• Producten

    Meer over de producten waarmee we jouw organisatie ondersteunen

  • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Over in welke markten en sectoren we voor onze klanten opereren

  • Over Learning Centers, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

  • Nieuws, events en artikelen van Conclusion Learning Centers

  • Nieuwsgierig geworden? Kom werken bij Conclusion Learning Centers

Raphael Schmitz | .NET Developer

Over werken bij Conclusion Learning Centers.

26 oktober 2020   |   Blog   |   Door: Conclusion Learning Centers

Deel

Raphael Nieuwsbrief 111925810335

Ik ben Raphael Schmitz. Sinds augustus 2019 werk ik als .NET ontwikkelaar bij Conclusion Learning Centers (CLC). Ik zit in het ontwikkelteam voor "Class", ons eigen leermanagementsysteem. Dit LMS wordt door tienduizenden mensen gebruikt, en wij ontwikkelen dat verder.

Waarom heb je gekozen voor Conclusion Learning Centers?

Het team waar ik direct mee werk is het meest belangrijk voor mij. Je kan het leukste product ter wereld hebben; als je daar met een onaardig team aan moet werken, heb je toch geen plezier in je werk. Dat goede gevoel was er gelijk al tijdens de sollicitatie. De klik was er niet alleen op persoonlijk vlak, ook de technische kennis binnen CLC heeft mij overtuigd.

Wat maakt werken bij CLC bijzonder voor jou?

Twee dingen:

1) Een klein team met corporate kracht.

Wij werken in een klein team, iedereen kent elkaar. Pre-corona zaten wij voor de lunch nog allemaal aan dezelfde tafel. Dat was ook voor het werk een voordeel; een nieuw idee ontstaat niet altijd binnen een grote geplande meeting.

En omdat wij onderdeel zijn van het Conclusion ecosysteem, profiteren wij van de kracht van een groot "corporate" bedrijf.

2) Pragmatisme met de competenties en interesses van medewerkers.

Mijn functieomschrijving zegt ".NET Ontwikkelaar", maar daar zit ik niet vast aan. Op dit moment werk ik aan een groter project waar ik heel weinig code voor schrijf. Het gaat over het redesign van ons LMS Class, waar ik de schakel ben tussen onze codebase, een UX designer en een HTML’er. Met de kennis die ik in huis heb, kan ik hier meer waarde toevoegen dan als pure ontwikkelaar.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

In onze dagelijkse stand-up bespreken wij kort onze planning voor de dag, en kunnen ook om hulp vragen als wij ergens tegenaan lopen. Dan gaan wij voor de rest van de dag aan de slag. En dan kan het natuurlijk zijn dat wij tussendoor nog overleggen hebben - van technische overleggen binnen het team tot het uitwerken van de details van een feature met onze klanten.

Programmeren is voor mij niet zomaar werk, het is een grote hobby van mij. Ook in mijn vrije tijd programmeer ik veel, met als groot verschil dat ik dan aan mijn eigen projecten werk. Behalve dat geniet ik ook van videogames, muziek maken (digital of gitaar) en koken. Een paar maanden geleden ben ik, net als vele anderen tijdens corona, ook begonnen met bakken. 

Wat voor impact heeft het thuiswerken i.v.m. corona voor jou?

Onze dagelijkse stand-up en andere meetings doen wij nu via videochat, en daar hebben wij geen probleem mee (behalve de "jouw microfoon staat uit" situatie die wij nu allemaal goed kennen). Het ergste is het sociale deel - ontwikkelwerk is al heel zelfstandig, en remote werken maakt het natuurlijk niet socialer. Wij hebben nu iedere maand een digitale pubquiz met ons team, om elkaar toch buiten het werk om te zien en spreken.

Thuiswerken heeft ook een voordeel: voor ontwikkelwerk moet je vaak "in the zone" zijn. Dat duurt zo 10-15 minuten daar "binnen" te komen, maar na een kort gesprek van 1 minuut kan je daar direct weer uit zijn. Dat iedereen via chat niet direct een antwoord verwacht is hier dus een plus - en voor urgente dingen kunnen wij toch nog steeds bellen.

Heb je nog tips om het thuiswerken zo aangenaam mogelijk te maken?

Ik heb een tijdje geleden voor mijn home office een "gaming chair" gekocht. Nu ik daar 8 uur per dag in zit, wil ik die echt niet meer missen! Het voelt beter tijdens het zitten en ook nog daarna. Dat komt door fijner materiaal, maar ook omdat het zorgt voor een gezonde zithouding.

Hoe zien jouw collega's je? 

Als iemand die niet zomaar doet wat hij altijd al gedaan heeft. Ik houd ervan om nieuwe wegen in te slaan als ik denk dat dat beter is. Zo blijft mijn werk ook aantrekkelijk en komen we tot een steeds beter product. “Het kan altijd anders!”

Wat is jouw best bewaarde geheim?

Door corona zijn wij veel meer thuis, en mijn kat vindt dat top. Zij zit nu tijdens het werk vaak naast mij. (Maar haar plek is off-camera, dus zo weet niemand dat zij eigenlijk de moeilijke delen van mijn werk doet😊).

Meer weten over werken bij Conclusion Learning Centers?

Blog
Nyske web 111928313608

Nyske Grootveld | Product Owner Class

Een ding is zeker. Er kan meer kan je denkt.

Bel of mail ons.

Celine van Hulst

Celine van Hulst

Directeur
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Producten
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies