Follow up – Hoe heeft Aat zijn weg gevonden in het onbekende IT-landschap

Bijna een jaar geleden kwam Aat binnen bij Virtual Sciences als Data Integratie Specialist. Met weinig tot geen IT-kennis. De eerste indruk bij Virtual Sciences omschrijft hij als een enthousiast en warm welkom. Waar ruimte is voor een grap maar ook hard wordt gewerkt. Want op zijn eerste werkdag mocht hij direct aan de slag met een technisch klantvraagstuk. Waar hij zich voorheen bezighield met opdrachten als accountmanager ziet zijn rol als IT-consultant er nu heel anders uit. Hij is samen met Virtual Sciences en Make It Work dit traject succesvol gestart!

7 mei 2020   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Virtual Sciences Conclusion - Follow up Make IT Work

Make IT Work maakt het voor hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond mogelijk zich te omscholen naar een IT-functie op hbo-niveau. Een waardevol initiatief dat aansluit bij Virtual Sciences omdat wij veel waarde hechten aan persoonlijke ontwikkeling en groei.

Deep dive ACE

Samen met een teamlid die ook via het Make It Work traject is aangenomen startten de heren aan het ombouwen van hun Make It Work eindopdracht – een applicatie voor de bankieren sector. Deze moest worden gecontaineriseerd via Docker.

Samen met een ervaren buddy doken ze de diepte in. Er zijn fouten gemaakt, opgelost en bijgesteld met als resultaat een draaiende container. Een voor Aat leerzaam proces met als grootste learning de kennismaking met ACE. Tijd om stil te staan bij het succes was er niet want de snelheid zat er goed in. De reeds draaiende container moest worden opgesplitst in verschillende containers. Wat begon als een relatief kleine applicatie groeide uit tot een grote applicatie met veel functionaliteiten, passend bij de klantdoelstellingen. We hebben een werkend geheel bestaand uit een login, programma en database weten te ontwikkelen in een relatief kort tijdsbestek.

‘Mijn grootste uitdaging van dit project was het loskoppelen van de Microservices en losse programma’s van ontwikkelen en de database die eraan hing

Aat

Proof of Concept

Van de ene uitdaging rolt Aat zo in de andere uitdaging, bij Virtual Sciences liggen kansen die met beide handen worden opgepakt. Aat kreeg de formele klantvraag een Proof of Concept (PoC) te ontwikkelen voor Schadegarant. Concreet wilde de klant een digitaal dashboard om beter inzicht te krijgen in de maandelijkse rapportage vanuit Virtual Sciences.

Tooling zoals Splunk, Nagios en Jira die wederom totaal nieuw waren voor Aat moest hij binnen no time eigen maken. De PoC’s worden getest op drie lege Linux servers. Zonder harde Linux ervaring lijkt het onbegonnen werk. Door veel te testen, onderling toetsen en cursussen heeft Aat Linux eigen kunnen maken. In samenwerking met zijn projectgroep is de PoC uitgewerkt en geïmplementeerd. Uiteraard nadat deze formeel is gepresenteerd aan de klant Schadegarant. Inmiddels draait het digitale dashboard op Splunk en is deze operationeel.

Een zeer uitdagende klantvraag, waar ik trots op ben. De klantwaarde en waardering is waarvoor ik het doe’

Aat

Uitdaging

Aat heeft een gedreven persoonlijkheid. Door zijn leergierigheid heeft hij van nature de neiging (te) veel te willen doen en zelf alle inhoudelijke stukken op te lossen. Terwijl vraagstukken bespreken juist net zo effectief of juist tot een mooi resultaat leidt. Naast zijn waardevolle opgedane IT-kennis heeft hij zich persoonlijk ontwikkeld tot een onmisbare IT-consultant waarbij hij met trots zijn kennis deelt.