• Expertises

    Door middel van welke expertises we jouw organisatie ondersteunen

  • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Meer over de overkoepelende thema’s waarbinnen onze dienstverlening valt

  • Over AMIS, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

  • Nieuws, events en artikelen van AMIS

  • Nieuwsgierig geworden? Kom werken bij AMIS

Nieuw Informatiesysteem voor laboratorium HZPC

In het laboratorium van HZPC werd er nog geen gebruik gemaakt van een informatiesysteem. Alle data met betrekking tot de laboratoriumprocessen, werd bijgehouden op papier en in Microsoft Excel. Naarmate het aantal analyses toenam, werd de administratie tijdrovender en omslachtiger. Daarom wilde men een laboratorium informatie management systeem (LIMS) waarin de processen én de resultaten geregistreerd en volledig getraceerd konden worden.

Klant

HZCP

Markt

Retail, Voedsel & Agri

Publicatiedatum

11 december 2020

aardappels 112008131122

‘‘AMIS heeft voor HZPC in slechts vier maanden een eerste versie van ons laboratorium informatie management systeem gerealiseerd. Hierdoor konden we een grote analyse uitvoeren die met het eerdere veelal handmatige proces meer tijd zou hebben gekost. AMIS was voor ons de ideale partner: door een eerdere samenwerking wisten we dat ze de technische kennis in huis hadden en ze konden daarbij snel schakelen.”

Bertus Rooze, IT Manager bij HZPC
reinventingpotato hero1 112008141857

Aanpak

AMIS heeft een laboratorium informatie management systeem ontwikkeld voor HZPC. Omdat er een grote analyse in de planning stond die niet uitgesteld kon worden, was de beschikbare ontwikkeltijd erg kort; slechts vier maanden. Om die reden lag de focus van dit project op de minimale eisen waarmee de applicatie in productie kon. Iedere twee weken was er een sprintplanning waarin de nieuw ontwikkelde functionaliteit werd doorgenomen met het HZPC-team.

Het LIMS is gemaakt met Oracle ADF. Hiervoor is gekozen omdat de andere applicaties in het IT-landschap van HZPC ook met deze ontwikkeltaal zijn gebouwd. De ontwikkeling is gestart vanuit de kern van de applicatie: het volgen van het proces en het analyseren van de resultaten. De randvoorwaarden, zoals beheer van voorraden, zijn buiten de scope gelaten. Deze worden in een volgende fase gerealiseerd.

Resultaat

Het LIMS is volgens planning in productie genomen. Deze oplossing bevat alle functionaliteit die nodig is om het laboratoriumproces te ondersteunen. Met deze oplossing kon een grote analyse uitgevoerd worden, die anders administratief niet mogelijk was geweest. Deze versie van de applicatie kan nog niet worden ingezet voor andere analyses. In de tweede fase wordt de applicatie uitgebreid waardoor verschillende analyses in het laboratorium worden ondersteund.

Ook interessant:

Proactief databasebeheer sleutel tot groei en continuïteit bij ABF BearingsAMIS bouwt IoT-platform voor Eneco

Meer weten hierover?

Neem contact op met Ise

Ise Douwes

Ise Douwes

Principal Consultant
ise.douwes@amis.nl
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Expertises
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies