Ontwikkel een blockchain business concept met design thinking

In mei organiseren we een (hands-on) training waarin we je alles vertellen over de achtergrond en design principes van blockchain. Naast theorie is er veel ruimte ingeruimd voor een workshop.

29 maart 2018   |   Nieuws   |   Door: AMIS Conclusion

Deel

17 0503 Learning Centers iStock 576902990 header beelden NK 112007286691

Van 16 t/m 18 mei 2018 organiseren we een training waarin je met behulp van ‘design thinking’ een eigen blockchain business concept ontwikkelt.

We starten de training met de achtergrond en design principes van blockchain. We geven antwoord op vragen als: wat is blockchain, wanneer kan ik het toepassen en wanneer niet, hoe kan mijn organisatie daar gebruik van maken en hoe werkt het in de praktijk? Je gaat aan de hand van ‘design thinking’ zelf aan de slag met de ontwikkeling van een bedrijfsconcept. Aan het eind van de training heb je een eigen concrete blockchainpropositie die je direct binnen je eigen organisatie kunt toepassen. Uiteraard kunnen wij je ook ondersteunen bij het verder uitwerken van deze propositie tot een werkend prototype.

Na deze training ben je volledig vertrouwd met alle facetten van blockchain. Je kunt verschillende oplossingen toetsen op haalbaarheid en bent in staat om de verschillende smaken blockchains op hun waarde en toepasbaarheid te beoordelen. Je bent bekend met de diversiteit aan mogelijkheden en kunt deze plaatsen binnen je eigen organisatie. Je hebt een goed beeld van de potentiële impact van blockchaintechniek op de maatschappij en je kan inzichtelijk maken of, waar en hoe blockchain binnen je eigen organisatie een rol kan spelen.

17 0503 Learning Centers iStock 519358953 header beelden NK 112007257166

Doelgroep

Deze training  is voor business developers, informatiearchitecten en technische managers die alles willen weten over blockchain en hiervoor concrete producten willen ontwerpen en bouwen. Technische kennis van IT / software development is een pre maar niet vereist.

Programma

Dag 1: De basis

 • Concepten en achtergrond van blockchain en distributed ledgers;
 • Introductie design thinking; 
 • Praktijk: Ideation fase waarin je via een gefaciliteerde workshop komt tot potentiële business concepten voor blockchain.

Dag 2 : Aan de slag

 • Blockchain details; verdieping van architectuur, concepten en designprincipes;
 • Wat zijn de bouwstenen van blockchain (inclusief smart contracts en cryptocurrencies);
 • Verschillende types blockchains;
 • Overzicht van nieuwe bedrijfsmodellen die mogelijke worden met blockchain;
 • Ideevorming en concepten verder fine tunen; 
 • Valideren van je concepten op de blockchain design rules.

Dag 3 : Design en bouw je blockchainoplossing  

 • Ideeën verder toetsen en komen tot een conceptposter van de solution;
 • Eerste fase van solution implementatie tot een proof of concept onder begeleiding van een blockchain developer coach;
 • Toetsen en valideren van je concept en techniek;
 • Valideren van een backlog met de next steps.

Benodigdheden

Neem tijdens de training je eigen laptop of tablet mee zodat je direct je eigen applicatie kunt ontwerpen en ontwikkelen. 

Trainers

De training wordt verzorgd door Conclusion-medewerkers met een vracht aan praktijkervaring. Het team bestaat uit een senior coach ‘design thinking’, een blockchain- en integratie-architect en een business development consultant. De training kan desgewenst in het Engels gegeven worden.

Locatie

Kantoor van Conclusion, Edisonbaan 15 te Nieuwegein.  In overleg verzorgen we de training op locatie.

Kosten

De training van 3 dagen kost € 1950,- (excl. btw) per deelnemer. Bij meer dan 4 deelnemers van dezelfde organisatie, hanteren we een korting van 20%.

Trainingsdata

 • 16-18 mei 2018

Kun je op deze datum niet, laat het ons dan weten want in oktober organiseren we nog een training. Andere data of training op locatie in overleg te plannen. Neem daarvoor contact op met Robbrecht van Amerongen.

Aanmelden

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Robbrecht van Amerongen of bel met 06-41010286.

Referenties van eerdere deelnemers

Anne: "This training offered me insight into the block chain technology and encouraged me/us to think about practical applications." (Above all, it was a fun experience!)" 

Thom Wittendorp:  “Conclusion’s blockchain training gave me tremendous insights in the opportunities it has for all kind of businesses and situations!”