Software Architectuur Visualisatie: Carlijn studeert cum laude af bij AMIS!

Werken bij AMIS is niet zomaar een job, maar een passie. Van senior integratie consultant en platform engineer tot junior front-end developer. AMIS'ers hebben elk een eigen(zinnig) verhaal en een aangeboren nieuwsgierigheid naar (nieuwe) technologie. "Ja hoor, dat zeggen ze allemaal!". Benieuwd hoe het nou écht is om voor AMIS te werken? Carlijn Quick studeerde (cum laude!) af bij AMIS en deelt haar ervaringen met je!

18 oktober 2019   |   Nieuws   |   Door: AMIS Conclusion

Deel

Carlijn 111958366975
Carlijn Quik 111958367482

Werken bij AMIS is niet zomaar een job, maar een passie. Van senior integratie consultant en platform engineer tot junior front-end developer. AMIS'ers hebben elk een eigen(zinnig) verhaal en een aangeboren nieuwsgierigheid naar (nieuwe) technologie. "Ja hoor, dat zeggen ze allemaal!". Benieuwd hoe het nou écht is om voor AMIS te werken? Carlijn Quik studeert (cum laude!) af bij AMIS en deelt haar ervaringen met je! 

"Het was enorm waardevol om met experts binnen AMIS te praten over hun werk, mee te draaien in het CIS team, 'DevOps' live mee te maken en de kennissessies bij te wonen. Ik heb kennis gemaakt met meerdere technologieën zoals AspectJ en Java Agents en ben uitgedaagd door Lucas om steeds een stapje verder te gaan."

-

Hi Carlijn! Kan je jezelf even kort voorstellen?

"Ik ben Carlijn, 24 jaar en woon in Gouda. Voor mijn afstudeeronderzoek heb ik 6 maanden stage gelopen bij AMIS. Inmiddels heb ik mijn master in Business Informatics succesvol afgerond."

Niet zo bescheiden Carlijn, je bent cum laude geslaagd!! Wat was je stageopdracht? 

"Mijn opdracht bij AMIS was het visualiseren van software architectuur. Het resultaat hiervan is een dashboard dat a.d.v. run-time metrics de structuur van Java applicaties inzichtelijk maakt. Zo kan je bijvoorbeeld zien waar in het systeem zich methodes bevinden die relatief lang duren en van welke libraries de applicatie afhankelijk is."

overview arch stage Carlijn Quik

Wat heb je geleerd in deze periode?

"Voor mij was dit de eerste keer dat ik binnen een 'echt' IT bedrijf ervaring heb opgedaan. Het was voor mij enorm waardevol om met meerdere experts binnen AMIS te praten over hun werk, mee te draaien in het CIS team en 'DevOps' live mee te maken en de kennissessies bij te wonen. Ik heb kennis kunnen maken met meerdere technologieën zoals AspectJ en Java agents en ben uitgedaagd door Lucas om steeds een stapje verder te gaan. Als je mij zou vragen wat er voor mij uitspringt, dan zou ik dat lastig vinden om te beantwoorden maar uiteindelijk toch zeggen dat ik vooral heb geleerd hoe belangrijk communicatie is binnen de IT. Ik kende het welbekende plaatje met de schommel wel, maar het is toch anders om het proces zelf te doorlopen."

Waar ben je tegenaan gelopen en hoe heb je dit opgelost? 

"Het kan erg subjectief zijn welke visualiaties het meest effectief zijn. Zo merkte ik tijdens mijn opdracht ook dat er veel meningen over waren en het lastig kon zijn om keuzes te maken over wat ik wel en niet zou implementeren. Daarnaast is architectuur visualisatie een breed onderwerp en moest ik blijven scopen om binnen de tijd die ik had een compleet product op te kunnen leveren. Hoe ik dit heb opgelost is door regelmatig met alle stakeholders te overleggen (het CIS team, Lucas en mijn begeleiders op de universiteit) en mijn planning strak na te leven."

"Ik heb geleerd hoe belangrijk communicatie is binnen de IT. Ik kende het welbekende plaatje met de schommel wel, maar het is toch anders om het proces zelf te doorlopen."

-

Wat is je opgevallen aan AMIS? 

'Wat me is opgevallen is dat iedereen heel veel passie heeft voor het vak en graag klaarstaat om elkaar te helpen."

En tot slot! Waar word je blij van? 

"Het eindeloze enthousiasme van Lucas over bepaalde onderwerpen en hoe leuk hij er dan over kan vertellen!"