• Producten

    Meer over de producten waarmee we jouw organisatie ondersteunen

  • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Over in welke markten en sectoren we voor onze klanten opereren

  • Over Learning Centers, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

  • Nieuws, events en artikelen van Conclusion Learning Centers

  • Nieuwsgierig geworden? Kom werken bij Conclusion Learning Centers

Grote impuls ‘permanent leren’ voor werknemers

Spin-off Schouten & Nelissen grootste onafhankelijke opleidingsintermediair

Zaltbommel, 13 juli 2021 – Archipel Academy neemt het bedrijfsonderdeel learning services van Conclusion over. Met deze stap wordt Archipel Academy de grootste onafhankelijke opleidingsintermediair van Nederland. De spin-off van Schouten & Nelissen krijgt door de overname een grotere inkoopcapaciteit waarmee zij nog meer medewerkers van bedrijven en overheden kan bedienen.

12 juli 2021   |   Nieuws   |   Door: Conclusion Learning Centers

Deel

Archipel Academy zet in-house academy´s op voor medewerkers van organisaties. In totaal maken zo’n 500.000 werkenden door heel Nederland gebruik van deze academy’s. Onder meer VodafoneZiggo, Philips, Enexis, Heineken, KPMG, Bosch, Thales en de Rijksoverheid zijn klant van Archipel Academy. Het doel van Archipel Academy is om medewerkers van klanten zich gedurende hun loopbaan zo laagdrempelig mogelijk te laten ontwikkelen. Dat doet Archipel Academy door als intermediair hoogwaardige leeroplossingen aan te bieden zoals ontwikkeladvies, opleidingen en coaching.  

Veranderende samenleving 

Continu ontwikkelen is van toenemend belang voor organisaties en werknemers in de veranderende samenleving. Zo´n 1,4 miljoen Nederlanders geven er in totaal 3,4 miljard per jaar aan uit en de vierduizend grootste Nederlandse bedrijven spenderen jaarlijks 1 miljard euro aan opleidingen en trainingen.

Digitalisering en robotisering leiden tot de noodzaak van nieuwe kennis en vaardigheden bij werknemers. Om- en bijscholing gaan een groot effect hebben op cao-onderhandelingen en de rol die opleidingsbudgetten daarin spelen wordt groter. De overheid stelt vanaf volgend jaar 250 miljoen euro per jaar beschikbaar in het teken van ‘een leven lang leren’. Het World Economic Forum verwacht bovendien dat 50 procent van de huidige beroepsbevolking moet worden omgeschoold.  

Unlimited leren 

Zodat nog meer Nederlandse werknemers zich kunnen blijven ontwikkelen, heeft Archipel Academy het product Archipel Unlimited ontwikkeld. Onbeperkt leren tegen een beperkt budget, klassikaal en online. Daarmee speelt Archipel Academy in op de trend dat bedrijven hun medewerkers continu willen laten bijleren in plaats van losse, op zichzelf staande trainingen te laten volgen. Verwachting is dat deze markt de komende jaren sterk zal groeien.

Een pilot met VodafoneZiggo, waaraan 7.500 werknemers deelnamen, is zo positief verlopen dat Archipel Academy dit nieuwe model met behulp van de uitgebreide inkoopcapaciteit nu landelijk gaat uitrollen. Circa 400 afnemers gaan naar verwachting gebruikmaken van Archipel Unlimited. 

Inkoopkracht verdubbeld 

Met de overname van de learning services van Conclusion verdubbelt Archipel Academy haar inkoopkracht. “Daarmee zetten we een grote stap in onze ambities. Learning Services van Conclusion is een kwalitatief hoogstaande organisatie dus zijn we erg verheugd met deze overname”, aldus Archipel Academy-CEO Omar Fouab. “Dit geeft ons de mogelijkheid om unlimited leren te gaan aanbieden bij alle klanten en potentiële klanten. Vanwege schaalvoordelen kunnen wij ons product ook voordeliger aanbieden naarmate klanten voor meer medewerkers een abonnement bij ons afnemen.” Fouab ziet bij bedrijven een stijgende trend in het continu laten bijleren van medewerkers. “Ondanks de coronapandemie hebben wij een omzetstijging van 100 procent gezien. Wij denken dat deze ontwikkeling zich daarna doorzet.” 

Bert Jan de Jongh, Director Business Transformation bij Conclusion: “Voor ons betekent de overname van de learning services-dienstverlening van Conclusion Learning Centers door Archipel Academy dat we ons meer kunnen richten op onze kernactiviteiten: digitale transformatie en IT-services. Archipel neemt alles omtrent inkoop en de dienstverlening over zodat wij ons kunnen richten op de verdere ontwikkeling van ons leermanagementsysteem Class. Klanten van Conclusion Learning Centers blijven daarvan ook na de overname gebruikmaken.” Celine van Hulst, directeur van Conclusion Learning Centers: “Dat learning services onderdeel gaat uitmaken van Archipel Academy betekent voor onze klanten meer mogelijkheden door een nog uitgebreider aanbod van opleidingen en diensten. Daarnaast biedt het de medewerkers van learning services meer potentieel voor hun persoonlijke ontwikkeling.” 

Over Archipel Academy 

Archipel Academy is een spin-off van Schouten & Nelissen en opereert als een zelfstandige organisatie. Archipel Academy specialiseert zich in het opzetten van academy’s en verzorgt daarbij de gehele inkoop, organisatie en facturatie rondom trainingen. De afgelopen 2,5 jaar is het bedrijf organisch gegroeid van 10 naar 63 medewerkers. Daar komt na de overname nog een twintigtal medewerkers bij. Onder de klanten van Archipel Academy zijn VodafoneZiggo, Philips, Heineken, Enexis, KPMG, Bosch, Thales en de Rijksoverheid. Van Archipel Unlimited maken al 7500 professionals gebruik. 

Conclusion Learning Centers (CLC) is de partner op het gebied van leren en IT. CLC is eigenaar van het leermanagementsysteem Class. Class geeft medewerkers de regie over hun eigen leeractiviteiten en creëert daarmee de beste leerervaring. Met verschillende modules en diensten richten wij het leerlandschap op maat in. CLC maakt onderdeel uit van Conclusion, een IT-dienstverlener met focus op business transformatie en IT services. Conclusion is ingericht als ecosysteem van IT-en business georiënteerde bedrijven, elk een autoriteit in zijn vakgebied.

Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security
  • Producten
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security