HR Business Partner
Staf en CommercieelSeniorUtrecht32 - 40 uur

HR Business Partner

Staf en CommercieelSeniorUtrecht32 - 40 uur
Ben jij de gedreven en ervaren HR Business Partner die wij zoeken?
Mannen aan het werk achter beeldscherm
Een zelfstandige rol met impact
Veel aandacht voor jou als mens
Focus op resultaten vanuit visie
Als HR Business Partner maak je deel uit van ons dynamische HR-team en de HR-community van Conclusion. Je bent verantwoordelijk voor het leveren van operationele, tactische en strategische HR-diensten aan het toegewezen bedrijfsonderdeel. In deze veelzijdige rol fungeer je als adviseur en sparringpartner van het managementteam, en bied je ondersteuning aan leidinggevenden en medewerkers bij diverse HR-vraagstukken. Daarnaast vervul je een leidende rol binnen het HR-team op één of meerdere HR-thema's, waaronder duurzame inzetbaarheid, leiderschapsontwikkeling, arbeidsvoorwaarden of talentontwikkeling.

Je bent een strategische partner die actief bijdraagt aan organisatieontwikkeling en -verandering, leiderschapsadvies, leren en teamontwikkeling, evenals performance- en talentmanagement. Door coaching ondersteun je managementleden en leidinggevenden, en stimuleer je hen in de toepassing van effectieve HR-werkwijzen. Je speelt een proactieve rol bij het vertalen van de bedrijfsstrategie naar een HR-visie en -beleid. Daarnaast ben je samen met het team verantwoordelijk voor de implementatie en voortdurende ontwikkeling van HR-beleid.

HR-team & HR-community

Als jij ons team komt versterken, bestaat ons HR-team uit drie toegewijde professionals: Monique, onze HR-directeur en Rianne, HR Business Partner, naast jou. Momenteel ligt onze focus op belangrijke thema's zoals leiderschapsontwikkeling, vaardighedenverbetering en optimalisatie van interne (HR-)processen. We gaan verder dan alleen adviseren; we nemen verantwoordelijkheid voor de implementatie van onze aanbevelingen. Bovendien fungeren we als de brug tussen medewerkers en het management door onder andere werkgroepen op te zetten, medewerkersonderzoeken uit te voeren en programma's te laten toetsen door de Organisational Advisory Board (OAB).

Ons uitgangspunt: “Fun is the fuel for trust, connection, energy and results!”

Conclusion Enablement maakt deel uit van het ecosysteem van Conclusion, waarin 30 IT-bedrijven en 3000 professionals samenwerken. Elk bedrijf geeft op zijn eigen manier invulling aan HR. De diverse HR-professionals in dit ecosysteem vormen gezamenlijk de HR-community. We komen regelmatig als community bij elkaar om uniforme en/of overkoepelende HR-projecten te bespreken en gezamenlijk aan te pakken. Deze aanpak zorgt ervoor dat we op de hoogte blijven van interne/ externe ontwikkelingen, vermijden we een geïsoleerde werkwijze en hoeven we niet telkens opnieuw het wiel uit te vinden binnen onze individuele bedrijven.
Voorbeelden van overkoepelende projecten zijn: de actualisatie van arbeidsvoorwaarden, de organisatie van ons jaarlijkse talentenprogramma: "The Connection", en het fungeren als host tijdens onze "Red Pepper Day", de onboardingsdag van Conclusion elk kwartaal. Als HR Business Partner bij Conclusion Enablement word je uitgedaagd om bij te dragen aan de HR taken en -verantwoordelijkheden binnen het ecosysteem.
Werken bij Conclusion

Jouw vaardigheden

Wie ben jij:

Jij bent een energieke, klantgerichte professional met een scherp analytisch vermogen en sterke communicatieve vaardigheden. Je bent nieuwsgierig van aard en weet bedrijfsstrategieën objectief te vertalen naar praktische oplossingen. Met jouw brede blik ben je kritisch en in staat leidinggevenden uit te dagen en te beïnvloeden. Je bezit overtuigende veranderkracht en voelt je betrokken bij de organisatie en je collega's. Jouw expertise op het gebied van (langdurig) verzuim, de Wet van Poortwachter en gedegen kennis van HR-wet- en regelgeving vormen een waardevolle aanvulling op ons team.

Samengevat:

Stevige sparringpartner zijn voor het management team van managed services;
Expertise op het gebied van (langdurig) verzuim en kennis van de Wet van Poortwachter;
Grondige kennis van HR-wet- en regelgeving;
Organisatiesensitiviteit en sociaal empathisch vermogen;
Sterke communicatievaardigheden en ervaring met stakeholdermanagement;
Op de hoogte zijn van HR-ontwikkelingen en in staat zijn deze te vertalen naar consequenties, kansen en mogelijkheden voor Conclusion Enablement.
Werken-bij-Conclusion

Wat krijg je van ons?

Wat wij bieden:

Een uitdagende HR baan binnen Conclusion Enablement (450 collega’s) en binnen het ecosysteem van Conclusion (3.000 collega’s);
Werkplezier binnen een enthousiast HR-team;
Contract voor minimaal 32 uur per week;
Salaris dat past bij je kennis en ervaring;
Leaseauto, laptop en telefoon;
Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden;
Bijdrage in jouw pensioenvoorziening;
Mogelijkheden voor kennisopbouw via trainingen en opleidingen;
Maandelijkse borrel;
Mogelijkheid om samen met collega's te sporten.

Ben jij klaar voor de uitdaging? Solliciteer dan nu en maak deel uit van ons enthousiaste HR-team bij Conclusion Enablement.
Contact opnemen

Onze identiteit

Conclusion Enablement is een specialist in de Nederlandse markt op het gebied van Development, Cloud, Workspace en Security services. Met ruim 450 applicatie- en Cloudspecialisten neemt Conclusion Enablement de verantwoordelijkheid voor het transformeren en beheren van applicaties en infrastructuren voor klanten zoals ProRail, Heijmans, Facilicom en natuurlijk Royal FloraHolland. Vanuit vakmanschap wordt gewerkt aan de optimale klantervaring waarbij het ontwerpen, (door)ontwikkelen en managen van bedrijfskritische systemen centraal staan. Dit vakmanschap komt ook terug in meervoudige partnerships met Microsoft en AWS.

Wij zijn onderdeel van Conclusion, een ecosysteem van 25+ expertbedrijven.

Kijk verder

contact