• Expertises

Ik doe niet aan stress, ik doe mijn best

Sluit hem drie dagen op met een stuk code en hij gaat helemaal los. Integratiespecialist Wijnand Gritter (33) vindt niets mooier dan met techniek bezig zijn. “Een vraagstuk kan voor mij nooit té complex zijn. Hoe ingewikkelder, hoe liever ik het heb.”

22 oktober 2021   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences I Conclusion

Deel

Integratiebaas-Virtual sciences Conclusion

Plaatselijke IT-support

Wijnand is typisch zo iemand die voorbestemd is om in de IT terecht te komen. “Vanaf mijn twaalfde begon ik met het uit elkaar halen van mijn computertje. Windows eraf gooien en opnieuw installeren. In dat soort technische klusjes kon ik me helemaal verliezen. Ik vergat alles om me heen. Iedereen had vroeger wel zo’n handig kereltje dat kwam helpen als er iets mis was met ‘de computer’. Nou, dat was ik dus. Kon ik mooi een zakcentje bijverdienen als iemand weer eens het geluidsknopje per ongeluk had uitgezet, haha.”

Geen nummertje, maar nummer één

Tegenwoordig kloppen Wijnands buren gelukkig niet meer aan met allerhande computerklusjes. Zijn klanten doen dat wel. Wijnand vindt het dan ook prachtig om ‘iets te bouwen’ waarmee zijn klanten hun werk sneller en beter kunnen doen. “Heerlijk om bij Virtual Sciences te werken met collega’s die allemaal die passie voor de techniek delen. Hiervoor werkte ik bij een groot consultancybedrijf en daar was ik een nummertje in de organisatie. Bij Virtual Sciences worden mijn persoonlijke mening en inbreng gewaardeerd, dat is heel prettig.”

Fijne collega’s, zowel offline als online

Twee jaar werkt Wijnand inmiddels bij Virtual Sciences. Hij kan zich zijn eerste dag nog goed herinneren: “Alles was keurig geregeld: werkplek, laptop, ontvangst. Mijn collega’s stelden zich meteen open op en ik proefde de vriendelijke, prettige sfeer die zo typerend is voor Virtual Sciences. Een half jaar later gooide corona roet in het eten en zaten we ineens allemaal thuis. Gelukkig kende ik al een hoop collega’s en bleef het contact ook digitaal goed.”

MuleSoft steekt erbovenuit

Rust en structuur, daar vaart Wijnand op in zijn werk. “Ik zeg altijd: ik doe niet aan stress, ik doe mijn best. Dat helpt me het overzicht te behouden en sneller tot de juiste oplossing te komen.” Qua techniek is er weinig wat de integratiespecialist nog kan verrassen: “In de loop der jaren heb ik heel wat tools en programma’s voorbij zien komen. Ik ken ze inmiddels allemaal van binnen en van buiten. MuleSoft steekt er momenteel bovenuit. Het is niet per se de heilige graal voor integratie, maar qua visie en gedachtegoed steken ze met kop en schouders boven de rest uit. Het drielagenmodel waarmee MuleSoft werkt, zie je in andere tools niet. Ze verrijken onze kennis ook volop met blogs en meet-ups.”

Vlieguren maken

“Van doen leer je het meeste”, weet Wijnand, die inmiddels al tien jaar ervaring in zijn vakgebied heeft. “Zo heb ik het van jongs af aan gedaan. Gelukkig krijgen we bij Virtual Sciences alle ruimte om een tool onder de knie te krijgen. Daar kan ik echt tijd in investeren.” Dat betaalt zich vervolgens uit in integratieskills die impact maken. Wijnand geeft een voorbeeld: “Ik had een vliegtuigmaatschappij als klant. Daar kreeg ik te horen dat een piloot wel 153 handelingen moet verrichten voordat hij opstijgt. Door een deel van die handelingen te automatiseren kon de piloot zich niet alleen beter focussen, maar werd ook de foutmarge en daarmee het risico dat er iets fout gaat geminimaliseerd.”

Midden in de nacht uit bed voor de BBQ

Ontspannen doet Wijnand op twee manieren: LEGO en BBQ. “Ik heb inmiddels een aardige LEGO-collectie op zolder staan. Eigenlijk is het ook een soort integratie, want je kunt van al die blokjes steeds weer wat nieuws bouwen. Het is heel rustgevend om mee bezig te zijn. Dat geldt ook voor het barbecueën. Mijn barbecue staat het hele jaar door zo’n twee keer per week aan. En nee, dan gooi ik er geen twintig worsten en zestien hamburgers op, maar ga ik voor het échte werk. Ik vind het prima om midden in de nacht mijn bed uit te moeten voor mijn avondeten van de dag erop.” Zijn absolute favoriet? “Een mooie pulled pork, die zestien uur gegaard is.” Wijnand zorgt dus niet alleen voor tevreden klanten op zijn werk, maar ook aan zijn eettafel.

Meer over onze integratiebazen

Lees hier alles over onze integratiebazen
it-trainee-virtual-sciences-conclusion-werkenbij
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion
Philip, Virtual Sciences, Conclusion, Integratiebaas
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Expertises
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies