Met verschillende ontwikkelaars werken aan één doel

Jeroen Timmermans werkt bij Conclusion als ontwikkelaar en richt zich als lead developer meer op de backend. Hij is onderdeel van het scrumteam VeileNext voor Royal FloraHolland. Dit team werkt toe naar een revolutionaire transformatie van data voor de grootste bloemenveiling ter wereld.

30 november 2021   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Jeroen Timmermans

“Van hardware op locatie en gedateerde werkprocessen, naar flexibele software in de cloud met allerlei voordelen. Bijvoorbeeld het kunnen toevoegen van extra functionaliteiten”, vat Jeroen het werk van team VeileNext grofweg samen. De overige teamleden zijn andere ontwikkelaars, architecten en ontwerpers. 

Heilige huisjes

Wat was de situatie? Het realtime veilingplatform waarop veilingmeesters bloemen verkochten, maakte nog gebruik van verouderde architectuur. Vaak al meer dan 30 jaar oud. Dat groeide in de loop van de jaren zo. “We hebben nu een veilapplicatie gemaakt. Daarbij gaat het om transformatie, automatisering en modernisering. Geen Windows, maar werken in de cloud en op elk platform beschikbaar.” 

Inmiddels is de eerste conceptversie opgeleverd. “Wat we gedaan hebben is eigenlijk heilige huisjes omverschoppen. Het was echt een hele verandering, waarbij we gekozen hebben om alles helemaal opnieuw te bouwen. In eerste instantie hebben we de bestaande applicaties en bijbehorende data naar het cloudpatform verplaatst. Lift en shift dus. In het najaar 2019 hebben we zonder weten van de klant een proefversie gemaakt die volledig op cloudtechnologie is gebaseerd. In maart 2020 werd dat een officieel project bij de klant. Ik durf wel te stellen dat het een revolutionair project is”, aldus Jeroen. 

We werken samen als het kan en hebben op het juiste moment de juiste mensen aan tafel. Iedereen is van betekenis.

Jeroen, ontwikkelaar bij Conclusion Enablement
Veilingklok

“Het ging daarbij niet alleen om het aanbod bloemen dat geveild wordt. Maar ook over de finance en logistiek. Denk daarbij aan de veilingklok, het koopgedrag en het zo goed mogelijk inspelen op wanneer het heel druk is op de veiling. We hebben de hele veilomgeving opgebouwd en zijn nog volop bezig met uitbouwen. De bedoeling is dat we dit jaar de definitieve versie klaar hebben. Dan volgen nog een gesprek met de eindgebruikers en het geven van een workshop. Het gaat de goede kant op, maar er is nog genoeg te doen.”

Als het gaat om samen doen, roemt Jeroen de samenwerking. Niet zo gek, want daar zet Conclusion zwaar op in. Aan hiërarchie doen ze dan ook niet bij Conclusion. Wel aan wie je bent, wat je mag worden en een informele omgang. Zoveel verschillende onderdelen, functies en rollen, wat allemaal samenkomt en samengaat. “We werken samen als het kan en hebben op het juiste moment de juiste mensen aan tafel. En dan maakt het niet uit wie dat zijn. Iedereen is van betekenis. Zo helpen de developers met veel kennis en inzichten de minder ervaren collega’s, die vaak weer verfrissende ideeën en oplossingen aandragen.” 

Vooruit komen

Ook kun je bij Conclusion groeien op technisch en persoonlijk vlak. Zo had een van de ontwikkelaars bij Conclusion Enablement wel een design-, maar geen ICT-achtergrond. Hij volgde een traineeship voor DevOps engineer bij Conclusion. In dit project zorgde hij dat de applicatie aan de frontend ook doet wat die moet doen. Jeroen vult aan: “Mijn rol is om te zorgen dat in de backendomgeving de applicatie uiteindelijk op de server staat. En samen met het team zorgen wij er uiteindelijk voor dat Royal FloraHolland de komende 20 jaar weer vooruit kan.”

Blog
Werken bij Conclusion als trainee

Als trainee van betekenis zijn

Nieuwsgierig?

Werken bij ConclusionNieuws & EventsAlle Conclusion vacaturesWerken als .NET Developer