• Expertises

'Als je een muis hebt, kun je alles in AFAS doen. Je hoeft niet één woord te programmeren.”

-

22 mei 2020   |   Nieuws   |   Door: Conclusion AFAS Solutions

In de serie 'werken bij Conclusion AFAS Solutions (CAS)' laten we een medewerker van CAS aan het woord over zijn of haar werk. Op die manier krijg jij een kijkje in onze keuken. In deze blog gaan we in gesprek met Peter Schuurhuis, Teamleider van het servicecenter.

Teamleider servicecenter

“Hallo! Ik ben Peter en teamleider van het servicecenter. Ik zorg ervoor dat het team in staat is om de klant op een zo goed mogelijke manier te helpen. Zodanig, dat het werk ook zo leuk mogelijk voor de medewerker is.” Iedere dag gaat Peter aan de slag met acht tot tien mensen om het servicecenter draaiende te houden. Het is een multi-disciplinair team met mensen met veel inhoudelijke kennis. Peter heeft uiteraard veel contact met zijn medewerkers, maar spreekt ook regelmatig de klant zelf.

 

Peter is ruim 2,5  jaar geleden bij CAS komen werken. “Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik had mijn bachelor gehaald en wilde nog wel leren, maar niet meer terug de schoolbanken in.” Het traineeship van CAS had precies te bieden wat Peter zocht. Terwijl hij praktijkervaring opdeed, trok het servicecenter aan hem: “ Ik merkte meteen dat ik het servicecenter erg leuk vond. Ik zag mogelijkheden, het kon voor onszelf  slimmer en efficiënter. Vanuit daar ben ik in de functie gegroeid, want er was nog geen teamleider servicecenter in het begin.”

Een normale werkdag

Peter legt uit hoe zijn werkdag er ongeveer uitziet: “Ik begin de dag altijd met het doornemen van de nieuwe e-mails. Soms zijn dit vragen van de klant en natuurlijk krijg ik ook regelmatig mails van de medewerkers. Daarna hebben we een gezamenlijke dagstart met het team. We bespreken even waar we staan, waar de aandacht moet liggen en waar iedereen mee bezig is. Daarna gaat iedereen aan de slag. Uit de dagstart komen altijd wel een paar aandachtspunten. Ik ben zelf een gecertificeerd AFAS expert. Dus ik help mijn collega’s waar het kan. Ook bestaat een gedeelte van mijn werk uit overleg. Iedere week heb ik wel een aantal gesprekken met medewerkers over hun voortgang, persoonlijke ontwikkeling en over hoe het thuis gaat. Ook zijn er altijd wel overleggen met de klant. In een persoonlijk gesprek gaat het over de stand van zaken bij de klant.”

De softe kant van IT

Het servicecenter van CAS is een heel jong team.  Opvallend is de verdeling man-vrouw, deze is ongeveer fifty-fifty. Dat maakt het een gevarieerd team. Peter: “Het zijn allemaal energieke mensen, dat vind ik het leuke aan dit team. Bij CAS krijg je kansen en de ruimte om ervan te leren als het mis gaat. Dat heeft mij in staat gesteld om te staan waar ik nu ben. En het servicenter is geen typische IT-afdeling. Het is echt de softe kant van IT. Ik zeg altijd: als je een muis hebt, kun je alles in AFAS doen. Je hoeft niet één woord te programmeren.”


 

Klanttevredenheid

Eén van de taken van de teamleider is het evalueren van de geleverde service met de klant. Maandelijks wordt er een rapport opgesteld met een overzicht van het gedane werk, hoeveel vragen de klant naar CAS heeft gestuurd, hoeveel vragen in het eerste contactmoment opgelost zijn, hoe snel de consultants reageren op een vraag en wat de algehele klanttevredenheid is. Trots vertelt Peter: “Afgelopen jaar hebben we een rapportcijfer van 9,2 gescoord op het gebied van klanttevredenheid. Dus als we een 9 scoren bij een klant, is dat onder onze persoonlijke doelstelling…”

De toekomst volgens Peter

Het servicecenter is een plek die blijft groeien. Peter gelooft echt in de ontwikkeling van het bedrijf: “Hoe meer klanten we krijgen, hoe verder onze dienstverlening groeit. En daarmee onze kennis. Het servicecenter moet dé plek worden waar je je vraag kunt stellen. Er kan steeds meer qua softwarepakket in  AFAS. Het beheer hiervan is echt een vak. Een applicatiebeheerder kan nooit weten wat wij met 35 consultants weten. Hoe meer kennis we vergaren, hoe groter onze toegevoegde waarde is. Dus die kennis, daar gaat het om. En daarmee zit de waarde van ons bedrijf in de mensen. Want zij hebben de kennis, skills en ervaring, dat is onvervangbaar!”

  

Ook werken bij CAS? Bekijk alle actuele vacatures van Conclusion AFAS Solutions

 

Op dit moment draait het servicecenter gewoon door. Alle medewerkers werken zoveel mogelijk vanuit huis. In de blog Zo run je een servicecenter vanuit huis vertelt Peter over zijn team in tijden van corona.

Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy
  • Expertises
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy