• Expertises

Trainees aan het woord

Traineeship Virtual Sciences Conclusion - trainees aan het woord - Kevin

30 januari 2020   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Trainees aan het woord - virtual Sciences

Vliegende start

Kevin werkt sinds 2018 bij Virtual Sciences en is gestart in het traineeship Data Integratie. Twee jaar later vertelt Kevin enthousiast over zijn ervaringen.

De naam Conclusion was voor Kevin niet nieuw en zijn primaire indruk was positief. ‘Professioneel, zonder het strakke corporate gevoel. Dit in combinatie met de mensgerichtheid, het ondernemerschap binnen Virtual Sciences en de afwisselende en leerzame functie, waren voor mij de reden om voor het traineeship te kiezen’.

Kevin studeerde Psychologie en Neurowetenschappen, maar had de ambitie zich verder te ontwikkelen binnen de IT-sector. Het traineeship bood hem de uitgelezen kans om in een korte tijd veel kennis en ervaring op te doen en snel verschil te maken bij een klant. 

Ondanks dat Kevin pas 6 weken in dienst was bij Virtual Sciences, startte hij direct bij een klant om zijn ervaring verder uit te breiden. Hij stond er niet alleen voor, want hij werd on the job begeleid door een ervaren collega.

‘Er komt in het begin veel op je af, maar gelukkig kreeg ik voldoende hulp van mijn buddy en kon ik mij op mijn eigen tempo ontwikkelen. Achteraf was het heel leerzaam om direct verantwoordelijkheid te krijgen. Als ik terug kijk naar de afgelopen twee jaar dan zie ik een enorme leercurve en een tevreden klant. Hier ben ik best trots op!’

De bootcamp was pittig. Er komt veel informatie op je af, maar ik vond alles erg interessant! Tijdens de casus aan het eind van de bootcamp was ik verbaasd hoeveel wij samen voor elkaar hadden kregen!

Kevin

Time flies when you’re having fun!

Na de ervaringen die Kevin heeft opgedaan, vertelt Kevin dan ook enthousiast wat het Data Integratie vak voor hem betekent: ‘Mijn werk is een grote puzzel. Je lost continue ingewikkelde problemen op door innovatieve oplossingen te implementeren. Als Data Integratie Specialist zit je midden in een bedrijf. Als er iets mis gaat dan kom ik aan de beurt. En dat geeft mij energie. Je moet in deze rol wel goede sociale vaardigheden hebben en verwachtingen kunnen managen. Goede communicatieve vaardigheden zijn daarbij niet geheel onbelangrijk!’

Virtual Sciences als werkgever

‘Virtual Sciences is een fijne werkgever met een bak aan technische kennis in huis. Dit is een inspirerende omgeving om je als junior in te ontwikkelen. Als je graag in jezelf investeert, dan doen zij dat ook in jou en deze mentaliteit spreekt mij erg aan.

Wij wensen Kevin de komende jaren nog veel meer leuke en leerzame opdrachten toe!

Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Expertises
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies