• Expertises

Jos Smits aan de slag als CTO bij Virtual Sciences

Frenk Ochse is één van de oprichters van Virtual Sciences en de laatste jaren was hij in zijn functie als CTO verantwoordelijk voor de technische strategie van het bedrijf. Na 20 jaar neemt Frenk afstand van Virtual Sciences en gaat hij enkele maanden met sabbatical. 


Jos Smits is per 1 januari 2020 gestart bij Virtual Sciences en Jos neemt de rol van CTO, na een gedegen overdracht, per 1 februari over van Frenk. Jos is een resultaatgericht en ambitieus persoon met veel ervaring in het begeleiden van complexe verandertrajecten.

3 februari 2020   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Jos Smits aan de slag als CTO bij Virtual Sciences

What about Jos

Jos Smits heeft afgelopen jaren verscheidene projecten uitgevoerd om de besturing te verbeteren, wendbaarheid te vergroten en kosten te besparen. Een greep uit de trajecten die hij heeft gedaan: datamigratie van legacysystemen naar een greenfieldomgeving, business intelligence voor een verbeterde organisatiebesturing, implementatie van API-management, realisatie van maatwerk IT-oplossingen met DevOps teams en het opbouwen van nieuwe technologische capabilities.

‘Het draait niet alleen om de techniek’

De technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Daarmee zijn het technisch boeiende en uitdagende tijden. Bij een succesvolle transformatie en realisatie van businesswaarde komt meer kijken dan techniek alleen. Het is van belang voor een organisatie te weten hoe data en technologie bijdraagt aan het versneld realiseren van de strategie, hoe je van een proof of concept daadwerkelijk tot een schaalbare oplossing komt en hoe je een competentie in een organisatie borgt en benut. Jos heeft leidinggegeven aan zowel de technische als de organisatorische kant van dit soort vraagstukken.

Can You Dig IT?

‘Every company is a technology company now’. De hoeveelheid data groeit exponentieel. Het ontsluiten, combineren en analyseren van eigen en third-party data (met bijvoorbeeld AI) speelt een steeds grotere rol in het behalen van concurrentievoordeel. In zijn loopbaan heeft Jos in de praktijk ervaren dat het ontsluiten, voorbereiden en beheren van data een cruciaal en complex onderdeel is. Jos heeft gekozen voor Virtual Sciences om toonaangevende organisaties van begin tot eind te begeleiden in het graven naar data en de transitie naar de toekomst.

The next steps

De business skills, ambitie en de persoonlijkheid van Jos sluiten goed aan bij Virtual Sciences en haar ambities. Jos ziet het als een mooie uitdaging om samen met Virtual Sciences de volgende stap te gaan maken.

Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Expertises
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies