• Expertises

Nieuwe IT-trainee bij Virtual Sciences

 Cas start sluit aan bij het IT-traineeship bij Virtual Sciences

23 juni 2020   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Nieuwe IT-trainee bij Virtual Sciences Cas

Met een afgeronde HBO opleiding Ondernemen en Retailmanagement aan de Haagse Hogeschool laat Cas zijn ondernemersskills direct zien bij zijn werkgever Jumbo. Waar hij als Vulploegmedewerker begon en zijn manager al snel doorgroeimogelijkheden zag en Cas een nieuwe rol gaf als Afdelingsmanager. De snelheid van retail lag hem wel en de kansen voor ontwikkelen leken hem op zijn buik geschreven.

De kennismaking met data

Waar hij binnen zijn rol als Afdelingsmanager voornamelijk verantwoordelijk was voor het maken van de wekelijkse werkroosters en het rapporteren van de laatste cijfers, kreeg hij de verantwoordelijkheid voor het voorraadbeheer. Het stuk voorraadbeheer sprak hem veel meer aan. Hier kreeg hij de kans verbetering door te voeren, te sturen op cijfers en dus daadwerkelijk het verschil te maken. Het doorvoeren van verbetering zat voornamelijk in het bijsturen op data. Hier maakte hij voor het eerst kennis met de waarde van data.

De Jumbo supermarkt waar Cas Afdelingsmanager was had een hoge omloopsnelheid vergeleken met de andere Jumbo supermarkten. Hierdoor sloot het standaard voorgeprogrammeerde voorraadsysteem onvoldoende aan op de behoefte. Om beter aan de vraag te voldoen is hij samen met een collega in de data gedoken. Hij onderzocht waar de bottleneck zat en door middel van diverse testen hebben ze de juiste balans gevonden in het voorraadsysteem. Geheel gebaseerd op data. Het boeken van resultaten gebaseerd op basis data is iets waar Cas enthousiast van wordt!

Waarom het Virtual Sciences IT-Traineeship?

De bottleneck van het voorraadbeheer was getackeld en daarmee zijn data klus. Juist dat gaf hem de energie die hij nodig heeft in zijn werk. Met deze ervaring op zak gaf Cas het inzicht dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging. Een uitdaging in de IT waar hij data ontwikkelingen kan doorvoeren. Zonder harde IT-kennis en -ervaring is het lastig een passende job te vinden. Terug naar fulltime studeren zag Cas niet zitten, het Virtual Sciences IT-Traineeship was voor hem de uitgelezen kans te ontwikkelen en groeien binnen het IT-vak.

Na het IT-traineeship

Binnen het driejarige IT-traineeship hoopt hij vooral op korte termijn veel technische kennis op te doen zodat hij snel zelfstandig klantvraagstukken kan uitwerken. Over drie jaar ziet Cas zichzelf als een waardevolle Data Integratie Specialist binnen één van de Virtual Sciences teams.

Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Expertises
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies