• Expertises

    Door middel van welke expertises we jouw organisatie ondersteunen

  • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Over in welke markten en sectoren we voor onze klanten opereren

  • Over Learning Centers, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

  • Nieuws, events en artikelen van Conclusion Learning Centers

  • Nieuwsgierig geworden? Kom werken bij Conclusion Learning Centers

Leren van en met elkaar

Leren werkt voor iedereen anders. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur voor de manier waarop hij leert. Het is ons doel om het juiste leeraanbod te koppelen aan de leerbehoefte van de medewerker en de organisatie. 

18 februari 2021   |   Blog   |   Door: Conclusion Learning Centers

Ons leerplatform Class faciliteert het leren op maat, het leren via verschillende leervormen en het leren van en met elkaar. 

70:20:10 MODEL

Class ondersteunt het formele en informele leren zoals beschreven in het 70-20-10-model van de Britse leerexpert Jennings:

70 procent van wat je leert gebeurt op de werkvloer. Veruit het meeste wat je leert gebeurt informeel tijdens je werk. Je leert van een collega met veel kennis, je oefent vaardigheden of volgt een instructie.
20 procent leer je via sociaal leren. Net als werkplekleren is ook dit is een vorm van informeel leren. Je leert door interactie met je collega’s en de feedback die zij jou geven.
10 procent bestaat uit formele leertrajecten. Je leert hier in een formele setting, zoals een klassikale training. 

Leren is het meest effectief bij een combinatie van deze 3 vormen van leren. In deze blog lichten we het belang van informeel en sociaal leren toe. Het grootste deel van je leerervaringen doe je op tijdens jouw dagelijks werk en via sociaal leren. Leren van en met elkaar is essentieel!

Informeel en sociaal leren

Een groot probleem binnen organisaties is dat veel kennis in de hoofden van mensen zit. Hoe zorg je ervoor dat meer mensen binnen jouw organisatie profiteren van die kennis? Class biedt de mogelijkheid om social media in te zetten om het delen van kennis en de communicatie met collega’s te faciliteren.

Binnen Class kan iedereen binnen de organisatie terecht op het Kennisplein. Op dit Kennisplein vind je content rondom bedrijfsbrede thema’s. Je kunt hier direct aan de slag met jouw leervraag. Je vindt er documenten, video’s, links, e-learningmodules en opleidingen, maar ook ‘expert-collega’s’ binnen de organisatie. Op het kennisplein kunnen medewerkers zelf content toevoegen of ervoor zorgen dat zij hier als expert verschijnen. Medewerkers nemen zelf initiatief om van en met elkaar te leren. Leren is hier laagdrempelig en informeel.

Een andere handig plek om te leren binnen Class zijn de zogenaamde Topicpagina’s. Een topicpagina is niet voor de gehele organisatie relevant, maar is bedoeld voor een specifieke, geïnteresseerde doelgroep. Op een topicpagina vinden medewerkers content rondom een onderwerp overzichtelijk bij elkaar. In tegenstelling tot het Kennisplein (waar medewerkers zelf content kunnen toevoegen) wordt de content op een topicpagina geregisseerd door de beheerder van dat specifieke topic.
Bij informeel en sociaal leren krijg je als medewerker de ruimte om dingen uit te proberen, zaken eens op een andere manier aan te pakken. Stimuleer dit leren! Het draagt bij aan gemotiveerde medewerkers die zin hebben om aan de slag te gaan. Zeker bij organisaties die met regelmaat te maken hebben met nieuwe ontwikkelingen, is het van groot belang om kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Maak gebruik van de kennis die er binnen jouw organisatie is!

Klinkt goed! Ik wil meer weten.

Dynamische leergroepen in Class

Content op maat voor de medewerker.

Meer weten over Class?

Ik vertel je er graag alles over.

Jessica Heeren

Salesmanager
jheeren@conclusion.nl
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy
  • Expertises
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy