• Expertises

    Door middel van welke expertises we jouw organisatie ondersteunen

  • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Meer over de overkoepelende thema’s waarbinnen onze dienstverlening valt

  • Over AMIS, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

  • Nieuws, events en artikelen van AMIS

  • Nieuwsgierig geworden? Kom werken bij AMIS

Afwisseling en uitdaging in je werk belangrijk voor jou?

Afwisseling en uitdaging in je werk belangrijk voor jou? Een blog over de ervaringen van Jeffrey Resodikromo die vijf jaar geleden deelnam aan de eerste Talent Launch.

9 april 2018   |   Nieuws   |   Door: AMIS Conclusion

Deel

Jeffrey Resodikromo 112006242814

Op 1 maart is de eerste Talent Launch van 2018 gestart. In de vijf jaren dat we dit nu doen is het programma uiteraard aangepast, maar de insteek blijft hetzelfde: jonge, ambitieuze mensen opleiden tot integratiespecialist.

Vijf jaar geleden was Jeffrey Resodikromo een van de deelnemers aan de eerste Talent Launch. “Ik was net afgestudeerd informaticus aan de Universiteit van Utrecht en werd aangenomen voor de eerste editie van de Talent Launch. Voor mij een mooie kans want tijdens deze Talent Launch kreeg ik opleiding in oplossingen waar veel vraag naar was en kon die kennis daarna meteen in praktijk brengen. Het opleidingstraject zag er wel anders uit dan nu. Inhoudelijk, maar vooral ook de opzet was anders: ik werd in eerste instantie gedetacheerd bij AMIS en kreeg daar mijn technische opleidingen. Toch voelde ik me meteen volwaardig AMIS-medewerker dus er veranderde voor mij niets toen ik na anderhalf jaar officieel AMIS’er werd.”

Intussen regelen wij het opleidingstraject helemaal zelf. In zevenenhalve week stomen we de deelnemers klaar voor hun rol als junior integratiespecialist. Uiteraard besteden we ook veel tijd aan de laatste ontwikkelingen op IT-gebied zoals IoT. Na een succesvolle afronding van het traject komen ze in dienst bij ons of bij een van de andere bedrijven uit het Conclusion ecosysteem.

Header Opleidingen 4 112006333319

Facelift van het opleidingstraject

Ook de inhoud van de opleiding is aangepast. “Kregen wij de volledige Oracle stack voor onze kiezen, zelfs voor mensen met de IT-opleiding een aardige kluif, is er nu naast algemene onderwerpen als datamodellering, netwerken, operating systems en consulting skills, veel tijd ingeruimd voor de technologieën van de (nabije) toekomst. Logisch, want de vraag van onze klanten is de afgelopen jaren veranderd. Ook de achtergrond van de deelnemers is anders. De drie van de vier deelnemers van de eerste editie hadden allemaal een IT-opleiding gedaan. Nu wordt er bij de selectie veel meer gekeken naar affiniteit met IT en analytisch vermogen.”

Na de opleidingsweken gaan de mensen direct aan de slag op een project. Dat is niet veranderd want wij zijn er van overtuigd dat dan het echte ‘leren’ pas gaat beginnen. Voor de ene is dat een project bij een klant, anderen gaan aan de slag in onze development studio.

Buitenlandervaring

“Na de technische trainingen kon ik meteen aan de slag bij de Gezondheidsdienst voor Dieren in Deventer. Toen mijn klus er na een jaar op zat, ben ik als ontwikkelaar/consultant toegevoegd aan het team dat werkt voor Spir-it. Daar heb ik tot eind 2017 gezeten. Met een kleine onderbreking van een paar maanden voor een project in Kroatië.”

zagreb wide01 112006335459

Sinds 2014 is AMIS onderdeel van de Red Expert Alliance. Dit zijn AMIS-achtige organisaties in verschillende landen in Europa. Via een Portugese Red Expert Alliance-partner was er een consultant werkzaam voor Ericsson in Zagreb. Omdat hij weer terug moest naar Portugal, gingen ze op zoek naar een opvolger. Zo kwamen ze uit bij AMIS en werd Jeffrey gevraagd deze klus op te pakken.

“Een fantastische ervaring! Niet alleen een heel interessant project waar ik als integratiespecialist werkte op een Oracle SOA OSB-ontwikkelklus, maar vooral ook een heel leuk internationaal team. En niet te vergeten in een erg mooi land. Dat beviel van beide kanten zo goed dat ik vanaf begin april weer terugga voor een vervolgproject.”

Past dit traject helemaal bij jou?

Neem dan contact op met Marcel Bargeman. Hij kan je daar alles over vertellen.

Recruiter AMIS

Marcel Bargeman

IT recruiter
marcel.bargeman@amis.nl
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Expertises
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies