• Expertises

    Door middel van welke expertises we jouw organisatie ondersteunen

  • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Over Furore, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

  • Nieuws, events en artikelen van Furore

  • Nieuwsgierig geworden? Kom werken bij Furore

Hoe implementeer je kerst tijdens corona? 4 gratis tips!

Hoe we het ook wenden of keren, een grote kalkoen voor tien man op tafel zal er deze kerst niet inzitten. De overheid wordt er niet blij van en de ziekenhuizen al helemaal niet. Om over de vegetariërs nog maar te zwijgen. Daarnaast is een kalkoen altijd óf te groot voor je oven, óf te droog. Als je het mij vraagt, kunnen we die kalkoen beter hoe dan ook laten zitten en tijdens deze corona-kerst-golf één ding goed onthouden: klein is ook (heel) fijn!

17 december 2020   |   Blog   |   Door: Furore I Conclusion

Deel

Furore kerstpatroon

Laat ik jullie meenemen in mijn masterplan voor een lekkere edoch, wat out-of-the-box, kleinere cosy-kerstvariatie. Genoeg optimalisatietips om op je 2 á 3 externe gasten veel indruk te maken. Laten we wel wezen, mijn moeder heeft ooit mijn zusje bijna onterft omdat ze haar aardappelpuree uit een pakje voorschotelde, wees gewaarschuwd! Minder gasten betekent extra aandacht voor het eten!

Tip 1 - Ontwikkeling & Vernieuwing: Doe iets nieuws!

Gebruik een ongewoon ingrediënt of een ongewone bereiding. Koop een varkensknie (Poolse golonka) of een vergeten groente. Koop een slowcooker en stop er een random stuk vlees, danwel groente in. Een extra vega-tip, die een paar Furore collega’s al kennen: Een blauwe kaas knolselderij pithivier (dit is een nog moeilijker frans woord voor bladerdeeg quiche), of go-asian met miso en aubergine in elke cosy-kerstvariatie die er is. Succes gegarandeerd!

Tip 2 - Stakeholder-analysis: Denk aan je publiek!

Als jouw bord en bestek er perfect bij ligt, smaakt het eten meteen 100 keer beter. Een tomatensoep uit blik smaakt naar kaviaar als het perfect spiegelt in het licht met een drupje crème fraiche en een takje bieslook. Als ik dan toch een bruggetje maak naar mijn werk als IT-consultant, wil je liever een jaren '90 applicatie met 100 kleuren en grijze blokjes of een strak design?

Tip 3 - Accessiblity: Maak het jezelf makkelijk!

In het ziekenhuis loop je tegenwoordig ook niet meer van afspraak naar afspraak, maar schakel je van de ene naar de andere call. Volg dit voorbeeld in de keuken! Bereid alles goed voor en neem echt de tijd.

Tip 4 - Synergie & Eigenaarschap: Kook samen!

Dan voelt het minder als restaurantje spelen en betrek je iedereen bij het maken van de kerstmaaltijd en bepaal jij toch wat er gegeten wordt! Met eigenaarschap maak jij de beste cosy-kerstvariatie in plaats van dat je teleurgesteld bent dat het eten niet opgegeten wordt.

Dan resteert nog maar 1 vraag: Wat ga ik zelf deze kerst doen als lekkerbek en kookgrage consultant? Ik zal niet ontkennen dat er in een kroeg in Amsterdam, waar ik ooit heb gewerkt, een bordje aan de muur hangt met een referentie naar mijn voorliefde voor eten, maar ik ben vooral op zoek naar inspiratie. Als ik het op safe speel, is er maar 1 echte winnaar met kerst die kan in alle tijden; de gevulde kip van oma Korzec. God hebbe haar ziel al een tijdje, maar haar gerecht gaat over van generatie op generatie. Een kip kan je prima maken voor 4 personen en dan is er nog genoeg ruimte voor het klassieke tartaartje voor, ovenaardappeltje met jus en groente erbij en een lavacakeje toe.

Eet smakelijk en fijne feestdagen!

Sascha handtekening column

Sascha is nadat hij zijn stage en studie in 2018 heeft afgerond, gestart als implementatieconsultant bij Furore. Hij heeft een bovengemiddelde interesse in en kennis over zorg, ict en gastronomie! Zijn periodieke foodblogs over eetcultuur in en rondom ziekenhuizen bieden hem én de websitebezoekers van Furore een leuke afwisseling!

Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Expertises
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies