• Producten

    Meer over de producten waarmee we jouw organisatie ondersteunen

  • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Over in welke markten en sectoren we voor onze klanten opereren

  • Over Learning Centers, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

  • Nieuws, events en artikelen van Conclusion Learning Centers

  • Nieuwsgierig geworden? Kom werken bij Conclusion Learning Centers

Van chatten kun je leren

Als je aan het werk bent, leer je eigenlijk elke dag! Natuurlijk leer je door het volgen van een training of opleiding. Maar besef ook hoeveel je leert in interactie met je collega’s, je klanten of medecursisten. En je leert met vallen en opstaan. Dingen uitproberen, ontdekken en fouten maken.

19 juli 2021   |   Blog   |   Door: Conclusion Learning Centers

Deel

Van elkaar leren en experimenteren zijn goede manieren om te groeien en jezelf te blijven ontwikkelen. En het mooie is, dat helpt niet alleen jou, maar óók jouw organisatie verder.

Stimuleer informeel leren

De wereld om ons heen verandert razendsnel. Medewerkers moeten steeds meer kunnen en steeds weer nieuwe kennis opdoen. En dat ook nog eens op andere manieren dan voorheen. Denk aan microlearnings of werkplekleren. Up-to-date blijven kan een behoorlijke klus zijn. Een goede samenwerking tussen collega’s en het delen van nieuwe kennis helpt! Zonde als al die kennis in de hoofden van mensen blijft zitten. Juist het informele leren op de werkvloer draagt bij aan de ontwikkeling van medewerkers. 

Hoe kun je informeel leren stimuleren? Vier tips:


Tip 1. Zorg voor een veilig sociaal klimaat
Neem zaken weg die voor een onveilig gevoel zorgen, of dat nu gaat om intimideren, discrimineren, pesten, benadelen of bevoordelen. Pas dan kan er een leer- en ontwikkelcultuur ontstaan waarin mensen het beste uit zichzelf én hun team willen halen.

Tip 2. Laat medewerkers experimenteren
Geef medewerkers de ruimte om iets uit te proberen en nieuwe ervaringen op te doen. Laat ze bijvoorbeeld wekelijks twee uur tijd in hun agenda blokken om te experimenteren.

Tip 3. Laat collega’s van elkaar leren
Geef de ruimte om te leren van elkaar. Zorg dat de kennis niet bij één persoon blijft steken. Motiveer collega’s om hun kennis te delen met anderen en hulp te vragen bij collega’s. Doe dit bijvoorbeeld tijdens presentaties of een lunchsessies.

Tip 4. Haal de juiste tools in huis
Zorg voor tools die het delen van kennis ondersteunen. Zoals ons LMS Class waarbinnen je interessante content met elkaar kunt delen. En jouw collega’s of medecursisten snel kunt bereiken door een chat te sturen.

Chatten in LMS Class

Er zijn genoeg collega’s in jouw organisatie die net dat stukje kennis hebben dat jij op een bepaald moment nodig hebt. Maar vind ze maar eens op precies het juiste moment. In ons LMS Class kunnen medewerkers aangeven wat hun expertise is. Met de chatfunctionaliteit in het LMS kunnen collega’s elkaar heel gemakkelijk en gericht opzoeken. Een snelle chat opstarten met een expert biedt dan uitkomst!
 
“Hoi Jeroen, kan jij me laten zien hoe je een creditfactuur aanmaakt? Ik zie dat jij expert bent in ons financiële systeem, dat weet jij vast wel!”
 
Neem je deel aan een cursus of training? Dan kun je een groepschat opstarten met jouw medecursisten. Handig om met elkaar van gedachten te wisselen of elkaar te inspireren met praktische tips. 

Je kunt de chat op elk moment gebruiken. Je kunt tegelijkertijd chatten en bezig zijn met andere taken in het LMS. De chatmogelijkheid zorgt dat het LMS dé omgeving is waarin collega’s en cursisten van elkaar leren. Het moet het dagelijks werk echter niet verstoren. Als je even geen chatberichten wilt zien, moet dat kunnen. Je kunt de notificaties van binnenkomende chats uitzetten en slechts eenmaal per dag een update ontvangen per e-mail. Zo blijf je bij en kun je rustig werken als dat beter uitkomt. 

Vind je het leuk om meer te weten over informeel leren of de chatfunctionaliteit in ons LMS Class? Neem contact met ons op!

Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security
  • Producten
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security