bekijk onze website voor meer informatie en voorbeelden van onze dataprojecten. Bekijk dit filmpje om te horen wat onze collega doet.

Furore Software Engineering workshopdag zomer 2023

Jouw vaardigheden

Jij bent te herkennen aan je affiniteit met data en de zorg. Je bent op zoek naar een eerste uitdagende baan op het gebied van data in de zorg, bent leergierig en gaat een technische uitdaging niet uit de weg.

Vinden mensen je eigenzinnig en recht door zee? Of juist doordacht in je aanpak? Mag allebei, want verschil moet er zijn. Voor deze functie ben je vooral kwaliteits- en servicegericht, gestructureerd, resultaatgericht, onderzoekend en een teamspeler. Anderen zijn er al genoeg, dus blijf vooral lekker jezelf. Dat is alles wat we vragen. Alhoewel, als Junior Data Consultant vragen we wel:

 • affiniteit met data;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
 • het liefst inhoudelijke kennis van de zorg- of wetenschapssector;
 • voor deze functie vragen wij een hbo- en/of wo-diploma.

Een bonus voor ons als jij ook:

 • kennis hebt van zorgprocessen;
 • kennis hebt van datamodelleren;
 • ervaring hebt als data analist.

Furore Conclusion collega's Myra en Sophie

Wat krijg je van ons?

In deze rol krijg je een contract voor 32-40 uur per week. Omdat wij erop vertrouwen dat jij uitblinkt als Junior Data Consultant bieden we jou:
 • een uitstekend salaris dat past bij je kennis en ervaringsdeskundigheid (€ 2750 - € 3000);
 • veel mogelijkheden om kennis uit te bouwen via cursussen, trainingen en opleidingen;
 • flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden;
 • mogelijkheden om te sporten samen met collega’s;
 • een baan bij een informeel bedrijf;
 • we stimuleren nieuwsgierigheid en moedigen initiatief aan;
 • uitdagende en innovatieve projecten in de zorg met nieuwe technologieën, zoals HL7 FHIR, PowerBI en virtual datawarehousing;
 • samenwerken met de ICT afdeling en de eindgebruikers in de ziekenhuizen;
 • intensieve begeleiding door een mentor/teamleider;
 • bijzondere prestaties worden extra beloond.
Furore Young Professional Programma training Design Thinking 2023

Onze identiteit

Furore Conclusion werkt al 30 jaar als ICT-specialist in de gezondheidszorg en wetenschap. Onze opdrachtgevers zijn ziekenhuizen en onderzoeksfinanciers. Wij kennen de EPD’s in de Nederlandse markt en combineren technische kennis met kennis van zorgprocessen en wet- en regelgeving. Ons team bestaat uit 91 medewerkers die staan voor vakmanschap en plezier, met een focus op innovatieve oplossingen. Professionaliteit staat bij ons voorop, daarom blijven we onszelf ontwikkelen. Met flexibele werktijden zorgen we voor een goede werk-privébalans.

Wij zijn onderdeel van Conclusion, een ecosysteem van 25+ expertbedrijven.

Tom Rooseboom, junior recruiter bij Furore
Heb je vragen?

Kijk verder

contact