• Expertises

    Door middel van welke expertises we jouw organisatie ondersteunen

  • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Meer over de overkoepelende thema’s waarbinnen onze dienstverlening valt

  • Over Virtual Sciences, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

  • Nieuws, events en artikelen van Virtual Sciences

  • Nieuwsgierig geworden? Kom werken bij Virtual Sciences

Nieuwe Web Infrastructuur en beheer

Virtual Sciences realiseerde de ICS Web omgeving als low-cost enterprise architectuur oplossing die redundant, schaalbaar en flexibel is voor agile development en een hoge frequentie van deployments.

Klant

ICS

Markt

Financiële dienstverlening

Thema

Monitoring

Publicatiedatum

11 december 2020

Sinds 2011 is een team van specialisten van Virtual Sciences actief bij International Card Service (ICS) in Diemen om een geheel nieuwe en beveiligde infrastructuur in te richten en in beheer te nemen ten behoeve van de internet activiteiten van ICS. Onder deze activiteiten vallen oa de verschillende landenwebsites (waaronder NL met 2,5 miljoen kaarthouders), webservices ter ondersteuning van diverse mobiele applicaties en koppelingen met diverse derde partijen. International Card Services BV (ICS) is dé creditcardspecialist en marktleider in het uitgeven van creditcards in Nederland. ICS verzorgt al meer dan 20 jaar de uitgifte, promotie, administratie en transactieverwerking van creditcards van Visa en MasterCard. Ga voor meer informatie over ICS naar www.icscards.nl.

Uitdaging

Het doel was en is sneller dan tot nu toe updates en nieuwe oplossingen te kunnen ontwikkelen en in productie te kunnen nemen op de ICS webomgeving. Tegelijkertijd moest de beveiliging op vergelijkbaar of hoger niveau komen dan in de huidige infrastructuur. Eén en ander is onderdeel van de nieuwe internet strategie van ICS. Sinds 2013 is VS ook verantwoordelijk voor het beheer van de middleware infrastructuur van de gehele NL omgeving. De uitdaging hierbij is om alle omgevingen conform beheerprocessen en nieuwe ontwikkelingen vanuit de business zoveel mogelijk te beheersen en te standaardiseren, maar zonder een flexibele beheermethodiek in een Agile development omgeving uit het oog te verliezen in een 24x7 support gedachte.

Oplossing

ICS heeft het technische beheer van deze omgevingen uitbesteed bij een team van specialisten van Virtual Sciences. Samen met ICS is deze nieuwe infrastructuur inmiddels ingericht en volledig operationeel. Aan de hand van een gestructureerde ITIL aanpak, wordt in een Agile omgeving een gecontroleerde beheermethodiek toegepast. Maar ook bij nieuwe projecten en architectuuraanpassingen is VS vertegenwoordigd zodat kwaliteit van de oplossingen altijd gelijk is en de beheersbaarheid nooit uit het oog wordt verloren. Virtual Sciences werkt nauw samen met de afdelingen Application Management, Security- en Riskmanagement en Development om beheersbare oplossingen te kunnen aanbieden en te blijven garanderen.

Tot slot zijn de specialisten van Virtual Sciences altijd van meerdere markten thuis, zodat het beheer van omgevingen zoals ICS in een totaal offering aangeboden kunnen worden. Naast onze primaire focus op IBM middleware beheer hebben we ruime ervaring met infra-architectuur projecten, monitoring en logfile analyse systemen, OS beheer en performance tuning van dit soort omgevingen.

Voordelen

De ICS Web omgeving is opgezet als een low-cost enterprise architectuur oplossing die redundant, schaalbaar en flexibel is voor agile development en een hoge frequentie van deployments.  Als Technische Applicatie Beheer team inclusief service management, is VS direct gekoppeld aan de betreffende afdeling van de klant die eigenaar is van de oplossing. Aan de hand van dagelijkse samenwerking en korte communicatielijnen is Virtual Sciences een vast onderdeel van de ICS beheerorganisatie geworden.

Is jouw organisatie klaar voor de toekomst?

David van Westendorp

Accountmanager
David.van.Westendorp@virtualsciences.nl
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2022   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security
  • Expertises
© Conclusion 2022   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security