• Expertises

10 jaar bij Virtual Sciences en nog voldoende uitdaging

Het is alweer 10 jaar geleden dat DevOps engineer Marcel van Gemert de overstap maakte naar Virtual Sciences. Hij werkt er nog steeds met veel plezier en ziet nog voldoende uitdaging om dit nog heel wat jaren voort te zetten. Voldoende reden om met hem te vragen naar zijn ervaringen.

30 januari 2018   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Marcel van Gemert - DevOps engeineer bij Virtual Sciences

Hoe ben je 10 jaar geleden bij Virtual Sciences terecht gekomen?

Hoe ben je 10 jaar geleden bij Virtual Sciences terecht gekomen?

“Bij mijn vorige werkgever was ik integratiespecialist. In die rol heb ik veel projecten bij klanten gedaan. Ook heb ik voor mobiele applicaties een integratieframework ontwikkeld. Uiteindelijk werd al het programmeerwerk verplaatst naar India en waren we alleen nog maar het aanspreekpunt voor de klant. Ik had toen dringend behoefte aan nieuwe uitdagingen op het gebied van integratie en meer dynamiek en kwam al snel uit bij Virtual Sciences.”

En vond je die nieuwe dynamiek?

“Dat kun je wel zeggen! Ik ben gestart met een intern opleidingstraject en had ook binnen no time een IBM certificering voor Message Broker. Al snel kon ik aan de slag met een integratieopdracht bij een van de klanten van Virtual Sciences. Ik werkte daar samen met de Virtual Science guru’s Frenk Ochse en Jan Fluitsma. Dat was echt hard aanpoten! Maar je doet wel in record tempo nieuwe kennis en ervaring op.”

Doe je na 10 jaar nog steeds dezelfde dingen?

“Nee, niet helemaal. Omdat ik altijd op zoek ben naar nieuwe kennis en uitdagingen, heb ik na verschillende integratietrajecten de switch gemaakt naar technisch applicatiebeheer (TAB) ofwel Managed Services. Dat is het mooie van Virtual Sciences, je hebt zelf invloed op de stappen die je binnen het bedrijf maakt. Daarnaast ben ik nu onderdeel van de Architecture Board waarin we de technische strategie van Virtual Sciences bepalen. Binnen het Managed Services team ben ik de DevOps specialist en de ‘linking pin’ tussen ontwikkeling en beheer. Ik begrijp beide werelden en weet dus als geen ander hoe je dit voor elkaar krijgt. 

Marcel van Gemert - DevOps engineer bij Virtual Sciences

Ik wil graag die allrounder zijn die zorgt dat Development en Operations samenkomen.

Marcel van Gemert

Wat vind je het belangrijkste in je werk?

“Blijven leren en dynamiek. Ik wil graag die allrounder zijn die zorgt dat Development en Operations samenkomen. Ook vind ik samenwerken belangrijk. Dat is wat we in ons Managed Services team heel goed doen. We beheren heel veel verschillende producten voor verschillende klanten. Dit vraagt om veel verschillende kennis. Die kunnen we onmogelijk allemaal hebben maar we zorgen er onderling voor dat we die kennis met elkaar delen.”

Kennis overdragen vind je dus ook belangrijk?

“Niet alleen belangrijk, maar essentieel. Toen ik nog integratieontwikkelaar was zorgde ik al voor de juiste structuur en documentatie, zodat je het ontwikkelwerk kunt overdragen en hergebruiken. Bij Managed Services is dat niet anders. Wat we neerzetten is modulair, herbruikbaar, goed gedocumenteerd & overdraagbaar. Dit maakt het ook makkelijker om kennis op nieuwe medewerkers over te dragen. Dat vind ik ook heel leuk: 1:1 nieuwe talenten begeleiden.”

Hoe zie je de toekomst?

 “Ik kan nog wel even uit de voeten bij Virtual Sciences. Ik draag graag bij aan het verder uitbouwen van de Managed Services tak hier. Zorgen dat de juiste kennis wordt opgebouwd en de structuur optimaliseren. Hier komt alles samen wat ik belangrijk vind in mijn werk: blijven leren, dynamiek, samenwerken en kennis overdragen.”

Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Expertises
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies