• Expertises

    Door middel van welke expertises we jouw organisatie ondersteunen

  • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Meer over de overkoepelende thema’s waarbinnen onze dienstverlening valt

  • Over Virtual Sciences, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

  • Nieuws, events en artikelen van Virtual Sciences

  • Nieuwsgierig geworden? Kom werken bij Virtual Sciences

Delen van informatie met cliënt, mantelzorger, ketenpartners en stakeholders

Een grote Nederlandse organisatie voor thuiszorg, verpleging en verzorging en maatschappelijke dienstverlening heeft een complexe organisatiestructuur, mede door een verleden van vele fusies. Het ICT-landschap was versnipperd en applicaties konden niet, of slecht, met elkaar communiceren. Met onvolledige (management)informatie als gevolg waardoor het lastig was om de organisatie aan te sturen en te rapporteren aan externe partijen. Mede dankzij Virtual Sciences beschikt deze organisatie nu over een betrouwbaar ICT-systeem dat het eenvoudig maakt de juiste informatie te delen met cliënt, mantelzorger, ketenpartners en stakeholders. 

Klant

Nederlands Bedrijf

Markt

Zorg

Thema

Integratie ontwikkeling

Uitdaging


Een grote zorginstelling is ontstaan uit meerdere fusies. Deze nieuwe complexe organisatie had derhalve te kampen met een verouderde ICT-infrastructuur. De brondata waren vervuild en veel applicaties konden niet correct met elkaar communiceren. Dat leidde tot onjuiste informatie over bijvoorbeeld het aantal personeelsleden. Incorrecte managementrapportages werkten ook verkeerde beslissingen in de hand: een onwenselijke en kostbare situatie.

 
Aanpak
De zorgorganisatie en haar ICT-afdeling hadden de visie om een allesomvattende informatiearchitectuur van de organisatie te ontwerpen. Omdat de kennis en kunde binnen de organisatie beperkt was, en men zelf geen applicatieontwikkelaars in huis had, riep de organisatie de hulp in van Virtual Sciences. Met behulp van middleware (de IBM Integration Bus) zorgden deze consultants ervoor dat de verschillende applicaties wél correct met elkaar kunnen communiceren.
 
Resultaat
Gaandeweg het project maakte de zorgorganisatie de ene kwaliteits- en efficiencyslag na de andere. De organisatie beschikt nu over een informatiearchitectuur en over correcte medewerkersinformatie. Brondata zijn opgeschoond en dankzij de aangebrachte koppelingen tussen applicaties worden gegevens automatisch overgezet. Dat zorgt voor een aanzienlijke kostenbesparing. De kwaliteit van managementsrapportages is aanzienlijk verbeterd en bestuurders beschikken nu over een state-of-the-art-bestuursinformatiesysteem (dashboard). Hierdoor kan de organisatie de juiste beslissingen nemen en slagvaardig optreden. Met als resultaat een kostenefficiëntere, en vooral betere, zorg voor hun cliënten

Mede dankzij de samenwerking met Virtual Sciences hebben we een prachtig resultaat geboekt. De organisatie is hard op weg om een slagvaardige organisatie te worden die effectief en efficiënt is aan te sturen. Wij gaan zeker verder met Virtual Sciences!

Concerndirecteur ICT

Download

Case zorginstatie integratie

Is jouw organisatie klaar voor de toekomst?

David van Westendorp

Accountmanager
David.van.Westendorp@virtualsciences.nl
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2022   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security
  • Expertises
© Conclusion 2022   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security