Pizza sessie - SQL vs NoSQL

Onze Data Integratie Specialist, Isha Lamboo, verschafte onze collega’s een beter inzicht tijdens deze online pizzasessie in de verschillen tussen SQL en NoSQL databases.

26 juni 2020   |   Masterclass   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Beeld pizza sessie 111936435895

Pizza sessie

Als er één wereld is die onderhevig is aan wijzigingen en andere inzichten, is het wel de wereld van de IT (oplossingen). Menig gebruiker is meer dan enthousiast over SQL databases, waarom zijn dan NoSQL databases – zeker in combinatie met ‘de Cloud’ – in opkomst.

Onze Data Integratie Specialist, Isha Lamboo, verschafte onze collega’s een beter inzicht tijdens deze online pizzasessie in de verschillende database systemen.

Isha startte met een stuk achtergrondinformatie waarbij de volgende topics werden uitgelicht:

  • De ontwikkeling van SQL databases
  • De succesvolle eigenschappen
  • De ontwikkelingen in het IT-landschap die tot de komst van NoSQL databases geleid hebben
  • Wat maakt NoSQL databases anders en waar kunnen deze goed ingezet worden
SQL vs NoSQL  v2 111936434225

Zelf aan de slag

De collega’s werden vervolgens uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan met een SQL en een NoSQL database. De verschillen werden tijdens deze workshop duidelijk wanneer het gaat om het definiëren van de data, hoe deze data eruit ziet, updaten of verwijderen van data en wat de database doet met ‘foutieve’ invoer.

Ze kwamen tot de conclusie wat de beste use cases zijn en waar je (als ontwikkelaar) rekening mee moet houden bij de keuze voor de ene of andere database.

SQL vs NoSQL afwegingen   v2 111936434155