• Expertises

    Door middel van welke expertises we jouw organisatie ondersteunen

  • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Meer over de overkoepelende thema’s waarbinnen onze dienstverlening valt

  • Over Consulting, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

  • Nieuws, events en artikelen van Conclusion Consulting

  • Nieuwsgierig geworden? Kom werken bij Conclusion Consulting

Onze methode voor software op maat

Wij ontwikkelen een applicatie die jouw organisatie én mensen vooruit helpt.

Conclusion Consulting

1. Analyseren klantwens: welk probleem moet worden opgelost

We gaan met alle belanghebbenden binnen jouw organisatie in gesprek. Beheerders en managers, maar zeker ook toekomstige eindgebruikers. Zo ontstaat er een volledig beeld van de klantwens en kunnen we ambities of problemen definiëren. Daarnaast houden we er rekening mee dat wensen gedurende het project kunnen veranderen en vragen we voortdurend om feedback.

2.  Conceptontwikkeling: hoe moet de toekomst eruitzien?

Samen met de belangrijkste stakeholders (het kernteam) ontwikkelen we een functioneel concept. Dit levert een schets op van de applicatie-oplossing voor de ambitie of het probleem. Het concept wordt voortdurend gevalideerd door jou als klant en iteratief doorontwikkeld. Valideren gebeurt niet enkel met de opdrachtgever, maar juist ook bij de belanghebbenden die we eerder in kaart hebben gebracht.

3. User story-ontwikkeling: wat moeten we doen om tot het concept te komen?

We vertalen het functionele concept in behapbare brokken voor concrete ontwikkelingen. Bij het opstellen van user stories vragen we geselecteerde key users doorlopend om feedback en kunnen we op basis daarvan prio’s meegeven.

4. Softwareontwikkeling: het maatwerk wordt ontwikkeld!

In dit stadium begint de techniek een grotere rol te spelen. De user stories worden door ontwikkelaars op agile wijze vertaald naar code. Deze ontwikkelaars zijn experts uit ons Conclusion ecosysteem, die we eenvoudig en naar behoefte kunnen aanhaken. Tussentijds blijven we toetsen bij de belanghebbenden. Het eerder met de key users opgestelde concept wordt in deze fase daadwerkelijk gebouwd.

Software op maat Conclusion Consulting

5. Testen & acceptatie: voldoet de ontwikkeling aan de eisen?

Verschillende onderdelen van de applicatie worden technisch en functioneel getest. Gebruikersacceptatie en het doen van pilots is in deze fase cruciaal. Zo borgen we dat opgeleverde functionaliteiten functioneren én aansluiten bij de behoeften van de belanghebbenden. Alle testresultaten worden teruggekoppeld naar stap 3 en 4 voor eventuele bijsturing van de ontwikkeling van de maatwerkapplicatie.

6. Implementatie & borging: hoe wordt de maatwerkapplicatie geïntegreerd in de organisatie?

Als de ontwikkeling van een functionaliteit en toetsing bij belanghebbenden is afgerond, wordt de functionaliteit beschikbaar gesteld aan de gebruikers. Hierbij faciliteren en ondersteunen wij de implementatie en borging in zowel het applicatielandschap als bij de gebruikers van de organisatie. Een applicatie voegt immers pas waarde toe als deze goed wordt gebruikt.


7. Applicatiemanagement: hoe laat je de applicatie technisch optimaal functioneren?

Wij bieden volledig beheer op het gebied van technische ondersteuning, waarbij de applicatie technisch up to date wordt gehouden en incidenten in de applicatie worden opgelost. Ook bieden wij mogelijkheden aan voor het monitoren van het gebruik van de applicatie om verbeteringen in kaart te brengen die aansluiten op de organisatiebehoeften.

Software speciaal voor jou

In 7 concrete stappen je eigen maatwerkapplicatie

Business Consultant  Arnold Jansen

Arnold Jansen

Business Consultant
Arnold.Jansen@conclusion.nl
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Expertises
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies