Modern Workspace Engineer – Identity & Collaboration
WorkspaceMedior, SeniorUtrecht40 uur

Modern Workspace Engineer – Identity & Collaboration

WorkspaceMedior, SeniorUtrecht40 uur
Als Modern Workspace Engineer ben jij dé specialist in Microsoft 365
Collaboration is in your genes
Working in your own way
Projects that matter
Tijd voor verandering, Modern Workspace Engineer. Bij Conclusion Enablement krijg je een baan met inhoud. Werk dat ertoe doet, zoals het:
 • In een Mobile First, Cloud First wereld weet jij de beste oplossingen te vinden voor onze klanten. Als 2e/3e lijns support engineer ben jij aan zet bij complexe verstoringen, klantvragen en nieuwe releases rondom Microsoft 365 Azure AD, Exchange Online, SharePoint Online en Teams. Daarnaast ben je continue op zoek naar verbeteringen voor een effectieve afhandeling van klantvragen;
 • Je houdt je bezig met de laatste technieken en ontwikkelingen op het gebied van de Cloud Workspace. Microsoft producten zoals de Office 365 suite (Exchange Online, Teams, SharePoint Online, OneDrive for Business, et cetera), Azure AD en Windows 10 kennen geen geheimen voor je. Daarnaast heb je ook de affiniteit met de hybride koppeling richting Active Directory en Exchange;
 • Binnen het Conclusion 365 Workspace team ben jij een teamplayer en zijn kennisontwikkeling en kennisdeling vanzelfsprekend. Binnen dit team worden klantvragen opgepakt en werk je samen met de andere specialismen binnen Microsoft 365. Naast klantvragen ben je bezig met ontwikkelen van baselines zodat de Microsoft 365 configuraties up to date blijven in een continue veranderende omgeving.

Hoe dit er concreet uitziet?
Een dag uit het leven van een Workspace Engineer: Vanuit de hybride situatie waarin wij werken bepaal je of je op kantoor of via teams aansluit bij de dagstart. Tijdens de dagstart bespreek je met je team wat je gisteren hebt gedaan, wat je vandaag gaat doen en of je wellicht hulp nodig hebt van je collega. Ne een eerste controle op mogelijke verstoringen bij de klant omgevingen, ga je werken aan de backlog items in Azure DevOps die je op je sprint hebt staan.

Deze werkzaamheden sluiten aan bij je kennis en expertise, waarbij continue verbeteren een belangrijk element is. Samen met het team werk je aan de continuïteit van onze Workspace diensten. Je staat op het punt om aan een complexe wijziging te beginnen, hiervoor stem je nog even af met je collega uit het team. In de middag heb je een baseline review op de agenda staan. Door nieuwe features in Microsoft 365 is het goed om de impact te bepalen wat er in de volgende release aangepast moeten worden. Aan het eind van deze review schakel je met de Architect en de Product Owner om de vervolgstappen te bepalen. Je sluit de dag af met een collegiale review van een script wat volgende week gebruikt gaat worden t.b.v. een migratie. Op deze manier borgen we de kwaliteit binnen ons team. Zo maak je het verschil.
Werken bij Conclusion

Your skills

Jij bent te herkennen aan je hoge mate van analytisch denkvermogen en je zwak voor goede koffie.

Vinden mensen je positief-kritisch en overdenkend aan de gevolgen van wijzigingen? Of als iemand die vol enthousiasme voor het resultaat gaat? Mag allebei, want verschil moet er zijn. Voor deze functie ben je vooral taak- en kwaliteit gericht en beschik je over hoge mate van oplossend vermogen. Anderen zijn er al genoeg, dus blijf vooral lekker jezelf. Dat is alles wat we vragen. Alhoewel, als Modern Workspace Engineer heb je natuurlijk verstand van zaken, waaronder:
 • diepgaande kennis van de Azure AD onderdelen zoals, Self Service Password Reset, Multi Factor Authentication, Conditional Access, Single Sign On en Application Proxy;
 • aantoonbare ervaring met het opzetten en bewaken van hybrid identities met Azure AD Connect en/of ADFS;
 • brede ervaring met Office 365 gerelateerde producten zoals Exchange Online, Office 365 Groups en Teams;
 • ervaring met datamigraties naar Onedrive for Business en/of SharePoint Online
 • brede ervaring met hybrid Exchange omgevingen;
 • algemene kennis van Azure (IaaS / PaaS);
 • beschikt over / of bent bezig met een certificering “Microsoft 365 Certified: Enterprise Administrator Expert”;
 • PowerShell en de wens om zo veel mogelijk te automatiseren.
Voor deze functie heb je HBO-diploma of werk- en denkniveau. Aangevuld met relevante certificeringen zoals MS-100,101 en MS-203.
Werken-bij-Conclusion

What we offer

Waardering voor je werk
In deze rol krijg je een contract voor 40 uur per week. Omdat wij erop vertrouwen dat jij uitblinkt als Modern Workspace Engineer bieden we daarbovenop (op basis van een fulltime dienstverband):
 • Een salaris dat past bij je kennis en ervaring;
 • Een leaseauto of een mobiliteitsbudget;
 • Een telefoon en laptop zodat je overal aan de slag kunt;
 • Bonusregeling en stand-by-vergoeding;
 • Veel mogelijkheden om kennis uit te bouwen via cursussen, trainingen en opleidingen;
 • Als het weer kan, een maandelijks een uitgebreide borrel met band of DJ op de 23ste verdieping met dakterras op het hoofdkantoor in Utrecht;
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden;
 • Mogelijkheid tot thuiswerkregeling ten behoeve van een bureaustoel en bureau;
 • Mogelijkheden om te sporten samen met collega’s;
 • Een omgeving waarin je je talent kan inzetten en jij er echt toe doet.
Contact opnemen

Onze identiteit

Conclusion Enablement is een specialist in de Nederlandse markt op het gebied van Development, Cloud, Workspace en Security services. Met ruim 450 applicatie- en Cloudspecialisten neemt Conclusion Enablement de verantwoordelijkheid voor het transformeren en beheren van applicaties en infrastructuren voor klanten zoals ProRail, Heijmans, Facilicom en natuurlijk Royal FloraHolland. Vanuit vakmanschap wordt gewerkt aan de optimale klantervaring waarbij het ontwerpen, (door)ontwikkelen en managen van bedrijfskritische systemen centraal staan. Dit vakmanschap komt ook terug in meervoudige partnerships met Microsoft en AWS.

Wij zijn onderdeel van Conclusion, een ecosysteem van 25+ expertbedrijven.

Any questions?

See all vacancies

contact