• Onze vacatures

  Alle vacatures op één plek: vind de vacature die bij jou past!

 • Wat jouw expertise ook is, wij vertellen je meer.

 • Conclusion: een unieke bundeling van bedrijven met elk hun eigen signatuur.

 • Lees de verhalen van onze collega’s of ontmoet ons live of digitaal!

Vacature

Datamanagement Consultant

Hot ITem

Medior

Amsterdam, Nederland

Fulltime 32-40 uur

Irenee Lee

Recruiter

werken@hotitemgroep.nl

020 581 0200

Over deze vacature

Als Datamanagement Consultant help je organisaties op de juiste manier om te gaan met data. Hierdoor kunnen deze organisaties data als asset behandelen en beter invulling geven aan de bedrijfsdoelstellingen. Binnen projecten ben je verantwoordelijk voor de implementatie van datamanagementprocessen en -oplossingen. Dit doe je door een goede analyse te maken van de bestaande inrichting en diens volwassenheid, de bestaande proces- en datahuishouding, en prioriteiten en knelpunten in kaart te brengen. Ook geef je een advies over de strategie; welke verbeteringen op het gebied van datamanagement worden gestart en wat zijn de stappen voor de langere termijn? Met jouw kennis en ervaring weet je hiervoor op verschillende niveaus binnen de organisatie draagvlak en betrokkenheid te creëren.

Jij bent in staat om processen te ontwerpen die passen bij de organisatie. Ook begeleid je de implementatie van deze processen en oplossingen. Door middel van een realistische planning, het opstellen van projectdoelstellingen en deadlines, en deze te monitoren zorg je ervoor dat de implementatie succesvol verloopt en data écht op de correcte manier gebruikt wordt. Klanten coach en ondersteun je bij de operationele uitvoering, zoals het opstellen van definities, het definiëren van datakwaliteitseisen en het opstellen van masterdata-matchrules.

Bij Hot ITem staat je ontwikkeling nooit stil. Samen met je Peoplemanager stel je een plan op om jouw ontwikkeldoelstellingen te realiseren. Voor deze rol betekent het dat jij je kan door ontwikkelen naar een senior positie in metadatamanagement, datakwaliteitsmanagement, masterdatamanagement en/of data-architectuurmanagement. Ook een loopbaanpad naar een andere rol is mogelijk.

Onze identiteit

Hot ITem helpt organisaties hun performance te verbeteren met een integrale aanpak. Vanuit de samenhang tussen besturing, processen, ICT, organisatie en de mensen levert Hot ITem de inzichten die leiden tot concrete verbeteracties en implementeren we deze samen met de klant. Hot ITem gelooft dat de persoonlijke ontwikkeling leidt tot de groei van medewerkers, onze klanten en onze organisatie.
Al ruim 23 jaar ervaren we dat deze filosofie écht werkt. We staan voor een scherpe aanpak waarin we doorbraken creëren op het gebied van prestatieverbetering en rusten niet tot de baten zijn geïncasseerd door de klant.


We zijn onderdeel van Conclusion, en pakken het allemaal nét even anders aan. Conclusion is een organisatie met meer dan 25 verschillende bedrijven in één ecosysteem. Met ruim 2000 collega’s verbeteren we met technologische oplossingen, kritische bedrijfsprocessen van onze klanten. We werken samen als het kan en hebben op het juiste moment, de juiste mensen aan tafel. Experts in hun vakgebied, die elkaar aanvullen, scherp houden en uitdagingen vanuit verschillende perspectieven bekijken. Daar zit onze kracht. Lef en ondernemerschap helpen ons hierin. Met af en toe het nodige vuurwerk onderling, bereiken we het beste resultaat. Dat is onze aanpak. Ook de jouwe? Dan zit je als Business Consultant goed bij Hot ITem in Amsterdam.

Jou missen we nog
 • HBO/WO werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar werkervaring in het datamanagement werkveld
 • Hands-on ervaring met ten minste één datamanagement/data goverance tooling (Collibra, EBX etc.)
 • Een heldere visie op datamanagement en datagedreven organisaties en mensen hierin mee kunnen nemen
 • Analytisch, organisatie- en kwaliteitsbewust en klantgericht
 • Overtuigingskracht, communicatieve vaardigheden, flexibiliteit en inlevingsvermogen
 • Laat het ons weten als je mee hebt gedraaid in Business Intelligence brede projecten. Dan heb je een streepje voor.
Waardering voor je werk
 • Een rol waarbij je als consultant niet alleen adviseert maar ook implementeert en ziet wat de impact is van jouw oplossingen
 • De kans om te werken met een van de meest gerenommeerde Datamanagementspecialisten van Nederland
 • Een concurrerend salaris, bonus, telefoon en laptop zijn vanzelfsprekend. Het stapje extra doen wij door jou een leasebedrag, privé internet- en onkostenvergoeding te bieden
 • Naast thuis en bij de klant, een goed bereikbare werkplek in Amsterdam met een prachtig uitzicht over het IJ
 • Een groep vriendelijke, no-nonsens collega’s die behoren tot de beste data professionals van Nederland
 • Ook in deze tijden een ruime keuze uit online Tracks & Trainingen, digitale borrels en sporten op afstand
 • En als alles straks weer kan een gym, dakterras en Danz Café waar je altijd even een praatje kunt maken met je collega’s
Trek je conclusie en solliciteer

Benieuwd naar de projecten die nu lopen? Ik, Irenee Lee Meeuw Kjoe, recruiter, kan je er alles over vertellen. Je bereikt me via 06-45481885 of lee@hotitem.nl. Liever inhoudelijk sparren met een aanstaande collega? Ik breng je graag in contact! Wij zijn altijd op zoek naar goede kandidaten vandaar dat de vacature open blijft staan. Als Conclusion geloven wij in verschillen: in mensen, karakters, expertises. Juist die combinatie van verschillen verbindt ons en zorgt voor oplossingen die impact maken. Wij geloven in je. Gewoon, in wie jij bent. Want van anderen zijn er al genoeg. Het maakt ons daarom niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft of van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor onze organisatie.

Solliciteer je direct en heb je het juiste profiel, dan maken we snel een afspraak op een moment dat het jou uitkomt.

Niet gevonden wat je zoekt?

HR Consultant AFAS

Conclusion AFAS Solutions

Medior, Senior

Utrecht

Fulltime 32-40 uur

Verschil moet er zijn
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security
 • Thema's
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security