• Expertises

BM Summit mei 2019 | Applicatie modernisatie

Veel bedrijven worstelen met geïmplementeerde `traditionele` integratie oplossingen en de te nemen stappen naar een meer agile werkwijze. De business vereist een steeds hogere mate van flexibiliteit en productie dan op dit moment bij de realisatie wordt geboden.
Voorzichtig worden de eerste stappen richting `de cloud` gezet. De eerste microservices in docker containers verschijnen in de infrastructuur. Veranderingen in implementatie, voortbrenging (CI/CD), beheer, organisatie, infrastructuur, processen, kennis van personeel. Dit alles vereist heel wat van bedrijven en het tempo waarin deze transitie plaatsvindt ligt in veel gevallen (nog) niet hoog. 

14 juni 2019   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Summit Virtual Sciences
Summit Virtual sciences IBM

Op het IBM Summit mei 2019 ging IBM nader in op deze transitie, welke strategie daarbij is gekozen en vervolgens in technische sessies de implementatie ervan in specifieke producten zoals onder andere IBM Events Streams, IBM Watson, IBM APP/API Connect, IBM MQ, IBM Websphere, IBM Cloud Private, IBM Multicloud Manager.

Moderniseren van IBM product portfolio

IBM heeft het afgelopen jaar een enorme investering gedaan om het product portfolio te moderniseren. Alle bovengenoemde producten kunnen functioneren in een containerized omgeving - Kubernetes in dit geval. En dan maakt het niet uit of IKS, AKS, EKS of een willekeurige ander private of public Kubernetes platform is. Agile Integration Architecture staat aan de basis van deze modernisatie. Op deze wijze kunnen dergelijke implementaties ook als ‘microservices’ worden uitgerold en naar wens en behoefte worden geschaald.

De producten worden in zogenoemde IBM Cloud Paks aangeboden. IBM Cloud Private (ICP) is de basis voor elk Pak en zorgt voor een geïntegreerd en gestandaardiseerd platform met container technologie, kubernetes, cloud foundry, monitoring, logging en security.

Specifieke Cloud Paks voor bijvoorbeeld Data of Integratie integreren specifieke producten in ICP, waarbij gebruik gemaakt wordt van geboden standaard functionaliteit.

Moderniseren van IBM applicaties

Op het gebied van applicatie modernisatie heeft IBM een product ontwikkeld dat klanten ondersteunt bij het moderniseren van applicaties.

IBM cloud transformation advisor brengt van bestaande Java EE applicaties in beeld in hoeverre de applicaties is geschikt voor migratie naar de cloud. De tool analyseert de applicatie server(s) met applicatie(s) en biedt een overzicht van de mogelijke problemen en te overwegen strategieën voor migratie.

Het detailrapport bevat advies, suggesties en best practices om de applicatie succesvol te laten landen op de gewenste omgeving. Ook kunnen er allerlei objecten worden gegenereerd t.b.v. containerisatie van de applicatie en deployment naar de cloud.

Dit is natuurlijk een kleine greep van wat we allemaal aan nieuwe informatie tot ons hebben genomen tijdens het Summit event.  Je krijgt een kijk in de keuken bij IBM en een indruk van de hoeveelheid kennis en kunde betrokken bij de product ontwikkelingen.

Virtual Sciences is betrokken bij diverse IBM Bèta programma’s als het gaat om IBM product modernisatie en functie uitbreidingen. Vanuit de diverse programma’s is kennis opgedaan met IBM ICP, de containerisatie van bestaande IBM producten. We laten ons geregeld verder informeren op diverse Summits en technische sessies van IBM en doen met regelmaat praktische kennis op middels workshops.

Blog is geschreven door Marcel van Gemert.

Neem contact op met Frenk Ochse om te horen hoe we jouw organisatie kunnen helpen bij de digitale transformatie!

Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Expertises
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies