• Expertises

    Door middel van welke expertises we jouw organisatie ondersteunen

  • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Meer over de overkoepelende thema’s waarbinnen onze dienstverlening valt

  • Over Virtual Sciences, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

  • Nieuws, events en artikelen van Virtual Sciences

  • Nieuwsgierig geworden? Kom werken bij Virtual Sciences

Onderzoeker in het Rijksmuseum wordt trainee bij Virtual Sciences

Tot niet zo lang geleden onderzocht Annelies van Hoesel (35) nog Delfts blauw en watermerken in het Rijksmuseum. Tot ze besloot het roer om te gooien. Nog altijd is ze op onderzoek, maar nu naar de beste manieren om integraties te developen. “Ik liet me omscholen tot integratiespecialist en heb daar geen seconde spijt van gehad.”

30 september 2021   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences | Conclusion

Deel

Script voor in het Rijksmuseum

Tijdens haar studie Fysische Geografie was Annelies graag bezig met modelleren van processen. Zo schreef ze een script om de erosie van de Straat van Dover in model te brengen. Ook tijdens haar werk in het Rijksmuseum bleef techniek haar fascineren: “In mijn vrije tijd begon ik wat te programmeren. In een project waaraan ik werkte, stopte ik zelf al mijn data in een SQL-database. Hoe meer ik daarmee bezig was, hoe meer ik besefte dat ik me verder wilde verdiepen in IT.”

Software engineering-bootcamp

Via een opleidingsinstituut volgde Annelies een IT-omscholingstraject van een half jaar. “Dat was een intensieve software engineering-bootcamp”, blikt de integratiespecialist terug. “Voordat ik begon, moest ik al contact leggen met een werkgever. Op een banenmarkt raakte ik in gesprek met de mensen achter Virtual Sciences. Ik voelde meteen een klik. Een groot voordeel van Virtual Sciences is dat ze een in-house traineeship aanbieden. Er is hier veel ervaring met het begeleiden van mensen die met minimale kennis en ervaring binnenkomen.”

Liefhebbers van leuke puzzelwerkjes

“Bij het integratievraagstuk had ik alleen een algemeen beeld, maar het klonk als een leuk puzzelwerkje”, zegt Annelies met een glimlach. “Dat is meteen ook de karaktertrek die al mijn collega’s wel hebben: we lossen graag problemen op. En ja, die mogen best complex zijn.” Spijt van haar omscholing tot integratiespecialist heeft Annelies geen seconde gehad: “Ik was er al snel van overtuigd dat dit een goede stap is geweest. Na een half jaar kreeg ik ook nog eens een vast contract, terwijl ik hiervoor van project naar project leefde. Dat op zich was al een verademing. En natuurlijk de bevestiging dat het werk me ligt.”

Integratiespecialist met een strikt testbeleid

Tot op heden was Annelies werkzaam in twee verschillende klantteams. “Ik merk dat ieder team het net even anders doet. Ik probeer me aan te passen naar die standaarden, zodat mijn werk daar goed op aansluit. Dat werkt beter dan dat iedereen het maar op z’n eigen manier gaat zitten doen.” Wel merkt de integratiespecialist dat ze bovengemiddeld veel waarde hecht aan testen: “Het liefst zou ik ieder detail uitgebreid testen. Maar dat gaat natuurlijk niet, omdat we ook te maken hebben met budgetten. De meest onwaarschijnlijke errors ontsnappen dan ook aan mijn strikte testbeleid, haha.”

Tijd en ruimte voor ontwikkeling

“Als trainee heb ik een mentor met wie ik op vaste basis samenkom om te bespreken hoe het gaat”, geeft Annelies aan. “Dan kijken we meteen welke opleidingen interessant zijn voor mij om te volgen en welke certificeringen nuttig zijn om te halen. Voor het eerst in mijn carrière heb ik echt de tijd en ruimte om me te ontwikkelen. Ik bijt me graag in dingen vast en die mogelijkheid tot verdieping is een verademing. Ik vind het ook gaaf om mee te kijken met de ervaren developers, daar leer ik veel van. En als ik ergens op vastloop, hoef ik er niet de hele dag mijn hoofd over te breken. Er is altijd wel een collega die even meekijkt. Dat teamwerk wordt vanuit onze teamlead ook echt aangemoedigd.”

Een volwassen vent liften

In haar vrije tijd weet Annelies ook in haar eentje grootse prestaties neer te zetten. Een tijdlang was ze actief bezig met gewichtheffen. “Niet alleen in mijn werk, maar ook daarbuiten daag ik mezelf graag uit. Het steeds weer meer kilo’s boven je hoofd liften of deadliften vanaf de grond, geeft een kick. Mijn deadliftrecord is 93 kilo. Al beperken mijn sportactiviteiten zich momenteel vooral tot een lunchwandeling, yoga en dansles. Vlak voor corona ben ik verhuisd en ik heb hier in de omgeving nog geen fijne sportschool kunnen vinden.”

Mooie toekomst bij Virtual Sciences

Annelies krijgt niet alleen een kick van heel wat kilo’s liften, maar ook van die ene geniale oplossing vinden als ze aan het developen is. “Vooral als ik het eerst een hele tijd niet voor elkaar krijg en de fix uiteindelijk toch vind. Als dat knopje na de test op groen springt, schalt er best eens een welgemeende ‘YES!’ door de ruimte.” Over vijf jaar hoopt Annelies doorgegroeid te zijn tot medior of misschien zelfs wel senior: “Het lijkt me mooi om dan een brede set aan kennis te hebben. En ook om meer contact met klanten te hebben. Het is heerlijk vertoeven in mijn veilige developers-bubbel, maar ik vind het ook leuk om wat meer naar buiten te treden. Er ligt bij Virtual Sciences nog een hoop moois in het verschiet.”

Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security
  • Expertises
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security