• Expertises

Let’s talk – collega’s in het veld aan het woord

Al ruim 2 jaar is Jeroen onderdeel van het Virtual Sciences team. In zijn rol als Data integratie Specialist houdt hij zich dagelijks bezig met uiteenlopende klantvraagstukken. Momenteel verdient zijn focus één klant waar hij werkzaam is op verschillende IT-projecten. Een grote opdracht met veel diversiteit bij Jumbo waar Virtual Sciences operationeel is met haar Data integratie team.

25 mei 2020   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Virtuel Sciences Let’s talk – collega’s in het veld aan het woord

Digitaliseren

De trend van iedere organisatie. Digitaliseren verandert de manier van werken. Het gaat verder dan het succesvol toepassen van innovatieve technologieën zoals bijvoorbeeld Machine Learning. Het draait om nieuwe businessmodellen, een betere klantervaring en natuurlijk horen efficiëntere processen er ook bij. Het speelveld bij Jumbo is groot en impactvol zo hebben zij de ambitie om planning gerelateerde zaken zoveel mogelijk te digitaliseren. Strategische keuze om de processen te optimaliseren, want handmatig plannen kan fouten en onnodig rework met zich meebrengen.

Samenwerking met het Jumbo integratieteam

Jeroen is developer binnen het 15-koppige Jumbo integratieteam dat o.a. gebruik maakt van de IBM Integration Bus(IIB). Hij is werkzaam binnen één van de vele teams binnen de Jumbo Tech Campus (JTC). Een plek waar alle technische ontwikkelaars van Jumbo zijn vertegenwoordigd. Jeroen is in de kern verantwoordelijk samen met het integratieteam voor de bouw van de service, uitvoeren van unit testen en overdracht naar een andere omgeving. Het beheer van de productieomgeving gebeurt momenteel door een extern team. Binnen het integratieteam werken ze niet alleen met IIB (IBM IntegrationBus). Het team is bijvoorbeeld bezig met de ontwikkeling van een CI/CD, Microservices in Kubernetes en API development; een straat voor automatische deployments. Hiervoor heeft Virtual Sciences bijvoorbeeld de vraag gekregen API’s met hulp van IBM API Connect te ontwikkelen en beschikbaar te stellen.

Niet zichtbaar wel waardevol

De ontwikkelingen van een Data Integratie Specialist zijn niet altijd even zichtbaar voor de eindgebruiker. Het verbinden van meerdere applicaties, databases en API’s gebeurt aan de achterkant. Maar zijn wel heel belangrijk voor werking van een eindproduct (vb. een mobiele app) en de klantbeleving. 

In de Jumbo Extra’s app kun je in een persoonlijk profiel aangeven wat je wilt met je kassabon, actiezegels en koopzegels. Deze app maakt gebruik van integraties die ik heb ontwikkeld. Als ik dit gebruik en de werking in de praktijk zie, dan ben ik best trots op mijzelf. Ik heb met mijn team actief bijgedragen aan een verbetering van de klantbeleving; een loyalty programma waar mensen dagelijks hun punten op sparen.

Jeroen
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Expertises
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies