• Expertises
Thema

Langdurige zorg

De langdurige zorg is een sector met veel uitdagingen: tekort aan personeel bij een toenemende zorgvraag. Digitalisering biedt kansen maar een heldere strategie is noodzakelijk.

De langdurige zorg is een brede sector waaronder verpleeghuiszorg en thuiszorg (VVT), gehandicaptenzorg, beschermd wonen en begeleiding vallen. Elk segment kent haar eigen uitdagingen. Op het gebied van informatisering zien we de volgende ontwikkelingen:  

  • Een toenemende behoefte aan een gebruiksvriendelijke, mobiele digitale werkomgeving;
  • Behoefte aan integratie van applicaties (ECD, roosterplanning, financiën, HRM, domotica) zodat zorgverlening, inzet van personeel en administratieve verwerking naadloos op elkaar aansluiten;
  • Toenemend gebruik van technologie om cliënten te begeleiden en de zorg te ontlasten, denk hierbij aan toezichthoudende domotica, medicijndispensers, beeldbellen, sociale robots, etc;
  • Een toename in de digitale gegevensoverdracht tussen ziekenhuizen en VVT, GGZ en gehandicaptenzorg;
  • Het ontsluiten van data voor het verkrijgen van inzicht in de bedrijfsvoering en de kwaliteit van zorg. 

Deze veelheid aan digitale ontwikkelingen vraagt om een heldere digitale strategie en roadmap, om (waar nodig) verdere professionalisering van het IT- en informatiemanagement en om resultaatgerichte projectsturing. 

Digitale strategie

D&A heeft meerdere care instellingen in VVT, gehandicaptenzorg en het sociale domein begeleid bij het formuleren van een digitale strategie en roadmap. We worden hierbij gewaardeerd om onze pragmatische werkwijze en heldere communicatie. Geen technisch jargon, maar duidelijke stappen passend bij de omvang en ambities van de zorgorganisatie. 

Professionalisering IT- en informatiemanagement 

Om de digitale ambities te kunnen verwezenlijken zien we regelmatig dat verdere professionalisering van de IT-organisatie en van het informatiemanagement nodig is. Ook daarbij kunnen we je  organisatie verder brengen met deskundig advies, interim management en begeleiding on-the-job. We helpen met het implementeren van een informatiemanagement proces, het inrichten van een IT-regie organisatie en het professionaliseren van programma- en projectvoering. 

Resultaatgerichte projectsturing

Ook voor concreet advies en projectmanagement op het gebied van ECD, verpleegoproepsystemen, toezichthoudende domotica en digitale zorg kun je bij ons terecht. Veel instellingen worstelen met vragen rondom hun ECD: gaan we door met het huidige systeem, kunnen we gezien de diversiteit van zorg toe met één ECD of hebben we meerdere specifieke applicaties nodig, hoe integreren we ons ECD met ons roosterplanningsysteem, hoe maken we data uit de zorgdomotica inzichtelijk in het ECD? 

Onze adviseurs en projectleiders hebben diepgaande kennis van diverse applicaties en concrete implementatie-ervaring. Ze zijn toegankelijk en gaan op een pragmatische manier samen met je medewerkers aan de slag om een succesvol project te implementeren. 

Onze klanten in de care

Rivas
Mijzo
Pieter van Foreest
Hospice Kajan
Safier
Land van Horne
Annenborch
SEIN
D&A medical group | Team Langdurige Zorg

Meer weten over een van onze andere thema's?

Digitale StrategieGegevensuitwisselingDigitale ZorgEPDDatagedreven werkenWeerbare & wendbare ICTRevalidatieLaboratoria

Meer weten?

Neem contact met ons op!

DNA Jacco Aantjes

Jacco Aantjes

Principal Consultant
jacco.aantjes@dnagroup.nl
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2022   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Expertises
© Conclusion 2022   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies