Mediq

Conclusion legt digitaal fundament voor nieuwe toekomst Mediq Apotheken Nederland

IT is niet los te zien van de formele inbedding van uw organisatie. Stel dat uw bedrijf onderdeel is van een internationale business, maar dat u als Nederlandse tak wordt losgeknipt voor een fusie. Welke consequenties heeft dat voor uw IT-systeem? Het overkwam Mediq Apotheken Nederland. Conclusion hielp om de nieuwe toekomst digitaal vorm te geven. 

Aanleiding voor verbetering


Mediq Apotheken Nederland (220 apotheken) maakte tot 2016 deel uit van Mediq International: een wereldwijde speler in medische middelen, medicijnen en bijbehorende zorg. Door organisatorische veranderingen bij het moederbedrijf zou de Nederlandse organisatie voortaan ‘los’ moeten opereren. Dit ter voorbereiding van een fusie met Brocacef. Ook de overkoepelende IT-afdeling moest dus worden gesplitst. 

 

Preferente technologie

De splitsing bleek niet helemaal ongunstig voor het IT-gebeuren. De bestaande middleware omgeving gaf regelmatig foutmeldingen en er ontbrak goede support. Zo kon van de nood een deugd worden gemaakt. Uit onderzoek van Mediq kwamen Orcale Database Appliance, Oracle database en SOA Suite  en WebLogic als preferente technologieën naar voren. Oracle stelde Conclusion voor als integratie specialist en partner voor de nieuwe middleware omgeving. De rest is geschiedenis.

Eén realisatieteam

Al snel vormden Mediq en Conclusion een team, met als doel om de nieuwe omgeving zo snel mogelijk in gebruik te nemen. Zo ontstond een heldere technische architectuur: perfect om de geselecteerde componenten op de meest effectieve en efficiënte manier in te zetten en te integreren. En snel. De ontvlechting van systemen, de migratie naar en de ingebruikname van het nieuwe platform bedroeg niet meer dan vier maanden.

 

Méér transacties

Met de nieuwe stack heeft Mediq Apotheken Nederland een modern, gestandaardiseerd integratieplatform in handen. Een zeer schaalbare architectuur bovendien: futureproof voor het ontwikkelen van nieuwe services of koppelingen met andere oplossingen. Ook de performance van de omgeving nam flink toe. Zo verwerkt het systeem acht keer méér transacties per seconde dan voorheen. 

André van Dalen
Een ding is zeker.
Er kan meer dan je denkt.
Wil jij je laten verwonderen? Let's meet!
Bel André van Dalen +31 (0)6 46 32 41 00