• Expertises

    Door middel van welke expertises we jouw organisatie ondersteunen

  • Meer over de overkoepelende thema’s waarbinnen onze dienstverlening valt

  • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Over Low Code Company, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

  • Nieuws, events en artikelen van Lowcode Company

  • Nieuwsgierig geworden? Kom werken bij Conclusion Low Code Company

Mendix 10 komt er aan, wat betekent dat voor jouw Mendix applicaties?

Met het uitkomen van Mendix 10 vervalt het support op Mendix 7. Wij verwachten, op basis van de historie, dat Mendix 10 ergens tussen november 2022 en april 2023 uitkomt. Dat lijkt nog een tijd te duren, maar de ervaring leert dat het omzetten van een applicatie ook wat tijd in beslag neemt.

15 oktober 2021   |   Nieuws   |   Door: Conclusion Low Code Company

Deel

Start op tijd

Omdat support op Mendix 7 vervalt bij de introductie van Mendix 10, is het advies om voor het verschijnen daarvan 10 over te zijn op Mendix 8 of 9.  Ons advies: start op tijd en start met een planning.

Breaking Changes

Een overgang naar een andere major release, bijvoorbeeld van 7 naar 8, gaat vermoedelijk gepaard met breaking changes. Afhankelijk van de applicatie kan dit betekenen dat je een stuk van de applicatie moet bijwerken om aan te sluiten op de nieuwe API van het platform. Of bijvoorbeeld de styling repareren omdat de HTML structuur van de widgets is aangepast. Dit zijn maar een paar voorbeelden. Het is belangrijk om vooraf goed inzicht te krijgen welke componenten in de Mendix applicatie aanwezig zijn en vast te stellen wat de impact is en hoeveel effort het kost om de applicatie te upgraden.    

Mendix 8 of Mendix 9?  

Mendix 9 is de Mendix versie waarin de nieuwe features beschikbaar zijn of nog gaan komen. Deze versie wordt dan ook nog volop ontwikkeld en heeft inmiddels een Medium Term Support release, 9.6.0. Dat wil zeggen dat belangrijke issues in een patch versie worden opgelost, bijvoorbeeld 9.6.1 en je dus niet hoeft te upgraden naar 9.7.0 waar dan nog weer nieuwe features in kunnen zitten met potentiële regressie. Met het verschijnen van Mendix 9 is ook een aantal nieuwe fijne features beschikbaar gekomen zoals Workflows, Atlas Design System of doorontwikkeling van Native Mobile. Heb je behoefte aan deze nieuwe features binnen je applicaties, dan is Mendix 9 de beste keuze. Is er geen nut of noodzaak om gebruik te maken van de nieuwste features, dan kun je upgraden naar Mendix 8. De stap naar Mendix 9 kan in een latere fase altijd nog.    

Wij hebben nu al veel ervaring met het in kaart brengen van het werk dat nodig is voor de upgrade en wij kunnen je ook helpen kiezen welke Mendix versie in jouw geval de beste is. 

Download nu de beslisboom

Wil je het liever zelf doen, maar wel weten welke versie van Mendix in jouw situatie de beste keuze is? Download dan onze beslisboom die je helpt om de keuze te maken.

Download

Beslisboom van Mendix 7 naar Mendix 8 of Mendix 9.
Heb jij hulp nodig met overstappen van Mendix 7?

Bel Ruud de Gast, zodat wij je kunnen helpen!

Ruud de Gast

Delivery Manager
rdgast@conclusion.nl
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security
  • Expertises
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security