• Expertises

Ricardo start na 15 jaar marketing het omscholingstraject met Make IT Work en rond het succesvol af

Hoewel Ricardo geen ervaring heeft binnen het IT-landschap heeft hij de afgelopen 20 jaar ervaring op gedaan in branches waar Virtual Sciences actief in is. Binnen de financiële dienstverlening heeft Ricardo zich ingezet voor de marketing van financiële producten. De focus in zijn functies lag op product- en/of distributiemanagement. Zo heeft hij bij zijn vorige werkgevers een bijdrage kunnen leveren aan de transitie van intermediaire naar multi-channel distributie.

27 februari 2020   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

virtual Sciences Conclusion omscholingstraject met Make IT Work

Make IT Work maakt het voor hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond mogelijk zich te laten omscholen naar een IT-functie op hbo-niveau. Een mooi initiatief dat aansluit bij Virtual Sciences omdat wij veel waarde hechte aan persoonlijke ontwikkeling en groei.

De switch naar het omscholingstraject Make IT Work

Een reorganisatie heeft Ricardo aan het denken gezet. Voordat hij de balans opmaakte heeft hij zichzelf kritische vragen gesteld ‘’wat geeft mij nou echt energie en welke functie sluit hier goed op aan?’’. Zijn passie voor IT is er altijd al geweest, wat begon met het maken van HTML websites met liep al snel ‘uit de hand’, de online IT-cursussen en IT-tutorials volgende elkaar in een rap tempo op.

Wat begon als een hobby, resulteert in een baan in de IT.

Ricardo

Uitdaging

Ricardo is leergierig! Hij wilt het IT-vak zich snel eigen maken. Iedere klantvraag en -situatie is anders, zowel in doelstelling als in IT-architectuur. Ricardo’s ‘business’ ervaring  helpt hem de klantvraag goed te begrijpen. Nu zie hij het als een uitdaging het data integratie vak zich eigen te maken, om bij iedere vraag een oplossing te kunnen bieden.

Virtual Sciences als werkgever

‘’De keuze voor Virtual Sciences is tweeledig: de bedrijfscultuur en het vakgebied. Belangrijk in het eerste punt vind ik de openheid, informele - maar professionele - cultuur en bereidheid te investeren in kennis.’’ – aldus Ricardo.

Ricardo ziet zichzelf over drie jaar als volwaardig data integratie specialist, waar hij verantwoordelijk is voor een eigen project en junior Data integratie specialisten mag opleiden. Dit laatste past goed bij zijn visie: wanneer je iemand iets volledig en helder kan uitleggen, je de materie past echt goed beheerst.

Ik zie het traject als een ontdekkingsreis waarin ik steeds nieuwe dingen leer. Door ‘gewoon te doen’, zal ik ontdekken waar ik verder in wil ontwikkelen.

Ricardo
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Expertises
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies