• Expertises

    Door middel van welke expertises we jouw organisatie ondersteunen

  • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Waar we je mee ondersteunen

  • Over Accelerate!, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

  • Nieuws, events en artikelen van Accelerate!

  • Nieuwsgierig geworden? Kom werken bij Accelerate!

Een goede integratiespecialist onderscheidt zich door proactief mee te denken

“Een beetje bouwen, even checken of alles gaat zoals het hoort en collega’s met vragen op weg helpen.” Max van den Berk (30) kan ontspannen vertellen over zijn werk als integratiespecialist bij Conclusion Accelerate! Maar al snel blijkt: hij neemt het bloedserieus. “Ik wil niet alleen superslimme, elegante code schrijven, ik leg er nog veel meer lagen van complexiteit overheen.”

16 augustus 2021   |   Blog   |   Door: Conclusion Accelerate!

Deel

Extra laag van complexiteit

Gelaagdheid, dat maakt dat Max iedere dag weer met groot plezier achter zijn beeldscherm kruipt. “Je kunt in eerste instantie een heel slimme oplossing schrijven, maar als je een jaar later merkt dat niemand die ingenieuze code van je begrijpt, dan heb je toch een probleem. Er is een extra intelligentielaag nodig: het moet een slimme code zijn die werkbaar is voor het hele team én die leefbaar, herbruikbaar en onderhoudbaar is. Die laag van complexiteit maakt mijn werk zo boeiend.”

De black boxes van MuleSoft

Integratiespecialist Max werkt veel met MuleSoft. “De filosofie achter MuleSoft is dat je black boxes schrijft, waarbij je op de rand van de doos weet wat je erin stopt en terugkrijgt. Je hoeft verder niet te begrijpen wat er ín die black boxes gebeurt”, legt Max uit. “Door code ‘vanaf de rand naar binnen’ te schrijven, creëer je modulaire blokken die voorspelbaar zijn in hun gedrag. Je kunt er ook makkelijk met een team aan werken, zolang de interface maar is afgesproken. DataWeave vind ik een geweldige scripting tool van Mulesoft, heel intuïtief. Het werkt als een trein.”

Meer dan zomaar een integratiespecialist

‘Jullie vragen, wij bouwen’, daar doet Max niet aan. “Ik wil een partner zijn. Samen met de klant nadenken over de invulling van een project. En blijven toetsen of we op het juiste pad zitten. Zodat we er niet pas nadat alles gebouwd is achter komen dat er onderdelen ontbreken. Vergelijk het met een huis bouwen: je wilt niet eerst een hele muur laten stucen om vervolgens te ontdekken dat je de stopcontacten vergeten bent. Dan is het wel lekker als de stukadoor je daar van tevoren op had gewezen. Dat proactieve meedenken in een proces, maakt voor mij het verschil tussen een normale en een goede integratiespecialist.”

De schoonheid van eenvoud

Een slim concept bedenken, dat geeft Max een kick tijdens zijn werk. “De kracht en schoonheid zitten hem vaak in de eenvoud. Ik zal een voorbeeld geven: bij een van mijn klanten werd het beheer-dashboard steeds minder overzichtelijk. Wij kregen een hele bak errors te zien en moesten daar eindeloos doorheen scrollen om te kijken welke errors door ons opgepakt moesten worden. Dat kostte veel tijd.” De oplossing die Max en zijn team bedachten: delegate. “Die term hebben we er zelf aan gekoppeld. Delegate stuurt de error automatisch naar het postvak van de gedelegeerde. Alle stakeholders kunnen in het dashboard ook meteen filteren op hun eigen delegates. Eigenlijk een heel simpel concept, maar iedereen wordt er echt blij van. Het scheelt heel wat onnodig zoekwerk.”

Vrijwillig een vliegtuig uitspringen

Als Max niet bezig is met systeemintegraties, zoekt hij zijn kick in ‘avonturen. “Daar ben ik megafan van. Ik ben aan het sparen voor een skydive-diploma, zodat ik straks zelfstandig een vliegtuig uit kan springen. In Nederland en Amerika heb ik inmiddels al wat sprongen gewaagd en dat smaakt naar meer.” Wat de daredevil zo aanspreekt in het doelbewust opzoeken van spanning? “Tijdens zo’n sprong voel ik me zo vrij als een vogel. Alle ruis verdwijnt. Op dat moment ben ik met niets anders bezig in mijn hoofd. Het is voor mij de ‘spice of life’.”

De magie doorbreken

Naast de hierboven genoemde extremiteiten vindt Max zijn ontspanning ook in het kijken naar wiskundeprofessors op YouTube en het lezen van wetenschappelijke papers. “Dat gaat over logica. Regelmatig ontdek ik nieuwe concepten, die me ook weer op nieuwe ideeën voor mijn werk brengen. Hoe meer ik leer over de achtergronden, hoe beter ik écht ga snappen wat ik aan het doen ben. Al die coole functies en algoritmes die we gebruiken, zijn eigenlijk herhalingen van superbasic stappen: data inladen, verrekenen en outputten. Blok erin, blok eruit. Die hele magie onthullen, dat vind is mooi.”

Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security
  • Expertises
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security