• Expertises

    Door middel van welke expertises we jouw organisatie ondersteunen

  • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Over Application Innovation, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

  • Nieuws, events en artikelen van Application Innovation

  • Nieuwsgierig geworden? Kom werken bij Conclusion Application Innovation

Future Reis Informatie Services

Bij Conclusion willen we de voorziening van reisinformatie generiek maken om dit voor openbaar vervoer bedrijven makkelijker aan te bieden aan reizigers.

Klant

ProRail

Markt

Reizigersvervoer

Publicatiedatum

10 maart 2021

De vraagstelling van ProRail

Het niveau van de reisinformatievoorziening in Nederland behoort tot de top van Europa. Niet verwonderlijk want zowel Nederlandse Spoorwegen (NS) als andere vervoerders staan nooit stil in hun ambitie om continue nieuwe reisinformatiediensten aan te bieden. Echter is dit niet in ieder land zo. Bij Conclusion willen we de voorziening van reisinformatie generiek maken om dit voor openbaar vervoer bedrijven makkelijker aan te bieden aan reizigers.

De oplossing voor ProRail

Om dit te bereiken, heeft Conclusion ForeyeT het Future Reis Informatie Services (FRIS) platform ontwikkeld. Een slimme combinatie van hard- en software met applicatieontwikkeling stelt openbaar vervoer bedrijven in staat om reisinformatie aan te bieden die naadloos integreert met andere vervoersopties. Dit doen we door gebruik te maken van gegevensbronnen van vervoerders, deze via API’s uit te lezen en hierin de specifieke selectie voor de locatie te maken. Ook zorgen we voor een vertrouwde uitstraling door aan te sluiten bij de vormgeving zoals die op de locatie gebruikelijk is.

Het resultaat voor ProRail

Met het FRIS platform kunnen allerlei landen hun reisinformatie generiek aanbieden zonder belemmeringen te ondervinden van landgrenzen of andere systemen. Dit betekent dat heel Europa voorzien kan worden van hoogstaand niveau reisinformatie. Het FRIS platform wordt momenteel gebruikt door Deutsche Bahn (DB) op station Enschede, waar reisinformatie van zowel de NS als DB samenkomt. Dankzij het FRIS platform kan de reiziger overzichtelijk reisinformatie te zien krijgen.

 

Meer informatie over het FRIS platform of soortgelijke systemen? Bekijk de website van Conclusion ForeyeT.

Terug naar het case overzichtNaar de website van Conclusion ForeyeT
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2022   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security
  • Expertises
© Conclusion 2022   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security