• Onze vacatures

    Alle vacatures op één plek: vind de vacature die bij jou past!

  • Wat jouw expertise ook is, wij vertellen je meer.

  • Conclusion: een unieke bundeling van bedrijven met elk hun eigen signatuur.

  • Lees de verhalen van onze collega’s of ontmoet ons live of digitaal!

Ik had niet verwacht dat er zoveel IT-kennis in mijn hoofd paste

Imke Visser had altijd wel iets met IT. De vraag was alleen: wat precies? Daar kwam ze in haar traineeship bij Conclusion pas echt achter. Na een traineeship van twee jaar is Imke inmiddels volleerd junior frontend developer en maakt ze onder andere deel uit van het front-end team voor Royal FloraHolland.

25 december 2021   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Imke Visser had altijd wel iets met IT. De vraag was alleen: wat precies? Daar kwam ze in haar traineeship bij Conclusion pas echt achter.

Haar vriend - zelf IT’er - gaf haar het duwtje de goede kant op. Imke was wel geïnteresseerd in IT en wilde er ook iets mee gaan doen, alleen was de vraag wat ze ermee kon doen. “Ik heb een hele andere achtergrond met een studie in een sociale richting. Op een gegeven moment liep ik vast en ging ik mij oriënteren. Als ik aan IT dacht, dan zag ik in eerste instantie nerds op een zolderkamertje voor mij. Toch was mijn interesse gewekt en ben ik verschillende IT-cursussen gaan volgen. Dat beviel eigenlijk zo goed, dat ik definitief wilde overstappen. Alleen wist ik ook dat ik nog heel veel moest leren. Ik ging op zoek en zag toen het traineeship bij Conclusion. Dat leek mij wel wat.”


Creatief en analytisch
Inmiddels is Imke volleerd junior frontend developer en maakt ze onder andere deel uit van het scrumteam VeileNext voor Royal FloraHolland. In dat project worden allerlei websites en moderne applicaties gebouwd. Ze werkt in Amsterdam, maar nu veel vanuit huis. “Ik heb het erg naar mijn zin bij Conclusion. Ik ben creatief en analytisch. Dat komt mij in deze baan goed van pas.”

“Toen ik begon als trainee kreeg ik het eerste halfjaar een bootcamp. Kennis, kennis en nog eens kennis. Ik had niet verwacht dat er zoveel IT-kennis in mijn hoofd paste. Ik werd heel breed opgeleid en compleet volgestopt. Natuurlijk wist ik door die cursussen al veel van IT, maar nog lang niet alles. Al die termen en begrippen, die ik mij allemaal eigen moest maken. Dat was behoorlijk pittig, maar ook ontzettend fijn. Nu had ik een goede basis. Daardoor was de sprong naar het echte werk niet zo groot. En dat gaf mij vertrouwen. Wat ik het fijne vind aan Conclusion is dat je echt niet altijd alles precies hoeft te weten. Je kunt altijd om hulp vragen. Aan jonge collega’s, aan ervaren rotten en teamoverstijgend. Iedereen is bereid om je te helpen. Of je nu een IT-achtergrond hebt of in mijn geval juist niet. Er wordt tijd voor je vrijgemaakt.”

Ik heb het erg naar mijn zin bij Conclusion. Ik ben creatief en analytisch. Dat komt mij in deze baan goed van pas.

Imke Visser - Trainee bij Conclusion

Bijpraten bij bedrijfsborrels
Imke volgde het traineeship met nog 4 anderen. “Dat is altijd prettig. Je trekt toch automatisch naar elkaar toe en maakt samen een proces door. We deelden regelmatig onze ervaringen en wisselden informatie uit. Het is alweer een poosje geleden, maar toen hadden we nog regelmatig bedrijfsborrels en praatten we veel bij. Mijn traineeship duurde uiteindelijk 2 jaar. Ook was het mogelijk om een verkorte versie te doen. Het heeft mij in ieder geval enorm geholpen. Na 1 jaar kon ik redelijk goed meedraaien en ik merk dat ik nog steeds groei.”

Bij Conclusion maken we werk van traineeships. Per maart hebben we ruimte voor 12 trainees en in april voor nog eens 6 personen. Het gaat hier om 2 traineeships. Eentje gericht op beta-studenten met een hbo-/wo-opleiding bij ons Experts Centre. Dan gaat het om data-integratie, Java en open source.

Allemaal nerds
Het tweede traineeship is bedoeld voor mbo- en hbo-studenten met veel interesse in IT. Een commerciële achtergrond is overigens prima. Dan gaat het om software-engineering. Dit traineeship richt zich op de geïnteresseerden zonder IT-achtergrond. Net als Imke dus. Hoe zit het eigenlijk met haar beeld van IT’ers? “Nee, ik weet nu dat het niet allemaal nerds zijn op een zolderkamertje.”

Nieuwsgierig naar meer verhalen van trainees?

Gerco over zijn traineeship bij Conclusion Sophie kreeg bij Conclusion de bootcampbasis

Ook opzoek naar een traineeship?

Klaar voor jou eerste stap in de IT? Bij Conclusion kan je met of zonder IT ervaring aan de slag!

Verschil moet er zijn
© Conclusion 2022   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security
  • Thema's
© Conclusion 2022   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security