Rijkswaterstaat

Conclusion implementeert LMS Class bij Rijkswaterstaat

Veranderingen. Soms is de ene nog niet doorgevoerd, of de volgende is al in aantocht. Zo’n situatie vereist een opleidingsstrategie die al even snel meebeweegt. Bij Rijkswaterstaat hebben ze dat al vroeg begrepen: sinds  enkele jaren draait daar het Learning Management Systeem Class, geïmplementeerd door Conclusion. Snel, flexibel en ontzorgend. 

De snelheid van transities

Rijkswaterstaat (RWS) ontwikkelt en beheert het wegennetwerk en de vaarwegen in Nederland. Deze opdracht is niet alleen van groot belang voor Nederland, maar is ook nog eens constant in beweging. De snelheid van transities wordt daarmee van strategisch belang. Om die reden wilde RWS af van haar traditionele manier van leren: gericht op het publiceren van maatwerkopleidingen en het genereren van inschrijvingen en uitnodigingen daarvoor.

Een verademing

Het LMS op basis van Class is een verademing voor zowel medewerkers als voor de mensen achter de schermen. Zo voorziet Class onder andere in een ´vendorportaal´ waarmee Rijkswaterstaat online data en offertes bij haar leveranciers (vendors) kan uitvragen. De leveranciers dienen op hun beurt - via de digitale terugweg - de door hen geplande data, locaties en kosten bij Rijkswaterstaat in. Bij goedkeuring van een offerte volgt publicatie van de cursusdata op het leerportaal voor de medewerkers. Het zoeken en boeken is daardoor een fluitje van een cent. Speciaal voor E-learning zijn opleidingen ook direct online volgen.

 

Wat het nog meer opleverde

Het systeem wordt als aanwinst ervaren door zowel Rijkswaterstaat als zijn leveranciers. Deze laatsten hebben ook hun verantwoordelijkheid in het LMS. Dit vergroot de binding met de opdachtgever. Ook vergemakkelijkt het de afstemming van opleidingen op de werkpraktijk. De implementatie van Class door Conclusion bedroeg minder dan zes maanden -  van blauwdruk af. In het eerste jaar na de live-gang bespaart Rijkswaterstaat met behulp van Class maar liefst 25% op het totale opleidingsbudget.