• Expertises

Let’s talk – collega’s in het veld aan het woord

Sinds 2016 is Reyvic werkzaam als Data Integratie Specialist bij Virtual Sciences. Hier focust hij zich in de basis op IBM Integration Bus. Met zijn IBM certificering op zak kan hij aan de slag met concrete klantvraagstukken. 
Virtual Sciences is als Gold Business Partner, een grote partner van IBM wat een Integratie Specialist veel diversiteit en uitdaging biedt in hun werkomgeving. We stellen hem enkele vragen voor meer inzicht in zijn rol als Data Integratie Specialist.

20 januari 2020   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Blog Virtual Sciences Conclusion - Let’s talk – collega’s in het veld aan het woord

aar bestaan de kerntaken uit als Data Integratie Specialist

De rol van Reyvic als “Mediation ontwikkelaar” bestaat vooral uit het technisch uitwerken van integratie-oplossingen (ook wel Mediations genoemd), bouwen van de volledige oplossing en testen van diens componenten. Zijn kennis van onder andere datamodellen, integratie-patronen en security protocollen maakt dat hij aan de voorkant van het proces het functioneel ontwerp met de Informatie Analist kan bespreken. Door zijn inhoudelijke kennis van de gebouwde Mediation en uitgevoerde unit tests is hij aan de achterkant van het proces het aanspreekpunt voor de testcoördinator, samen bespreken ze testresultaten. Bovendien is ook aanspreekpunt voor het team technisch beheer wanneer de Mediation live gaat (DevOps). 

Deze diversiteit in werkzaamheden maakt het werk uitdagend en zeer leerzaam, ik leer iedere dag bij.

Reyvic

Aanpak klantvraagstuk

Reyvic vertelt over een actueel project waar Virtual Sciences op verzoek een koppeling/mediation voor bouwt. De klant heeft een groot aantal bedrijfsvoertuigen in bezit en gaat als onderdeel van een grotere programma alle voertuigen uitrusten met verschillende sensoren. De gemeten resultaten stromen real-time binnen bij de afdeling Voertuigen. Dit is waardevolle informatie voor de afdelingen Data Analytics (DA) en Security & Monitoring (S&M). DA gebruikt de gegevens als input voor hun analytische modellen terwijl de afdeling S&M veiligheid binnen de voertuigen in kaart wil brengen.

De uitdaging voor Virtual Sciences is het realiseren van deze integratie. Het faciliteren van de data van Voertuigen terecht komt bij de afdelingen Data Analytics en Security & Monitoring. Uitgaande van de klantwensen ligt een oplossing op basis van de het klassieke Publish/Subscribe-patroon sterk voor de hand.

In deze rol heb jij als Data Integratie Specialist grote impact, jij bent de schakel tussen de business en ontwikkeling. Spreekt deze rol of de techniek jou aan? Neem dan vrijblijvend contact op.

Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Expertises
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies