• Expertises

Integratie Modernisatie met én op Kubernetes

De doorlooptijd van een enterprise service bus (ESB) kan bij een project flink opdrijven. Dat is een veel gehoord en herkenbaar probleem in de business. Dit resulteert onder andere tot een breuk in de flexibiliteit.

1 juli 2019   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Virtual sciences Kubernetes blog

Vanuit de ervaring van Virtual Sciences durven wij volmondig te zeggen dat dit bij veel enterprises het geval is. Het is niet voor niets dat we niets liever doen dan de infrastructuur en organisatie van dergelijke teams optimaliseren. Ontkoppeling van afhankelijkheden is extreem belangrijk in een team wat als het spin in het web fungeert, van een succesvolle business. Vanuit deze optiek zien wij twee ontwikkelingen in de markt. Enerzijds zien we dat integratie wordt versimpeld door low-code SaaS. En anderzijds zien we dat ontwikkeling in integratie steeds flexibeler wordt door containerisatie en cloud.

Integratie Modernisatie met én op Kubernetes

Voor beide benaderingen van het probleem hebben wij onze oplossingen. Vanuit onze kennis en ervaring weten wij dat de tool niet de oplossing zelf is, maar wel onderdeel uitmaakt van een goede oplossing. Wat voor richting je ook kiest, de kennis en kunde van de mensen die overzicht hebben over de implementatie is key. Als we kijken naar App Connect Enterprise (de opvolger van IBM Integration Bus), zien we dat dezelfde tooling en code kan worden gebruikt om vanuit een visueel overzicht de integratie flows in elkaar te zetten. Een bestaande code base kan op deze manier makkelijk worden gemigreerd.

Qua deployment is er hiernaast de mogelijkheid om het product te containeriseren. Dit biedt zowel voor ontwikkeling als voor management enorme voordelen. Gebruik is makkelijker inzichtelijk te maken en flexibeliteit is snel te introduceren door de mobiliteit van de containers.

Als we kijken naar het optimaliseren in flexibiliteit door containerisatie en cloud is Kubernetes niet weg te denken als basisoplossing. Door de flexibiliteit en de mogelijkheden van Kubernetes om de infra op service-level te automatiseren en via implementatie van een service mesh als Istio uitgebreid te monitoren en configureren.

Door de ontwikkelingen van Kubernetes in de containerisatie en de cloud journey van integratie zien we de rol van operators groter worden. Met de juiste implementatie van dit patroon (Observe Current State, Compare with Desired State, Update Service) is schaalbaarheid en betrouwbaarheid implementeren makkelijker dan ooit. Managen van integratie flows kan belegd worden bij dezelfde teams die applicaties in de lucht houden. Terwijl specifieke kennis vanuit een Centre of Excellence door de organisatie onderhouden kan worden.

Kijkend naar de mogelijkheden van integratie op Kubernetes zien we de volledige controle van de omgeving via GitOps, de mogelijkheid om het in meerdere clouds makkelijk te deployen en de enorme schaalbaarheid.

De meeste bedrijven hebben tegenwoordig een strategie opgezet die de beweging naar de cloud gecontroleerd plaats moet laten vinden. Integratie en orchestratie van alle samenwerkende services binnen de enterprise moeten mee! Virtual Sciences helpt graag om een solide stategie uit te werken in een integratie oplossing.

Deze blog is geschreven door Aris van Ommeren naar aanleiding van Kubecon afgelopen maand.

Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Expertises
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies