• Expertises

    Door middel van welke expertises we jouw organisatie ondersteunen

  • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Meer over de overkoepelende thema’s waarbinnen onze dienstverlening valt

  • Over AMIS, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

  • Nieuws, events en artikelen van AMIS

  • Nieuwsgierig geworden? Kom werken bij AMIS

Het continuüm van reflectie, verandering en energie

Andre van Dalen schrijft in zijn blog over hoe belangrijk het is om continue te blijven reflecteren en veranderen, wat zorgt voor nieuwe energie

20 augustus 2018   |   Nieuws   |   Door: AMIS Conclusion

Deel

Het continuum van reflectie verandering en energie 111994845064

Vakantie

Vakantie is voor mij uitrusten, afstand nemen, gedachten verzetten, andere dingen doen en alles nemen zoals het komt. Ik sta op wanneer ik uitgeslapen ben, ik eet als ik trek heb en ik ga slapen als ik moe word. Het is echt even een break met het normale, gereguleerde zakelijk én privéleven vol met afspraken, deadlines en verwachtingen. Heel fijn.

Opstarten & reflecteren

De eerste week na de vakantie was mijn agenda heerlijk leeg. Het gaf mij de kans om eens een rondje langs de velden te maken en spontaan gesprekken aan te knopen. En ook om even bewust de agenda voor de komende periode te bepalen. Met de vraag: “Als ik het helemaal opnieuw zou inrichten, hoe zou het er dan uitzien?” Erg nuttig. Maar nu moet ik dan wel zorgen dat ik deze inzichten in de praktijk (blijf) brengen. Zo plan ik nu wat meer lucht in mijn agenda en heb ik meer tijd om tussen de afspraken door iets anders te doen. Zodat ik ook nu regelmatig even binnen kan lopen bij onze beheer- en ontwikkelteams. Want op die manier krijg ik een helderder beeld van hoe het gaat dan alleen van rapportages en ingeplande overleggen.

Verandering

Een week na afronding van de vakantie ben ik weer op stoom. Ik heb met veel collega’s en klanten bijgepraat. Natuurlijk komen de reguliere afspraken weer in de agenda en bekijk ik rapportages en zijn er deadlines. Maar ik zorg er nu bewust voor dat er veel ruimte is in mijn agenda om dingen anders te doen en op een andere manier bespreekbaar te maken dan via regulier overleg. Fijn, die verandering. Het geeft me energie.

En over verandering gesproken: Net na mijn vakantie is de overname van MyBrand door Conclusion afgerond, behoudens goedkeuring door de ACM. Wat betekent dit voor onze collega’s en onze klanten? Het is een mooie aanleiding om weer eens goed na te denken over hoe we zaken anders kunnen doen. Nieuwe contacten en nieuwe technologieën. Doe je er iets mee, of laat je ze voorbijgaan?

Het continuum van reflectie verandering en energie 111994844869

VERANDERING IN DE PRAKTIJK

De afgelopen week ben ik met een van onze deliveryteams bewust gaan nadenken over een contract met een van onze klanten: “Stel dat wij dit contract mogen herontwerpen, hoe zouden we onze dienstverlening dan vormgeven? En welke voordelen zou dit ons en onze klant opleveren?” Ook heb ik een van onze klanten bezocht om met hen vooruit te kijken en afspraken te maken over hoe we er samen voor gaan, nu en op de lange termijn. Voor één van onze grootste klanten hebben we nog eens goed nagedacht hoe we bij de start van een lang traject ons werk optimaal kunnen uitvoeren, met hun missie en doelstellingen als basis. Daarbij hebben we bewust gekeken naar hoe we elkaar kunnen versterken. Daarnaast heb ik kennis mogen maken met een aantal nieuwe collega’s vol energie en met hart voor hun werk. En ik heb een gesprek gehad bij een organisatie die we als AMIS niet vooruit kunnen helpen, maar waar we dit wel kunnen met een van onze Conclusion bedrijven. Allemaal activiteiten die mijn energie een boost geven.

CONSTANTE REFLECTIE, VERANDERING & ENERGIE

Ik heb van mijn vakantie genoten. En ben vooral ook heel blij met de reflectie die daarop volgde en de veranderingen die ik heb ingezet. Dat geeft mij de energie om met nog meer overtuiging mijn werk te doen. Ik zie uit naar nieuwe gesprekken en ontmoetingen over dit onderwerp.

Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Expertises
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies