• Expertises

    Door middel van welke expertises we jouw organisatie ondersteunen

  • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Meer over de overkoepelende thema’s waarbinnen onze dienstverlening valt

  • Over AMIS, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

  • Nieuws, events en artikelen van AMIS

  • Nieuwsgierig geworden? Kom werken bij AMIS

SaaS Enablement Benchmark

Andre vanDalen, Algemeen directeur van AMIS geeft zijn visie op SaaS Enablement en het belang van de integratie van het applicatielandschap. Hij introduceert ook het onderzoek dat AMIS is gestart.

19 maart 2018   |   Nieuws   |   Door: AMIS Conclusion

Deel

AMIS SaaS Enablement 112009945681

U kent AMIS als de partij die niet alleen maar praat over digitale vernieuwing, maar vooral ook praktische ervaring opdoet in Beta-trajecten, Proof-of-Concepts en natuurlijk in concrete projecten voor onze klanten. Van visieontwikkeling tot het verzamelen van best-practices. We zijn ook nieuwsgierig naar de impact op de omgeving en hoe organisaties eigenlijk omgaan met de integratie van het applicatielandschap. AMIS is een onderzoek onder IT-verantwoordelijken gestart om dit in kaart te brengen.

AMIS is expert in integratie, User eXperience, data-opslag en –gebruik. Onze SaaS Enablement services geven organisaties vanuit de verschillende applicaties één blik op de werkelijkheid. We doen dat door slim informatie uit te wisselen tussen applicaties en door gecombineerde datastromen zichtbaar te maken. Bijvoorbeeld in portalen, schermen of applicaties voor specifieke groepen gebruikers. Iedereen wil tenslotte de informatie die hij of zij nodig heeft inzichtelijk hebben. Dat gaat verder dan Business Intelligence (BI) of rapportage, want meer dan ooit willen we near-real-time inzicht in onze processen en resultaten.

Wij helpen veel organisaties met dit vraagstuk. Het valt ons op dat  dergelijke inzichten vaak ontbreken. Er zijn wel rapportages, maar die zijn snel achterhaald. Er is wel informatie beschikbaar, maar die moet uit diverse systemen worden gehaald waardoor veel medewerkers een veelheid aan schermen of applicaties moeten openen om gegevens te combineren om tot een juist beeld te komen. Om nog maar te zwijgen over data die verouderd is of anders is vastgelegd in verschillende systemen.

Eilandautomatisering 112009945131

Deze situaties worden steeds actueler omdat er meer en meer (SaaS-)applicaties beschikbaar komen die uitstekend aansluiten bij processen of functies voor delen van organisaties. Denk bijvoorbeeld aan specifieke pakketten of applicaties voor CRM, SCM, planning, Internet-of-Things, HR, Finance, projecten, transport en servicemanagement. Modules van traditionele ERP-systemen voldoen niet altijd meer aan de eisen die eraan worden gesteld. Afdelingen en managers gaan steeds vaker op zoek naar systemen die naadloos aansluiten bij hun activiteiten. Het IT-landschap versplintert daardoor, waardoor het risico van nieuwe eilandautomatisering ontstaat.

Om inzicht te krijgen in hoe organisaties omgaan met de toenemende complexiteit van het applicatielandschap, doet AMIS onderzoek. Wij zijn geïnteresseerd in de succesfactoren en risico’s die het gevolg zijn van de ‘verSaaSing’ van het IT-landschap. Uiteraard delen wij de door ons verkregen inzichten. Wij geloven dat juiste SaaS Enablement van grote toegevoegde waarde is. Ik ben benieuwd of ons onderzoek dat bevestigt.

Als u deelneemt aan het onderzoek, krijgt u naast de resultaten ook een analyse van de eigen situatie ten opzicht van de andere deelnemers aan het onderzoek.

De benchmark is inmiddels afgerond, maar we komen u graag meer vertellen over de uitkomsten. Stuur ons een e-mail en wij nemen contact met u op.

Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Expertises
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies