Jay Dewansingh - UX Designer
Over werken bij Conclusion Learning Centers.
29 maart 2021 | Blog | Door: Conclusion Learning Centers
Deel
Even voorstellen
Ik ben Jay Dewansingh, woon in Rotterdam en werk sinds januari 2021 als UX Designer voor Conclusion Learning Centers (CLC). Binnen CLC zit ik in het development team waar ik de ‘User Experience’ optimaliseer voor ons LMS Class.
Waarom heb je gekozen voor Conclusion Learning Centers?
Ik heb vorig jaar (2020) kennisgemaakt met Conclusion Implementation (CI), een ander bedrijf binnen het Conclusion ecosysteem. Ik solliciteerde toen op een vacature bij hen. Tijdens het eerste gesprek bleek wederzijds de klik supergoed te zijn. Ondanks dat ik niet helemaal de perfecte match was op dat moment, besloten wij om onderling goed contact te houden. En dat gebeurde ook! In de maanden die volgden hielden wij contact en werd ik uiteindelijk voorgesteld aan CLC. Dit maakte het mooie beeld van Conclusion en de medewerkers nog mooier dan dat het al was. Hoe vaak gebeurt het dat er na een sollicitatie daadwerkelijk contact wordt gehouden en er iets moois uit voortvloeit? Niet vaak!
Ik heb vervolgens twee gesprekken gehad met CLC en tijdens deze gesprekken kreeg ik exact hetzelfde goede gevoel als wat ik al eerder had ervaren: warm, gezellig en openhartig. Hierdoor was de keus vrij simpel en snel gemaakt.
Hoe is de eerste periode bij Conclusion Learning Centers je bevallen?
Super! Tijdens de eerste weken werd het gevoel dat ik tijdens de gesprekken ervaarde bevestigd. Ik ben enthousiast en warm ontvangen binnen het team. Ons development team is klein, maar krachtig, ik denk dat daarin de kracht van het succes zit. De sfeer binnen het team is goed, er is veel expertise en vernieuwende ideeën worden direct omarmd door het team.
Krijgt de gebruiker het gevoel niet in het middelpunt te staan dan zie je dit terug in het succes van het product.
Hoe ziet jouw werkdag eruit?
We beginnen dagelijks met een team stand-up. Daarin bespreken we wat we de werkdag ervoor hebben gedaan en wat we die dag verder gaan doen. Vervolgens gaat iedereen aan het werk met zijn of haar eigen taken. En ik ga dan aan de slag met mijn UX gerelateerde taken. Wat ik doe, verschilt per dag. Ik vind het fijn om vrij te zijn om mijn planning voor de verschillende taken zelf in te vullen. Zo houd ik afwisseling in mijn werk. De ene dag ben ik met concepten en ideeën bezig, de volgende dag werk ik dit bijvoorbeeld uit in schetsen.
UX design, wat is het eigenlijk en waarom is het zo belangrijk?
UX staat voor User Experience (design). UX is dus een groot onderdeel van de succesfactor van een product of dienst. Wanneer je het over UX hebt, spreek je over de gebruikerservaring die bij een product of dienst komt kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gevoel dat een bezoeker of gebruiker van een digitaal en interactief product heeft, zodra deze wordt bezocht. Maar belangrijker nog, hoe de ‘’reis’’ binnen dit product wordt afgelegd. Het is de bedoeling om het de gebruiker zo makkelijk mogelijk te maken. Hij moet zijn einddoel behalen met zo min mogelijk hindernissen. Het einddoel verschilt per product, maar ook per gebruiker. En dat moet je constant in je achterhoofd houden tijdens je werk.
Samenvattend is UX design een ontwerpproces om de gebruikerservaring te verbeteren. Je stelt de behoeftes van de gebruiker centraal. Krijgt de gebruiker het gevoel niet in het middelpunt te staan of werkt een product te lastig dan zie je dit terug in het succes van het product.
Wat weten jouw nieuwe collega’s nog niet over jou?
Superman en ik zijn nog nooit in dezelfde ruimte samen gezien…
Meer weten?
Bel of mail ons!