• Producten

    Meer over de producten waarmee we jouw organisatie ondersteunen

  • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Over in welke markten en sectoren we voor onze klanten opereren

  • Over Learning Centers, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

  • Nieuws, events en artikelen van Conclusion Learning Centers

  • Nieuwsgierig geworden? Kom werken bij Conclusion Learning Centers

4 tips om ook vanuit huis te blijven leren & ontwikkelen

Je bezig houden met leren en ontwikkeling kan een mooie afleiding zijn, maar waar moet je beginnen?

4 mei 2020   |   Nieuws   |   Door: Conclusion Learning Centers

Deel

Thuiswerken website 111940141518

Ineens in de wereld zo anders dan een paar weken geleden. Fysieke trainingen zijn geannuleerd of omgezet naar online.  De huidige situatie vraagt veel van onze samenleving. Voor de meesten betekent dit volledig vanuit huis werken, vele ballen hoog houden, rollen die door elkaar lopen. Je bent ouder, partner, leidinggevende of medewerker met alle bijbehorende verantwoordelijkheden. De contrasten zijn groot; of je verlangt naar rust en een moment voor jezelf of je verlangt enorm naar gezelschap en aanspraak om je heen.

Je bezig houden met leren en ontwikkelen kan een mooie afleiding zijn, maar waar moet je beginnen? Met deze 4 tips (mét concrete vertaling naar leeraanbod) kom jij deze periode zo goed mogelijk door. 

TIP 1:

Doe een online assessment, meet waar je staat

Het volgen van een opleiding of training komt (als het goed is) voort uit een onderliggend leerdoel, een behoefte of verlangen om te groeien of ergens beter in te worden. Om te bepalen waar jouw ‘leerruimte’ of ruimte voor verdere ontwikkeling zit, is het goed om eerst inzicht te hebben in de huidige situatie. Waar sta jij of jouw team / organisatie nu? Waar wil je graag naartoe? En? Is dat een groot verschil, of een relatief kleine stap om te zetten? Het verschil tussen de huidige en de gewenste situatie vormt jouw leerruimte. Het is aan te raden om jouw leerdoel en de bijhorende voortgang te meten en hiervoor is een assessment een uitstekende oplossing. 

Leerinterventies bij deze tip:

TIP 2:

Spijker je security awareness skills bij

Security Awareness is zeker na de aanscherping van de AVG regels een terugkerend punt op de agenda van veel organisaties. Een verplicht nummer waar niet iedereen helemaal warm voor loopt. Toch is het in tijden als deze een belangrijke basis, want veel informatie wordt digitaal uitgewisseld en cybercriminelen liggen op de loer. Is jouw thuisnetwerk hier tegen bestand? Werk je altijd via een beveiligde verbinding en herken jij phishing mails feilloos? 

Leerinterventies bij deze tip: 

TIP 3:

Breng jezelf uit overleefstand naar groeimodus

Leren lukt alleen als we ons zoveel mogelijk bevinden in een ‘growth mind’. Vanuit rust, ruimte en regelmaat is er ruimte om vooruit te kijken. Het is heel logisch dat onzekerheid en een beperking van vrijheid zorgen dat we niet de beste versie van onszelf zijn. Snel geïrriteerd, een kort lontje en lusteloosheid kunnen in een handomdraai plaatsmaken voor meer energie, perspectief en zin. Het gaat om jou en jouw ontwikkeling, een goede coach vanaf de zijlijn kan jou net dat inzicht geven wat je nodig hebt. 

Leerinterventies bij deze tip:

TIP 4:

Pak nu de leiding (terug)

Werken op afstand vraagt om andere skills. Waar anderen jou in een fysieke setting eerst feilloos begrepen zijn er nu vele communicatielagen weggevallen. Het is belangrijk dat jij jezelf ondertitelt, dat je verwachtingen managet en dat je toewerkt naar een gezamenlijk doel. Jouw leiderschap wordt op de proef gesteld want je wilt niet dat iedereen om je heen afhaakt terwijl jij alleen een eindresultaat bereikt. Voorkom vervelende miscommunicaties doordat alle non-verbale communicatiesignalen op het moment ontbreken. Maak heldere beknopte terugkoppelingen van gesprekken en toets dit bij jouw omgeving, zo blijft samenwerken leuk voor iedereen!

Leerinterventies bij deze tip:

Aanmelden?

Deze aanmeldingen kunnen direct via jouw leerportaal lopen. Wil je weten hoe dat werkt? Neem contact op, we informeren je graag over de mogelijkheden.

Een ding is zeker. Er kan meer dan je denkt.

Jennifer Seldenrijk

Jennifer Seldenrijk

L&D Adviseur
jseldenrijk@conclusion.nl
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Producten
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies