Nieuwe IT-trainee bij Virtual Sciences

Philip start sluit aan bij het IT-traineeship bij Virtual Sciences

9 juni 2020   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Nieuwe IT-trainee bij Virtual Sciences Philip

Getriggerd door zijn master, door enkele programmeer vakken

Eind vorig jaar rondde Philip zijn master Chemistry aan de UvA en de Vu af. Tijden zijn master leerde hij programmeren en zoomde in op tooling zoals SQL, Fortran, Matlab en Python. Hier is de eerste kiem voor zijn IT passie geplant.

Zijn master afstudeer opdracht deed hij bij de Molecular Simulations onderzoeksgroep aan de UvA. De scheikundige hamvraag was het berekenen van bepaalde water eigenschappen die met experimentele waarden worden vergeleken. Met als doel een beter beeld van de werkelijke water dynamica te krijgen. Om dit doel te realiseren moesten er grote hoeveelheden data waarde worden berekend met behulp van onder andere Python.

Sociaal sterk

Techniek kan dan wel zijn hart hebben gestolen maar naast zijn studie heeft hij ook passie voor goed eten. Hij voelt zich het meest thuis in een omgeving waar hij met mensen werkt of voor mensen kan werken. Hij omschrijft zichzelf als een zeer betrokken en sociale collega. Ruim 9 jaar heeft hij gewerkt in de bediening van een Arabisch wereldeethuis in Amsterdam. Samenwerken met diverse culturen, onder druk en bovenal hard werken zijn voor Philip geen extra skills maar behoren tot zijn persoonlijke skills.

Nu zijn studie achter zijn rug is en hij de ‘klappen van de horecazweep’ kent is hij klaar voor het echte leven. Zijn scheikunde passie heeft ruimte gemaakt voor IT en hij is klaar voor het IT-traineeship bij Virtual Sciences.

Werken onder tijdsdruk en presteren in een team of individueel, beide geven mij energie!

philip

Samen de uitdaging aan

Met passie en gedrevenheid kom je heel ver. Beide componenten beheerst Philip en zo gaat hij de uitdaging bij Virtual Sciences aan. Tijdens zijn tweede kennismakingsgesprek zijn er ervaringen van met oud trainee gedeeld, waar zij drie jaar geleden voor dezelfde uitdaging stonden start die van Philip 1 juni. Het gesprek met hen was voor Philip waardevol, het gaf hem vertrouwen in de te maken stappen en gedegen keuzes.

De eerste drie jaar geeft Philip zichzelf de tijd kennis te maken met IT-vak, wat zijn de talloze mogelijkheden in de techniek en waar gaat zijn hart harder van kloppen. Dat zijn vragen die hij voor zichzelf helder wilt hebben. Hij omschrijft de uitdaging als divers; zo leert hij als data en integratie specialist technische veranderingen doorvoeren in samenwerkingen met in- en externe teams bij verschillende type klanten. Het gevoel dat hij dit pad niet alleen bewandelt maar samen met vijf andere trainees met een ervaringsdeskundige maakt hem zeker van zijn keuze.

Na het IT-traineeship

Het traineeship eindigt officieel na drie jaar. Na deze drie jaar hoopt Philip een duidelijk beeld te hebben van zijn rol en toegevoegde waarde bij de Virtual Sciences club. Zijn uitgesproken doel lijkt mogelijk (te) ambitieus. Maar als communicatieve IT’er in spe zou hij het liefst de rol van IT-projectleider willen vervullen om waardevolle klantvragen op te lossen en teams daarop aan te sturen en/of coachen. Waarbij er gezamenlijk wordt gewerkt aan de klantdoelstellingen. Daar zet hij de komende drie jaar zijn pijlers op.